Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple TV+ avautui – Applen ensimmäiset alkuperäissisällöt nyt katsottavissa, laitteen ostaneille 1. vuosi ilmaiseksi

Apple on avannut vain omia alkuperäissisältöjään sisältävän Apple TV+:n.

Ensimmäiset Apple TV+ -sisällöt ovat nyt katsottavissa Applen eri laitteissa TV-sovelluksen kautta tai myös muilla laitteilla tv.apple.com-verkkopalvelussa.

Apple TV+ tulee saataville aluksi yli 100 maassa. Suomessa Apple TV+:n hinta on 5,99 euroa kuukaudessa tai valinnaisesti 59,99 euroa vuodessa 7 päivän ilmaisen kokeilujakson jälkeen. Yksi Apple TV+ -tilaus on jaettavissa perhejaon kautta jopa kuudelle perheenjäsenelle ja sisältöjä voi ladata katsottavaksi myös offline-tilassa.

Uuden iPhonen, iPadin, Macin tai Apple TV:n ostajat ovat kuitenkin saaneet 10. syyskuuta alkaen kaupan päälle vuoden Apple TV+ -tilauksen maksutta.

Lisäksi ainakin toistaiseksi näyttää siltä, että Apple TV+:n sarjoista on katsottavissa kaksi ensimmäistä jaksoa myös ilman lainkaan Apple TV+:n tilauksen aloittamista.

Apple TV+ -sisällöt löytyvät nyt Applen TV-sovelluksesta.
Apple TV+ -sisällöt löytyvät nyt Applen TV-sovelluksesta.

Apple TV+ -tilauspalvelu tulee sisältämään jatkossa kasvavan kattauksen Applen hankkimia alkuperäissisältöjä eli sarjoja, elokuvia ja dokumentteja, joita ovat toteuttaneet myös muun muassa Oprah Winfrey ja Steven Spielberg.

Ensimmäisiä sarjoja ovat esimerkiksi Jennifer Anistonin ja Reese Witherspoonin tähdittämä The Morning Show, Jason Momoan tähdittämä See, aikuistumisesta kertova komedia Dickinson, Ronald D. Mooren avaruusaiheinen For All Mankind ja Sesame Streetin tekijöiden Helpsters sekä muutamia muita.

Applen mukaan useimmista sarjoista Apple TV+:ssä julkaistaan aluksi kolme jaksoa ja tämän jälkeen yksi uusi jakso viikoittain. Osasta sarjoja julkaistaan kuitenkin koko kausi kerrallaan.

Tänään julkaisupäivänä Apple TV+:ssa on tarjolla kahdeksan uutta tv-sarjaa sekä yksi elokuva. Dickinsonista on tarjolla koko kymmenen jakson kausi mutta muista sarjoista kolme ensimmäistä jaksoa. Uusia jaksoja julkaistaan jatkossa viikoittain perjantaisin. Lisäksi Apple on kertonut aikovansa jatkossa lisätä yhden uuden sarjan tai elokuvan mukaan kuukausittain.

Apple TV+:n ilmaistarjouksen ehdot

Apple tarjoaa uusien Apple-laitteiden ostajille Apple TV+:n vuodeksi ilmaiseksi. Edun käyttämiseen liittyy kuitenkin muutamia ehtoja:

  • Edun käyttöönottoon on aikaa kolme kuukautta laitteen aktivoinnista, tai kolme kuukautta alkaen 1. marraskuuta, jos etuun oikeuttava laite ostettiin ja otettiin käyttöön ennen sitä 10. syyskuuta alkaen
  • Tilaus uusiutuu automaattisesti maksullisena vuoden ilmaisjakson jälkeen
  • Apple TV+:n irtisanominen on mahdollista milloin tahansa Asetusten kautta ja peruminen tulee tehdä vähintään edeltävänä päivänä tilauksen uusiutumispäivästä
  • Ilmaistarjouksen aikana tehtävät irtisanomiset tarkoittavat luopumista jäljellä olleesta ilmaisjaksosta
  • Vain yksi ilmainen vuosi on saatavilla perhettä kohden riippumatta ostettavien laitteiden määrästä

Erityisesti viimeinen ehto on huomionarvoinen. Apple TV+:n ilmainen kokeilujaksokin on jaettavissa kuudelle perheenjäsenelle Applen perhejakotoiminnon kautta mutta tarjoukset eivät kertaudu. Uutta ilmaista kokeilujaksoa ei saa myöskään ostaessaan myöhemmin toisen Apple-laitteen, jos käyttää edelleen samaa Apple ID -tunnusta joka on jo päässyt nauttimaan ilmaisesta vuoden katselusta.

Lisäksi Apple TV+ pitää muistaa irtisanoa vuoden päästä, ellei halua maksaa tilauksesta. Etukäteen irtisanominen katkaisee ilmaisen kokeilujakson.