Apple esitteli uuden tvOS:n – helpottaa puhelimen ja Apple TV:n yhteiseloa

Applen WWDC-kehittäjäkonferensissa esiteltiin myös uudistettu tvOS, joka toimii Apple TV -laitteissa.

tvOS 12 -käyttöjärjestelmäversion mukana tulee uusia ominaisuuksia, mutta suuret uudistukset jäivät ainakin näin suomalaisten näkökulmasta vähäisemmiksi. Apple TV:n ja iPhone-puhelimen omistajat näkevät jatkossa puhelimen Ohjauskeskuksessa Apple TV -logon, josta pääsee suoraan käsiksi Apple TV:n kaukosäätimeen. Jatkossa palveluihin voi myös kirjautua AutoFill -palvelun avulla niillä tunnuksilla, jotka löytyvät käyttäjän iPhonesta tai iPadista.

Ohjauskeskuksen Apple TV -painikkeesta pääsee suoraan käsiksi kaukosäätimeen.
Ohjauskeskuksen Apple TV -painikkeesta pääsee suoraan käsiksi kaukosäätimeen.

Apple TV 4K tukee jatkossa myös Dolbyn Atmos-tilaääniteknologiaa. Se tukee myös HDR10- ja Dolby Vision -teknologioita. Apple mainitsi tilaisuudessa, että Apple TV 4K on ainoa suoratoistolaite, joka tukee sekä Dolby Atmosta että Dolby Visionia.

Applen mukaan iTunesissa on tällä hetkellä laajin valikoima 4K HDR -elokuvia.

Uuden tvOS:n mukana tulee myös uusia näytönsäästäjiä ja Apple TV osaa nyt kertoa paikat, joissa näytönsäästäjät ovat kuvattu. Uutena näytönsäästäjänä on maapallo kuvattuna ISS-avaruusasemalta.

Apple TV:n uusi Maapallo-näytönsäästäjä.
Apple TV:n uusi Maapallo-näytönsäästäjä.

Apple TV:n kautta voi katsoa esimerkiksi Yhdysvalloissa laajasti eri kaapelikanavia internetin välityksellä, joten erillistä kaapelidigiboksia ei välttämättä enää tarvitse. Mikäli käyttäjän Apple TV on TV-palvelujen tarjoajan verkossa, Apple TV tunnistaa automaattisesti verkon ja kirjautuu automaattisesti saatavilla oleviin palveluihin.