Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Android Auto -tuki laajeni vihdoin virallisesti myös Suomeen

Googlen Android Auto on viimein saatavilla virallisesti myös Suomessa, vuosien odotuksen jälkeen. Nyt palvelu on käytettävissä jo yhteensä 40 maassa.

Android Auto -tuki on jälleen laajentunut uusille alueille. Nyt virallisen tuen piiriin on lisätty Suomi, Ruotsi, Tanska ja Islanti ja Norja. Tähän asti Android Auton käyttöönotto Suomessa on vaatinut hieman kikkailua, mutta vastedes palvelu toimii suoraan myös täällä.

Ensi kerran Google virallisti Android Auton tulon Pohjoismaihin jo heinäkuussa mutta tuolloin tieto julkaisusta katosi nopeasti Googlen sivuilta. Nyt Pohjoismaat ovat palanneet listoille, mukaan lukien myös heinäkuussa vielä joukosta puuttunut Norja. Asiasta on kertonut Android Police -sivusto.

Android Auto mahdollistaa älypuhelimen sovellusten ja toimintojen käyttämisen autoiluun sopivalla tavalla, joko älypuhelimen näytöllä tai auton sisäänrakennetulla kuvaruudulla.

Android Autoa on viime aikoina myös päivitetty ahkerasti, ja toukokuussa se sai suurimman kasvojenkohotuksensa vuosikausiin. Uudistetun ulkoasun lisäksi Android Auton käyttöä helpotettiin muun muassa mukautuvalla alapalkilla ja selkeämmillä ilmoituksilla.

Android Auto -palveluun puolestaan voi tutustua Googlen tukisivuilla. Palvelu on nyt saatavilla myös Suomessa ja ladattavissa Google Playsta.

Android 10 -käyttöjärjestelmäversiossa Android Auto on osa itse käyttöjärjestelmää.