Älypuhelimesi toimii myös itkuhälyttimenä: Tässä parhaat sovellukset

Itkuhälytin ei ole aina mukana, kun sitä tarvitsisi. Moni vanhempi käyttääkin itkuhälyttimenä omaa älypuhelintaan esimerkiksi silloin, kun vauva on vaunuissa mukana ravintolareissulla ja vanhemmat istuvat ruokapöydässä.

Listasimme kolme sovellusta, jotka korvaavat perinteisen itkuhälyttimen.

Cloud Baby Monitor

Saatavilla: iOS
Hinta: 3,99 euroa

Cloud Baby Monitorin etuna on rajoittamaton kantama, joka saadaan käyttämällä mobiiliverkkoa kahden mobiililaitteen välillä. Sovelluksessa on myös kameratoiminto, jonka avulla vanhemmat näkevät lapsensa älypuhelimen näytöllä. Sovellus reagoi lapsen pieneenkin liikkeeseen, joten vanhemmat saavat välittömästi tiedon, jos lapsi on herännyt uniltaan. Sovelluksen avulla on myös mahdollista tallentaa videokuvaa vähäisessä valaistuksessa. Tästä on hyötyä muun muassa yöaikaan. Sovellus tukee Apple Watchia.

Baby Monitor 3G:

Saatavilla: iOS
Hinta: 3,99 euroa

Baby Monitor 3G tukee niin ikään mobiiliverkkoa, jolloin käyttäjän ei tarvitse olla wifi-yhteyden varassa. Sovellus toimii sen jälkeen kun kaksi iPhonea on paritettu sovelluksen antamalla koodilla. 

Dormi

Saatavilla: Android
Hinta: Maksuton

Android-puhelimille paras valinta itkuhälyttimeksi on Dormi, joka tukee sekä langattomia wifi-verkkoja että mobiiliverkkoja. Sovelluksen avulla lapsen luonas olevaan puhelimeen voidaan liittää useita mobiililaitteita. Itkuhälyttimenä käytettävä puhelin voidaan sijoittaa myös kauemmaks lapsesta, sillä sovellus tunnistaa äänet useiden metrien päästä. Jos puhelin on varustettu lämpötila-anturilla, sovellus ilmoittaa vanhemmille myös lapsen nukkumatilan lämpötilan. Tarjolla on myös videovalvontatoiminto.