Samsung Galaxy Note7 tuo myös uusia palveluja – tallennusta ja tietoturvaa

Samsung julkisti tiistaina uuden Galaxy Note7 -puhelimensa rinnalla myös uusia palveluja ja ohjelmistotoiminnallisuuksia.

Samsung Cloud on Samsungin uusi pilvitallennuspalvelu, mutta käytännössä kyse on ainakin toistaiseksi puhelimen vaihtoon helpottavien ominaisuuksien laajennuksesta. Tärkeät tiedot varmuuskopioituvat säännöllisesti puhelimesta Samsung Cloudiin, minkä myötä ne pysyvät turvassa ja ovat helppo siirtää uuteen puhelimeen. Pilveen talteen siirtyvät sovellukset, asetukset, puhelimen tiedostot ja käyttöliittymän järjestys.

Näin ollen Samsung Cloud ei kilpaile esimerkiksi Dropboxin, OneDriven, Google Driven tai iCloud Driven kanssa suoranaisesti tiedostojen tallennuksessa tai jakamisessa, vaan kyse on ainakin vielä nyt yksinkertaisemmasta taustaratkaisusta.

Samsung antaa 15 gigatavua ilmaista Samsung Cloud -tilaa käyttäjille. Mahdollisista maksullisista vaihtoehdoista se ei ole kertonut.

Toinen uutuus on Samsung Pass, joka kokoaa salasanat yhteen ja vie ne Galaxy Note7:sta löytyvän iirisskannerin taakse. Lisäksi jatkossa erilaista vahvempaa tunnistautumistakin vaativiin palveluihin ja sovelluksiin voi kirjautua Samsung Passin avulla vain puhelinta katsomalla, jolloin se tunnistaa käyttäjän iiriksen silmästä. Näiltä osin vaaditaan kuitenkin tukea myös kumppanilta.

Samsung on kertonut tekevänsä yhteistyötä jo nyt merkittävien pankkien kanssa Yhdysvalloissa ja kotimaassaan Etelä-Koreassa Samsung Pass -tuen tuomiseksi myös niiden sovelluksiin.

Aiemmista Samsung-palveluista myös Galaxy Note7:ssä edelleen mukana ovat muun muassa Samsung Pay -maksupalvelu (ei vielä Suomessa) sekä yrityksille suunnattu Samsung Knox -tietoturvakokonaisuus.

Galaxy Note7:n iirisskanneria hyödynnetään uudessa Samsung Pass -ohjelmistossa.