Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple teki yritysoston Briteistä – startup kehitti uutta tapaa parantaa kamerakuvien laatua

Apple on ostanut brittiläisen startup-yrityksen Spectral Edgen, raportoi Bloomberg.

Spectral Edge oli keskittynyt parantamaan kameroiden kuvanlaatua ohjelmistoillaan. Startupin kehittämässä teknologiassa hyödynnetään koneoppimista, tarkemmin sanottuna vielä syväoppimista, esimerkiksi älypuhelinten kameroilla otettavien kuvien terävöittämiseksi ja värintoiston parantamiseksi.

Erityistä on, että Spectral Edgen kehittämä teknologia toimii parhaiten ennen kaikkea kun infrapunakameran kuva yhdistetään tavalliseen kuvaan.

Apple tulee todennäköisesti hyödyntämään startupin jo kehittämää teknologiaa ja sen työntekijöiden osaamista parantaessaan tulevaisuudessa entisestään iPhonen kameroiden toimintaa ja kuvanlaatua.

Apple saavutti jo tänä vuonna iPhone 11 -puhelinten kameroissa suuren hyppäyksen kuvanlaadussa. Se esitteli esimerkiksi erillisen yökuvausominaisuuden sekä Deep Fusionin, joka myös hyödyntää koneoppimista useiden taustalla otettujen kuvien tallentamiseen yhdeksi valmiiksi otokseksi, joka on tavallista tarkempi.

Bloomberg paljasti ja vahvisti Applen ostaneen Spectral Enginen useisiin tietoihin prustuen. Esimerkiksi Applen lakimies Peter Denwood on nimetty nyt yhtiön hallitukseen korvaten aiemmat hallitusjäsenet.

Vuonna 2011 perustettu Spectral Edge ehti nostaa 5 miljoonaa dollaria rahoitusta historiansa aikana. Applen yrityksestä maksamaa kauppasummaa ei ole tiedossa.

Monet Applen yritysostot jäävät pienelle huomiolle, sillä se ei tiedota niistä ja ostaa enimmäkseen pieniä teknologiayrityksiä ympäri maailman.