Uusi verkkokauppa Teknavi.com

500 euron budjetti älypuhelimelle? Tässä parhaat vaihtoehdot

Alle 500 euron hintaluokka on älypuhelinta ostavan kannalta erityisen mielenkiintoinen, koska monet puhelimet tarjoavat samat tai ainakin lähes samat ominaisuudet kuin valmistajien kalleimmat lippulaivamallit.

Noin 500 euron budjetti onkin järkivalinta, sillä usein parin sadan euron lisähinnalla ei enää saa merkittävästi lisää ominaisuuksia, joista olisi hyötyä peruskäytössä. Lippulaivapuhelimen valintaa saattaa puoltaa tarve erityisen nopeaan prosessoriin tai suurempaan tallennustilaan.

Listasimme viisi kiinnostavinta älypuhelinta alle 500 euron hintaluokassa. Puhelimia ei ole listattu paremmuusjärjestyksessä.

Sony Xperia Z5 Compact

Applen iPhone SE:n kanssa samoista ostajista kilpaileva pikku-Xperia on koostaan huolimatta tehokas älypuhelin. Parhaita puolia laitteessa on korkealaatuinen kamera. Takakamerassa on peräti 23 megapikseliä ja sillä voi tallentaa videota Ultra HD -formaatissa. Z5 Compact on vesitiivis, mikä erottaa sen esimerkiksi Applen puhelimista. Sonyn puhelimeen voi asentaa muistikortin.

Hinta: Noin 450 euroa
Näyttö: 4,6 tuumaa
Muistin määrä: 32 Gt
Kamera: 23/5
Paino: 138 g

Apple iPhone SE

Applen pikku-iPhone on kiinnostava puhelin, koska se on teknisesti samalla viivalla lippulaivamalli iPhone 6S:n kanssa. Siitä huolimatta hinta on saatu nipistettyä alle 500 euron. IPhone SE:n erikoisuutena voi pitää 4-tuumaista näyttöä, joka on nykymittapuun mukaan pieni. Puhelin soveltuu käyttäjälle, joka arvostaa puhelimen helppoa käytettävyyttä yhdellä kädellä. Puhelin on myös miellyttävän kevyt.

Hinta: 499 euroa
Näyttö: 4 tuumaa
Muistin määrä: 16 Gt
Kamera: 12/1,20
Paino: 113 g

Samsung Galaxy S6

Viime vuotisen Samsungin lippulaivan hinta on pudonnut jo alle 500 euron, kun uusin Galaxy S7 tuli markkinoille. S6 on hintaisekseen erittäin kilpailukykyinen puhelin, eikä se eroa muotoilultaan juurikaan tämän vuoden uutuusmallista. Teknisesti Galaxy S6 loistaa etenkin kameratoiminnoissa ja prosessorin tehokkuudessa.

Hinta: 499 euroa
Näyttö: 5,1 tuumaa
Muistin määrä: 32 Gt
Kamera: 16/5
Paino: 138 g

Huawei Mate S

Huawein lippulaiva ennen viime keväänä julkistettua P9-mallia on halventunut roimasti sitten julkistuksensa. Noin 450 euron hintaisena sen pahin puute on 4K-videokuvauksen puuttuminen. Puhelin on laadukkaasti viimeistelty ja sen kamera tarjoaa hyvän kuvanlaadun. Huawein yksi vahvuuksista on myös nopea sormenjälkitunnistin ja vikkelästi toimiva käyttöliittymä.

Hinta: Noin 450 euroa
Näyttö: 5,5 tuumaa
Muistin määrä: 32 Gt
Kamera: 13/8 megapikseliä
Paino: 156 g

Huawei Honor 7 Premium

Asteen edullisempaa puhelinta metsästävälle Huawein mallistosta löytyy kestosuosikki Honor 7, josta julkaistiin taannoin Premium-versio. Erona aikaisempaan Honor 7:ään on kultainen väri ja tuplasti suurempi 32 gigatavun sisäinen tallennustila. Uutta on myös mukana toimitettava pikalaturi. Honor 7 Premium on yksi tämän hetken varteenotettavimmista puhelinmalleista alle 400 euron hintaluokassa.

Hinta: Noin 360 euroa
Näyttö: 5,2 tuumaa
Muistin määrä: 32 Gt
Kamera: 20/8 megapikseliä
Paino: 157 g