Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Fortnite toimii nyt 90 fps -ruudunpäivitysnopeudella OnePlus 8 -sarjan puhelimissa

Älypuhelinvalmistaja OnePlus on kertonut yhdessä Epic Gamesin kanssa kehittäneensä tämän Fortnite-pelin tukemaan jopa 90 ruudun päivitysnopeutta sekunnissa OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro -älypuhelimissa.

OnePlus kertoi uudesta ominaisuudesta Twitterissä, minkä lisäksi se on taustoittanut asiaa GameSpot-julkaisulle. GameSpot huomauttaakin, että mobiili-Fortniten ruudunpäivitysnopeus pesee nyt pelin konsoli- ja PC-versiot.

OnePlus-puhelimista OnePlus 8 Prossa on 120 hertsin ja OnePlus 8:ssa 90 hertsin näyttö. Virkistystaajuus tarkoittaa nopeutta, millä näytön sisältö päivittyy. Esimerkiksi 90 hertsin näytön sisältö päivittyy 90 kertaa sekunnissa. Käytännössä mitä suurempi virkistystaajuus ja ruudunpäivitysnopeus, sitlä sulavammalta liike näytöllä näyttää.

Vaikka monet älypuhelimet tukevat jo tavanomaista 60 hertsiä suurempaa näytön virkistystaajuutta, ovat monet pelit edelleen lukittautuneet korkeimmillaan 60 fps -ruudunpäivitysnopeuteen.

Epic Games kehitti nyt OnePlus-puhelimiin erityisiä optimointeja Fortniteen mahdollistaen 90 ruudun käyttämisen sekunnissa. Pelaajalle tarjotaan asetus, josta 90 fps -ruudunpäivitysnopeuden voi ottaa käyttöön. Samalla grafiikka-asetus laskee matalammalle tasolle.

Epic-grafiikka-asetuksilla OnePlus 8 -puhelimet pystyvät pyörittämään Fortnitea jotakuinkin tasaisella 60 fps -ruudunpäivitysnopeudella.

Nopeiden näyttöjen lisäksi korkea ruudunpäivitysnopeus vaatii luonnollisesti huipputehoja. OnePlus 8 -puhelimet on varustettu Android-puhelimissa tehokkaimmalla Qualcomm Snapdragon 865 -järjestelmäpiirillä.

OnePlus kertoo yhteistyön Epic Gamesin kanssa kestäneen yhteensä 10 kuukauden ajan. ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun älypuhelin pystyy pyörittämään Fortnitea ja Unreal Engine -pelimoottoria 90 fps:llä”, kommentoi OnePlussan markkinointijohtaja Kyle Kiang.

Applen iPad Pro -tablettilaitteille Epic Games on aiemmin tuonut Fortniteen tuen jopa 120 fps -ruudunpäivitysnopeudelle.