Alpinelta ja Pioneerilta uusia jälkiasenteisia auton viihdekeskuksia CarPlay- ja Android Auto -tuella – jopa 11 tuuman näyttö

Useat autoelektroniikasta tunnetut yhtiöt, kuten Alpine, Pioneer, Jensen ja JVCKenwood, ovat esitelleet Las Vegasin CES-messuilla autoon asennettavia, CarPlay- ja Android Auto -tuella varustettuja, viihdekeskuksia. Kyse on autoon jälkiasennettavista laitteista, joiden esittelystä CES-messuilla on tullut lähes jokavuotinen perinne.

Alpine esitteli messuilla uuden 11-tuumaisen viihdekeskuksen, joka on yhtiön mukaan markkinoiden suurin, tarjoten 49 prosenttia laajemman näyttöpinta-alan kuin yhtiön 9 tuumainen viihdekeskus. Koska näyttö asettuu kojelaudan päälle, sopii se useimpiin autoihin ilman erillisasennusta. Viihdekeskus tukee muun muassa musiikin toistoa Bluetooth-yhteydellä sekä sisältää SiriusXM-valmiuden, USB-A-portin, AUX-liitännän, HDMI-liitännän ja liitännän taustakameralla. Yhdysvalloissa iLX-F411-nimellä kulkeva viihdekeskus tulee myyntiin kesäkuussa 1 200 dollarin hinnalla, mutta Euroopan myyntisuunnitelmia ei ole toistaiseksi raotettu. Alpine esitteli myös 9-tuumaiset viihdekeskukset, iLX-F309:n ja iLX-F259:n, jotka tulevat myyntiin Yhdysvalloissa 800 dollarin ja 1 200 dollarin hintaan, mutta myöskään 9-tuumaisten mallien Euroopan julkaisusta ei ole paljastettu tietoa.

Alpinen lisäksi myös Pioneer esitteli useita autoon asennettavia viihdekeskuksia, joihin lukeutui 10,1 tuuman DMH-WT8600NEX-malli. Kyseisellä mallilla voi käyttää Applen CarPlaytä sekä langallisesti että langattomasti, yhdistämällä iPhonen joko Lightning-USB-kaapelilla tai WiFin ja Bluetoothin välityksellä. Yhdysvalloissa DMH-WT8600NEX tulee myyntiin 1 200 dollarin hintaan, mutta tarkka julkaisuaika on vielä epäselvä. Lisäksi Pioneer julkaisi kaksi 6,8 tuuman näytöllä varustettua mallia sekä kaksi 9 tuuman näytöllä varustettua mallia. Mallien hintatiedot ja julkaisuajat Euroopassa ovat vielä avoinna.