Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple julkaisi toisen julkisen testiversion iOS 13:sta ja iPadOS 13:sta

Apple on julkaissut toiset julkiset beetatestiversiot tulevista iOS 13 ja iPadOS 13 -käyttöjärjestelmäversioistaan. Laajemmin jaettavina päivityksinä uusien versioiden julkaisun odotetaan alkavan syyskuussa.

Ensimmäinen julkinen beetaversio käyttöjärjestelmäversioista julkaistiin parisen viikkoa sitten.

Samalla uusien julkisten Public beta 2 -beetaversioiden ohella Apple päivitti myös aiemmin julkaistua beta 3:a rekisteröityneille sovelluskehittäjille.

Public beta 2 ja kehittäjille julkaistu beta 3 toivat mukaan uudistuksena muun muassa FaceTime-videopuhelujen katseenkorjauksen, jonka ansiosta katsekontakti videopuheluissa paranee. Lisäksi uudemmat beetatestiversiot sisältävät aina yleisiä virhekorjauksia ja toimivuusparannuksia kehityksen kulkiessa kohti vakaata julkaisuversiota.

Julkisia testiversioita pääsee käyttämään kuka tahansa, jolla on sopiva laite. Beetaversioiden asentaminen vaatii Applen beetaohjelmaan liittymisen sekä beetaprofiilin lataamisen ja asentamisen laitteeseen Applen sivuilta. Sen jälkeen beetatestiversiot ilmestyvät asennettaviksi tavallisten päivitysten tapaan. Muistutuksena mainittakoon, että tavanomaisesti beetatestiversioissa voi esiintyä enemmän erilaisia virheitä ja ongelmia ja ne voivat toimia yleisesti epävakaammin.

iOS 13 tulee saataville iPhone 6s:lle ja uudemmille ja sisältää lukuisia uudistuksia. Näitä ovat muun muassa käyttöjärjestelmän laajuinen tumma tila, suorituskykyparannukset, vakionäppäimistön pyyhkäisykirjoitus, näyttävämmäksi uudistettu Kuvat-sovellus, Memoji-tarrat, uudistuksia Sirin toimintaan (muun muassa luonnollisempi ääni ja viestien luku AirPodsien kanssa), uudistettu CarPlay-näkymä, täysin uusittu Muistutukset-sovellus, etenevät lyriikat Musiikki-sovelluksessa, aieemmat Etsi iPhone ja Etsi ystäväni -sovellukset korvaava uusi sovellus sekä yksityisyysparannuksia ja kirjautumismahdollisuus Apple-tilillä sovelluksiin.

Lue lisää iOS 13:sta tästä!

iOS 13 tuo tumman tilan ja paljon muuta.
iOS 13 tuo tumman tilan ja paljon muuta.

iPadin käyttöjärjestelmällä on jatkossa oma nimensä, iPadOS. iPadOS 13 sisältää iOS 13:n uudistukset mutta lisäksi iPadille ja muun muassa sen suuremmalle näytölle räätälöityjä uudistuksia. Esimerkiksi kotinäkymässä widgetit saa iPadeissa jatkossa sovellusruudukon rinnalle samaan näkymään ja moniajoa on jälleen uudistettu. Uutta on mahdollisuus avata samasta sovelluksesta useita ikkunoita. Muita parannuksia ovat täyden työpöytäkokemuksen tarjoava Safari-verkkoselain, pienempi viive Apple Pencil -kynässä, tuki USB-levyille ja muistikorteille Tiedostot-sovelluksessa sekä mahdollisuus asentaa käyttöön eri fontteja.

iPadOS tulee iPad Air 2:lle ja uudemmille, kaikille iPad Pro -malleille, 5. sukupolven iPadille ja uudemmille sekä iPad mini 4:lle ja uudemmille.

Lue lisää iPadOS:sta tästä!

Myös iPadOS saa tumman tilan.
Myös iPadOS saa tumman tilan.