Elisa avasi 5G-verkon Rukalla – järjestää robottien lumisotaturnauksen 5G-verkossa OnePlussan kanssa

Elisa on avannut 5G-verkon Kuusamossa sijaitsevaan Rukan hiihtokeskukseen.

Rukasta tuli näin yksi maailman ensimmäisistä hiihtokeskuksista, jossa asiakkaat voivat käyttää uuden mobiiliteknologian mahdollistamia erittäin nopeita 5G-yhteyksiä.

Elisan mukaan Kuusamon 5G-verkko kattaa Rukan kylän ja eturinteiden alueen, jossa sijaitsee iso osa alueen ravintoloista ja palveluista. Pohjoisessa verkko yltää Talvijärven yli miltei Salmilamminkylään saakka ja lännessä maantie 63:n yli.

Rukalla vierailee vuosittain lähes miljoona matkailijaa. "Rukan asiakaskunnasta merkittävä osa on nuorta väkeä, jotka kuluttavat suuria määriä mobiilidataa ja odottavat mobiiliyhteyksien toimivan joka puolella. 5G nostaa mobiilikäytön mahdollisuudet ihan omalle tasolleen, kun tarjolla on jopa 10 kertaa aiempaa nopeammat yhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on myös merkittävästi suurempi, joten verkko pystyy palvelemaan aiempaakin suurempia ihmisjoukkoja yhä korkeammilla nopeuksilla", Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo.

"Hyvät mobiiliyhteydet ja -palvelut ovat erittäin tärkeä osa Rukan houkuttelevuutta matkailijoiden suuntaan. Uusi 5G-verkko varmistaa paitsi luotettavammat ja nopeammat yhteydet, mutta antaa myös alueen toimijoille mahdollisuuden suunnitella uudenlaisia mobiilipalveluita asiakkaillemme", Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho sanoo.

OnePlus ja Elisa järjestävät Rukalla 5G-verkossa toteutettavan robottien lumisotaturnauksen 10.-12. maaliskuuta. Robotteja ohjataan 5G-verkon yli ja kisaan robottilumisodan voitosta voi osallistua virtuaalisesti mistä tahansa. Lisää robottilumisodasta voi lukea osoitteesta oneplus.com/snowbots.

OnePlussan rakentamat 5G-verkossa OnePlussan 5G-puhelimen kautta toimivat Snowbots-robotit ampuvat lumipalloja jopa lähes 200 kilometrin tuntinopeuteen.

Turnaus alkaa 9. maaliskuuta klo 14 Suomen aikaa järjestettävällä Human vs. Robots -tapahtumalla. Tapahtumassa pelaajat ympäri maailmaa muodostavat joukkueet, jotka pelaavat snowbotteja vastaan. Lumisota on käynnissä kolmen päivän ajan ympäri vuorokauden.

OnePlus järjestää oman kilpailun OnePlus-yhteisön jäsenille sosiaalisessa mediassa. Muutama onnekas osallistuja voi päästä pelaamaan OnePlus Snowbot Battlea paikan päälle Lappiin.

Elisa on avannut 5G-verkkoja tähän mennessä Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen, Tampereelle, Jyväskylään, Lahteen, Ouluun, Turkuun, Kuopioon, Poriin, Kouvolaan, Vaasaan, Seinäjoelle ja Kuusamoon. Elisa toi ensimmäisenä operaattorina Suomessa myyntiin 5G-päätelaitteet ja liittymät keväällä 2019, ja myy tällä hetkellä asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300, 600 ja 1000 Mbit/s -nopeuksilla.

Elisan 5G-karttaan voi tutustua Elisan sivuilla.