Garmin vívomove – asteen verran tyylikkäämpi aktiivisuusranneke

Aktiivisuusrannekkeet ja älykellot ovat yleistyneet nopeasti. Markkinoilta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun, ja vívomove on vaihtoehto sieltä tyylikkäämmästä päästä.

Tykkäsimme

Tyylikkäästä ulkonäöstä

Yksinkertaisesta käytettävyydestä

Ei tarvetta lataamiselle

Emme tykänneet

Päivyrin puuttumisesta

Hinta alkaen 179 €
Testikello 319 €

Ihmiset haluavat mitata omaa aktiivisuuttaan ja liikkumistaan monella tavalla. Esimerkiksi aktiivisuusrannekkeet ja älykellot tarjoavat tähän helposti mukana kulkevan vaihtoehdon. Lisäksi nämä laitteet "vahtivat" käyttäjänsä aktiivisuutta ja muistuttavat riittävästä liikkumisesta päivän mittaan. Varsinaisissa älykelloissa on toki myös laaja kattaus muitakin ominaisuuksia.

Useat rannekkeet ovat varsin siroja, mutta silti helposti aktiivisuusrannekkeiksi tunnistettavia. Älykellot puolestaan ovat usein melko massiivisia, ja muotoilunkin kanssa on vielä paikoin tekemistä. Monipuolisten ominaisuuksien myötä myös virran tarve kasvaa, mikä puolestaan johtaa akun, ja siten koko laitteen, koon kasvamiseen. Lisäksi monipuolisten älykellojen ongelmana on ollut niiden lataamisen tarve, mikä vie idean aina helposti mukana olevasta laitteesta.

Synkronointi älypuhelimen kanssa käy yksinkertaisesti

Garmin on esitellyt ennen kaikkea tyylikkyyttä ja perinteisen kellon ilmettä etsiville kuluttajille nyt vaihtoehdon. Garmin vívomove on varustettu perinteisen kellotaulun lisäksi kahdella yksinkertaisella palkilla. Toinen näistä kuvaa käyttäjän itselleen asettaman askelmäärän saavuttamista, ja toinen kehottaa liikkumaan tauluun ilmestyvällä punaisella palkilla liian pitkän paikallaolon jälkeen. vívomove ei siis näytä varsinaista askelmäärää kellotaululla, joten sen näkemiseksi laite täytyy synkronoida Garmin Connect applikaation kanssa. Synkronointi itsessään käy hyvin yksinkertaisesti kellon ainoaa nappia painamalla.

Perinteisellä ja karsitulla ilmeellä on myös omat heikkoutensa. Yksi allekirjoittaneen kaipaama ominaisuus olisi yksinkertaisuudessaan päivyri kellotaululla. Yksinkertaisuuden ja pienten näyttöjen etuna on toki virrankulutuksen vähäisyys. Valmistaja lupaakin paristojen käyttöiäksi yhden vuoden, joten tätä aikarautaa ei tarvitse olla lataamassa joka yö.

vívomove näyttää nopealla vilkaisulla perinteiseltä rannekellolta, mutta kellotaulun laudoilla olevat kaarevat palkit paljastavat sen aktiivisuusrannekkeeksi

Garmin tarjoaa myös erilaisia vaihtoehtoja kellon ulkonäköön. Edullisimmat mallit ovat mustanpuhuvia ja enemmän urheilukellojen näköisiä. Keskihintaiset mallit ovat valkoisia ja nahkarannekkeella varustettuja. Testissäkin ollut Premium-versio on saatavana ruostumattomana teräksenä tai kullansävyisenä teräksenä ja nämä on ovat myös nahkarannekkeilla varustettuja.

Kokonaisuutena Garmin vívomove vakuuttaa tyylikkäällä ulkonäöllään ja yksinkertaisella käytettävyydellään. Se on hyvä vaihtoehto perinteisen analogisen kellon ulkonäöstä pitävälle käyttäjälle, joka kuitenkin haluaa seurata myös omaa päivittäistä liikkumistaan.

vívomove on saatavilla usealla eri ilmeellä. Kuva: Garmin

Kuvat: Mikko Autio