Apple Watch mobiiliyhteydellä saataville Suomessa – Telia aloittaa myynnin

Telia on kertonut tuovansa myyntiin Apple Watchin myös mobiiliverkkoyhteyttä tukevat Series 3 ja Series 4 GPS + Cellular -mallit Suomessa.

Mobiiliyhteyttä tukevien Apple-kellojen ennakkomyynti alkaa perjantaina 7. kesäkuuta ja varsinainen myynti Telian kaupoissa ja verkkosivuilla 14. kesäkuuta.

Omalla mobiiliyhteydellä varustetut Apple Watchit eivät ole aiemmin olleet saatavilla Suomessa. Ne sisältävät integroidun eSIM-kortin.

Mobiiliyhteyden avulla Apple Watchilla voi esimerkiksi soittaa ja vastaanottaa puheluja, viestitellä, käyttää Siriä tai kuunnella Apple Music -palvelusta musiikkia ilman tarvetta iPhonen kautta tapahtuvalle verkkoyhteydelle ja puhelimen kantamiselle mukana.

Lisäksi Cellular-mallit ovat saatavilla alumiinirungon ohella myös ruostumattomasta teräksestä valmistetulla rungolla.

Varsinaisia uutuuksia Apple mobiiliverkkoyhteyttä tukevat Apple Watchit eivät ole. Series 4 julkaistiin viime syksyllä ja Series 3 jo vuotta aiemmin, syksyllä 2017. Applelta odotetaan uuden sukupolven Apple Watchia jälleen tänäkin syksynä uusien iPhone-mallien rinnalla.

Telia on jo aiemmin tuonut tuen myös uusimpien iPhone ja iPad Pro -mallien eSIMille. Viime viikolla pilottimyyntiin eSIMin iPhone- ja iPad Pro -käyttöön toi myös DNA.

Apple Watch GPS + Cellular -kellon kylkeen Telia tuo uuden Yhteys Multi -palvelun, jolloin sama puhelinnumero on käytössä puhelimessa sekä kellossa. Kellon "rinnakkaiskortti" hyödyntää samoja paketteja tai samaa määrään perustuvaa hinnoittelua kuin pääkorttikin. Yhteys Multi -lisäpalvelun hinta on 7,90 euroa kuukaudessa (tarjous: 3 kuukautta 0 euroa) pääkortin liittymän päälle. Telian mukaan yhden pääkortin rinnalle maksimissaan kaksi kelloa.

Yhteys Multi -lisäpalvelu tulee saataville samana päivänä kuin kellojen toimitukset käynnistyvät eli 14. kesäkuuta ja sen voi hankkia minkä tahansa Telian liittymän yhteyteen. Palvelu on tilattavissa ainoastaan kellon käyttöönoton yhteydessä. Lisäpalvelu aktivoituu siihen liittymään, joka on siinä puhelimessa jolla kellon käyttöönotto tehdään.

Telian mukaan ulkomailla myytyjen Apple Watch GPS + Cellular -mallien mobiiliyhteys toimii myös 14. kesäkuuta alkaen lähtökohtaisesti Telian verkossa, jos kellon myyjä ei ole asettanut kelloon esimerkiksi operaattori- tai verkkolukkoa.

Lisäksi kannattaa huomata, että Apple rajoittaa Cellular-kellojensa mobiiliyhteyksien toimivuuden vain yhteen maahan, eli esimerkiksi Telian verkkoon kytketyt kellot toimivat mobiiliyhteydellä vain Suomessa. Apple Watchit eivät ainakaan toistaiseksi tue siis lainkaan roamingia.

Päivitetty kello 9.27: Lisätty tietoja Telian liittymäpalveluista.