Black Friday hakkaa joulun alennusmyynnin – näin se vaikuttaa elektroniikan hintoihin

Vuosi vuodelta suuremmaksi noussut shoppailun superviikko Black Week käynnistyi tänään. Viikko huipentuu perjantaina 24.11. vietettävään Black Fridayhin. Innokkaimmille shoppailijoille tämä tarkoittaa parhailla apajilla valvomista heti vuorokauden ensimmäisten tuntien aikana.

Kuukautta ennen joulua oleva musta perjantai loiventaa jouluun kohdistuvaa lahjojen ostopainetta ja syö joulumyynneistä leijonanosan. Kotimaisten elektroniikan verkkokauppojen hintoja seuraava Hintaopas.fi on seurannut Black Fridayn kehittymistä Suomessa. Viime vuonna Black Friday näkyi Hintaoppaan hauissa kolme kertaa suurempana kuin vuotta aiemmin.

Hintaoppaan keräämien hintatietojen perusteella joulumyynnin kannalta musertavaa on myös se, että Black Fridayn hinnat ovat halvempia kuin koko loppuvuonna tai tammikuun alennusmyynneissä. Saadakseen parhaan hinnan elektroniikasta, kannattaa siis toimia nyt eikä jäädä odottelemaan. Keskimääräisesti hintojen odotetaan putoavan 25 prosenttia. Osa liikkeistä ottaa vauhtia viikonlopun huipentumaan koko käynnissä olevan mustan viikon ajan. Rääppiäisiä ja loppuhuipennuksia on puolestaan luvassa viikonlopun jälkeisenä Cyber Mondayna.

Black Fridayn hinnat hakkasivat viime vuoden joulun alennusmyynnit.

Suurien elektoniikkakauppojen odotetaan panostavan tulevaan Black Fridayhin ennätyksellisen voimakkaasti. Myös asiakkaat osaavat vaatia tuntuvia alennusprosentteja. Erityisen suosituiksi tänä vuonna uskotaan nousevan Applen uutuuspuhelimet iPhone 7 ja iPhone X. Älypuhelimien myynnin lisäksi kannettavien tietokoneiden, televisioiden, pelikonsolien ja kuulokkeiden uskotaan olevan kiinnostavimmat tuoteryhmät.

Hintaopas.fi:n ja sen mobiilisovelluksen kautta verkkokauppojen hintoja voi seurata täältä.

Hintaoppaan ennustus Black Fridayn suosituimmille tuotteille:

  1. Apple iPhone 7
  2. Apple iPhone X 
  3. Asus VivoBook E403NA-FA029T
  4. LG OLED55B7V 
  5. LG SJ9
  6. Nintendo Classic Mini SNES
  7. Sony Playstation 4 Pro 1TB
  8. Bose QuietComfort 35
  9. Apple AirPods
  10. Dyson V8 Absolute

Kuvat: Hintaopas ja Apple