Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google Maps täyttää 15 vuotta – merkkipäivää juhlistetaan muutamilla uudistuksilla ja uudella logolla

Google Maps -karttapalvelu juhlii 15-vuotista taivaltaan lukuisilla pikku-uudistuksilla ja päivitetyllä kuvakkeella.

Google alloitti maailman kartoittamisen vuonna 2005, ja nyt hakukonejätin karttapalvelu on ehtinyt jo kunnioitettavaan 15 vuoden ikään. Merkkipäivää juhlistaakseen Google on lisännyt Mapsiin lukuisia uudistuksia, joista näkyvimpinä uudet, selkeämmät välilehdet älypuhelinsovelluksissa.

Google Mapsin älypuhelinsovellus Androidilla ja iOS:llä sisältää vastedes viisi päävälilehteä, jotka sijaitsevat näytön alalaidassa. Tutki-, Työmatka-, Tallennetut-, Yhteisö- ja Päivitykset-valinnat saavat kaikki omat välilehtensä, joiden käyttöä on niin ikään helpotettu.

Uudet välilehdet Maps-sovelluksella. Kuva: Android Authority.
Uudet välilehdet Maps-sovelluksella. Kuva: Android Authority.

Täysin uusia ovat välilehdet tallennetuille sijainneille sekä päivityksille. Tallennetut-listalle voi kerätä suosikkokohteitaan tai sellaisia paikkoja, joihin haluaisi myöhemmin matkustaa. Päivitysten välilehdeltä voi sitten yhdellä vilkaisulla tarkistaa, onko omiin kohteisiin lisätty vaikkapa uusia tietoja tai kuvauksia.

Tutki-välilehti tarjoaa totutusti maistiaisia vaikkapa vieraan kylän kahviloista tai nähtävyyksistä Työmatkat-välilehden auttaessa nimensä mukaisesti työmatkan suunnittelussa. Yhteisö-välilehden kautta taas voi yhä lisätä esimerkiksi arvosteluja tai valokuvia.

Jatkossa Google Maps myös kertoo enemmän joukkoliikenteen vaihtoehdoista. Valituilla alueilla karttasovellus osaa tiedottaa vaikkapa linja-auton lämpötilasta tai täydestä junasta, jolloin käyttäjä voi suunnitella matkansa entistä paremmin. Toiminto hyödyntää Maps-käyttäjien sovellukseen lisäämiä tietoja.

Google on Mapsin 15-vuotismerkkipäivän kunniaksi myös päivittänyt karttapalvelun logoa. Kuvake sisältää edelleen perinteisen paikannusneulan, joka on nyt väritetty usein kirkkain värein.

Väliaikaisena, kevytmielisenä uudistuksena Maps-sovellus näyttää puolestaan autolla navigoitaessa ilmapalloin koristellun kulkupelin.

Google kertoo lisää uudistuksista blogissaan.