Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple-kauppa jouduttiin evakuoimaan Zürichissä – syynä savuava iPhone 6s Plussan akku

Apple-kauppa Zürichissä, Sveitsissä jouduttiin tyhjentämään sen jälkeen, kun iPhone 6s Plussan akku alkoi kärytä ja savuttaa kaupassa huoltotoimenpiteitä suoritettaessa.

Suuria vahinkoja episodissa ei syntynyt. Puhelinta huoltanut teknikko sai kuitenkin lieviä palovammoja käteensä, minkä lisäksi seitsemää ilmeisesti savua hengittänyttä henkilöä hoidettiin paikan päällä. Yhteensä noin 50 asiakasta ja työntekijää poistuivat kaupan tiloista ulos. Paikalle saapuivat niin poliisi, palokunta kuin myös useita ambulansseja.

Apple on noussut otsikoihin viime aikoina iPhonen akkujen takia. Apple myönsi hidastavansa tarkoituksellisesti hetkellisesti suorituskyvyltään heikentyneellä varustettujen iPhone-puhelinten toimintaa laitteiden odottamattomien sammumisten estämiseksi. Asiasta nousseeseen kohuun Apple vastasi muun muassa laskemalla akunvaihdon hintaa reilusti.

Apple-kaupoissa lieneekin riittänyt nyt kiirettä akkujen vaihdossa. Zürichin tapauksessa akkua oltiin tiettävästi juuri poistamassa laitteesta sen alettua savuttamaan. Tarkempaa syytä ei ole vielä tiedossa. Akku on voinut vioittua esimerkiksi iskun seurauksena.

Poliisi on kiitellyt Apple-kaupan työntekijöitä tilanteen ansiokkaasta hoitamisesta – asiakkaiden vikkelästä ohjaamisesta ulos, savuavan puhelimen peittämisestä hiekalla ja ilmanvaihdon kääntämisestä täysille savun poistamiseksi tiloista.