Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Dropbox esitteli tiedostonsiirtopalvelun – jopa 100 gigatavua tiedostoja kertalähetyksellä

Dropbox on esitellyt uuden Transfer-tiedonsiirtopalvelunsa. Transferin avulla käyttäjät voivat lähettää jopa 100 gigatavun kokoisia tiedostoja, joka Dropboxin mukaan on viisinkertaisesti kilpaileviin palveluihin verrattuna. Samalla käyttäjät välttyvät 25 megatavun rajoitukselta, joka on mukana monissa sähköpostipalveluissa.

Transferin avulla käyttäjät voivat muun muassa automaattisesti generoida sähköpostiviestin, joka antaa vastaanottajalle pääsyn Dropbox-tiedostoihin. Koska vastaanottajat saavat kopion käyttäjän lähettämistä tiedostoista, säilyvät alkuperäiset tiedostot koskemattomina Dropboxissa.

Osana palvelua käyttäjät voivat lisätä jaettaviin tiedostoihin erääntymispäivän, jonka jälkeen tiedostoja ei ole enää mahdollista katsoa. Tiedostoihin voi asettaa myös salasanan ja käyttäjät voivat halutessaan tarkistaa kuinka monta kertaa tiedostoja on katsottu tai onko ne ladattu toisen käyttäjän koneelle.

Yrityksiä varten Dropbox tarjoaa Transferiin kustomointivaihtoehtoja, joiden avulla jaettavien tiedostojen oheen voi liittää yrityksen logon tai esimerkiksi vaihtaa jakonäkymän taustaa. Erillistä maksua kustomoinnista ei tule, vaan ominaisuudet ovat lähtökohtaisesti osa Transferia.

Tällä hetkellä Transfer on betavaiheessa ja testiohjelmaan osallistuneille käyttäjille lähetetään sähköpostitse linkki Tranferin testaamiseksi. Muille käyttäjille Transferin luvataan tulevan lähitulevaisuudessa.