Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Elisa avasi 5G-verkon Porissa – verkko käytössä jo 13 kaupungissa

Elisa on kertonut tänään avanneensa 5G-verkon nyt Poriin.

Elisa on avannut vuoden 2019 aikana 5G-verkot jo kolmelletoista paikkakunnalle Suomessa. Uusin verkko avautuu Poriin, jossa verkko palvelee ensimmäisessä vaiheessa ydinkeskustan aluetta, ulottuen Kokemäenjoen rannasta Helsingintielle sekä Kuudesosasta Itätullin ja Kuninkaanhaan alueille.

Porin kaupunki on valmistautunut 5G:n tuloon jo pidemmän aikaa. ”Meillä on suunnitelmia 5G:n hyödyntämiseksi ja halusimme aloittaa valmistautumisen uuden teknologian käyttöön ottoon hyvissä ajoin. Olemme pitäneet yhteisiä kehitystyöpajoja alueen toimijoiden ja yritysten kanssa, joissa on mietitty keinoja hyödyntää 5G:tä. Konkreettisia toimenpiteitä 5G-teknologian hyödyntämiseksi alueen yritysten tarpeisiin on parhaillaan käynnistymässä”, Porin kaupungin elinvoimayksikön päällikkö Jouko Hautamäki kertoo.

”Uusi teknologia luo kaupungeille erinomaiset mahdollisuudet uudenlaisille digitaalisille palveluille. 5G:tä on Suomessa hyödynnetty jo muun muassa syrjäytymisen ehkäisyssä ja vanhustyössä sekä liikenteen, turvallisuuden ja terveydenhuollon alueille. On ollut hienoa olla mukana suunnittelemassa porilaisille uusia 5G-palveluita, joista ensimmäiset saadaan käyttöön jo mahdollisesti ensi vuoden aikana”, Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen iloitsee.

Elisa on avannut 5G-verkkoja tähän mennessä Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen, Tampereelle, Jyväskylään, Lahteen, Ouluun, Turkuun, Kuopioon, Poriin, Kouvolaan, Vaasaan ja Seinäjoelle. Verkot kattavat toistaiseksi rajattuja keskeisimpiä alueita kaupungeista.

Elisa on tuonut myyntiin usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300, 600 ja 1 000 megabitin sekuntinopeuksilla. Tarkempiin kuuluvuusalueisiin voi tutustua Elisan sivuilla.

5G-verkot tuovat käyttöön muun muassa aiempaa suuremmat tiedonsiirtonopeudet ja pienemmän viiveen. Lisäksi ne mahdollistavat suuremman laitemäärän kytkemisen verkkoon.

Elisan lisäksi mobiilikäyttöön 5G-verkkonsa on avannut Suomessa Telia, joka on kertonut 5G-verkkonsa olevan käytössä seitsemässä suurimmassa kaupungissa tämän vuoden aikana.

Operaattoreista DNA keskittyy 5G-verkoissa tarjoamaan aluksi kiinteää Koti 5G -palvelua, jonka kaupallisen myynnin alkamisesta kerrottiin aiemmin tällä viikolla.