Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple varoittaa: Päivitä iPhone 5 nyt tai pian se ei enää toimi

Apple kertoi ensi kerran heinäkuussa vanhemmille iPhoneille ja iPadeille julkaisemistaan iOS 10.3.4 ja iOS 9.3.6 -päivityksistä, jotka on asennettava ennen 3. marraskuuta, jotta laitteet toimisivat jatkossakin oikein mitä tulee GPS-paikannukseen ja siihen kytkeytyvään tarkkaan järjestelmän kellonaikaan.

Jos laitteita ei päivitetä uusimpaan saatavilla olevaan iOS-versioon ennen 3. marraskuuta, jotkin mallit eivät ehkä kykene säilyttämään tarkkaa GPS-sijaintia. Lisäksi ajantasaista päivämäärää ja aikaa hyödyntävät toiminnot, kuten iCloud-synkronointi ja sähköpostien haku, eivät ehkä toimi, Apple kertoi jo aiemmin.

Nyt Apple varoittaa vielä erikseen iPhone 5 -käyttäjiä, myös puhelinten näytöille ilmestyvällä ilmoituksella. Applen mukaan iPhone 5 on päivitettävä iOS 10.3.4 -versioon ennen 3. marraskuuta. Jos näin ei tee, iPhone 5 ei enää kytkeydy internetiin eli sillä ei voi käyttää Safari-verkkoselainta, sähköpostia, iCloudia tai App Storea.

Mikäli puhelintaan ei päivitä ennen 3. marraskuuta, päivittäminen ei onnistu enää verkon yli vaan ainoastaan yhdessä tietokoneen ja iTunes-ohjelmiston kanssa.

Apple kertoo iPhone 5:n tilanteesta verkkosivuillaan.

Koko tilanne johtuu GPS-paikannusjärjestelmän numerojärjestelmän täyttymisestä laitteissa. Joidenkin muiden valmistajien laitteisiin ongelma alkoi vaikuttaa jo 6. huhtikuuta alkaen mutta Applen mukaan sen laitteita ongelma koskee vajaata puolta vuotta myöhemmin.

iPhonen ja iPadin päivittäminen onnistuu valikosta Asetukset – Yleiset – Ohjelmistopäivitys.

iOS 10.3.4 -päivitys on julkaistu seuraaville laitteille:

  • iPhone 5
  • 4. sukupolven iPad Wi-Fi + Cellular

iOS 9.3.6 -päivitys on julkaistu seuraaville laitteille:

  • iPhone 4s
  • 3. sukupolven iPad Wi-Fi + Cellular
  • iPad 2 Wi-Fi + Cellular
  • 1. sukupolven iPad mini Wi-Fi + Cellular

Applen mukaan ongelma ei koske iPod touchia tai iPadin Wi-Fi-versioita. Lisäksi se ei myöskään koske uudempia iOS-laitteita, jotka yhä päivittyvät uudemmilla ohjelmistoversioilla.