Galaxy Note 7 on edelleen voittamaton? 7 ominaisuutta, missä se päihittää iPhone 7 Plussan

Vaikka Samsung Galaxy Note 7 koki kovan kolauksen äskettäin Samsungin päätettyä vetää laitteet markkinoilta akkuongelman takia, itse puhelin ja sen ominaisuudet ovat vaikeasti päihitettävissä.

Kun Note 7 laitetaan rinta rinnan uuden Apple iPhone 7 Plussan kanssa, käy selväksi ettei Applella ole vielä aseita Samsungin uutuuden päihittämiseen, ainakaan teknisten ominaisuuksien perusteella.

Täytyy toki pitää mielessä, ettei Note 7 kiinnosta kaikkia. Se on tarkoitettu pääasiassa niille käyttäjille, jotka tarvitsevat laitteen mukana tulevaa stylus-kynää esimerkiksi piirtämiseen, luonnosteluun tai muistiinpanojen tekemiseen.

Vertailimme Note 7:n ja iPhone 7 Plussan ominaisuuksia.

1. Näyttö

Näytöt ovat Samsungin vahvinta osaamisaluetta. Note 7:n näyttö on tämän hetken markkinoiden paras. Erinomaisen kirkkauden ja kontrasti lisäksi se vakuuttaa myös 2560×1440 pikselin tarkkuudellaan.

2. S Pen

Apple ei tarjoa yhteenkään älypuhelimeensa stylus-kynää. Sellainen löytyy ainoastaan Applen isosta iPad Pro -tabletista. 

3. Langaton lataus

Langaton lataus on ollut Samsungin puhelimissa arkipäivää jo pidemmän aikaa. Note 7 vie tekniikan askeleen pidemmälle ja tarjoaa langattoman pikalatauksen. Apple sen sijaan ei ole vielä ottanut tekniikkaa käyttöön älypuhelimissaan.

4. Vesitiiviys

IPhone 7 Plus on Note 7:n tavoin vesitiivis, mutta Samsungin puhelimessa vesitiiviys on saanut korkeamman IP-luokituksen.  Näin ollen Samsungin puhelimen voi altistaa vedelle pidemmäksi aikaa.

5. Kuulokeliitäntä

Siinä missä Apple poisti kokonaan perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän, Note 7:n kanssa voi edelleen käyttää omia suosikkikuulokkeita ilman erillistä adapteria. IPhone 7:llä musiikkia kuunnellaan Applen oman lightning-liitännän kautta. Paketissa tulee mukana adapteri, mutta sitä käytettäessä puhelinta ei voi ladata samaan aikaan.

6. Muistikortti

Apple ei ole koskaan tarjonnut puhelimissaan mahdollisuutta muistikortin käyttöön vaan tarjoaa enemmän fyysistä tallennustilaa. Ongelmana on puhelimen kallis hinta, jos laitteeseen haluaa 256 gigatavua tallennustilaa. Note 7:ssa on paikka muistikortilla.

7. Virtuaalitodellisuus

Note 7:n voi liittää Samsungin uudistuneisiin Gear VR -virtuaalilaseihin. Applen valikoimissa ei ainakaan vielä ole yhtäkään tuotetta virtuaalitodellisuuden kokemista varten.