Fitbit Flex 2 on melkein liian huomaamaton aktiivisuusranneke

Aktiivisuurannekkeita on tarjolla moneen lähtöön ja Fitbit Flex 2 lukeutuu kevyimpään sarjaan. Äly-yksiköllä on painoa ainoastaan 23 grammaa eikä ranneke lisää painoa merkittävästi.

Fitbit Flex 2

Hinta: Alkaen 100 euroa
Paino: 23 g (laiteyksikkö)
Akun kesto: 5 päivää

Aktiivisuusrannekkeen ajatuksena on olla mahdollisimman huomaamaton käyttäjänsä ranteessa, jotta sitä tulisi pidettyä mahdollisimman paljon. Ainoastaan tällöin rannekkeesta on todellista hyötyä käyttäjälle.

Tykkäsimme

Kevyt ja huomaamaton

Automaattinen harjoituksen tunnistus

Vesitiivis

Emme tykänneet

Hidas lataus

Flex 2 on tähän asti testaamistamme rannekkeista huomaamattomin, pitkälti sen keveyden ansiosta. Ranneke on lisäksi mukavan tuntuinen kädessä, etenkin jos sitä ei kiinnitä liian tiukalle ranteen ympärille. Fitbit neuvoo kiinnittämään rannekkeen siten, että se pyörii vapaasti ranteen ympärillä.

Flex 2:n kaltainen ranneke soveltuu käytettäväksi myös kellon rinnalla ilman, että siitä tulee nolo vaikutelma. Halutessaan Flex 2:n laiteyksikön voi upottaa korumaisiin tarvikeosiin, jotka myydään erikseen. Laitteen saa esimerkiksi kaulakoruun.

Huomaamattomuuden ansiosta Flex 2:sta pitää mielellään ranteessa päivin ja öin. Ranneke on vesitiivis, joten laitetta ei tarvitse ottaa pois edes suihkun ajaksi.

Kaksi kokovaihtoehtoa paketissa

Samoin kuin edellisen Flexin kohdalla, myös Flex 2:n tuotepakkauksessa tulee kaksi eri kokoista ranneketta. Toinen sopii pieneen ja toinen suurempaan käteen. Äly-yksikkö upotetaan rannekkeen sisään. Lataus hoidetaan kiinnittämällä yksikkö lataustelakkaan ja liittämällä johto usb-porttiin. Latauksen edistymistä voi tarkkailla laitteen valopalkista.

Ranneke on aluksi hankala kiinnittää ranteeseen, koska kiinnitysmekanismi on jäykkä. Onneksi ongelmasta ei tarvitse kärsiä usein, jos ranneketta pidetään kädessä pitkin päivää eikä sitä irroteta jatkuvasti.

Flex 2:n kanssa käytetään Fitbitin samannimistä sovellusta, jota olemme jo aikaisemminkin kehuneet. Sovellus ansaitsisi vielä enemmän ylistystä, jos se toimisi suomen kielellä. Nyt käyttäjä on osattava englantia. Siitä huolimatta sovellus on onnistuttu tekemään selkeäksi. Yhdellä vilkaisulla käyttäjä näkee kaikki tärkeimmät tiedot kuten askelten määrän, kävellyn tai juostun matkan, kulutetut kalorit, aktiivisuusajan ja edellisen yön unen määrän.

Flex 2 on pienikokoinen laite eikä siinä ei ole näyttöä. Näytön virkaa ajaa 5 valon palkki. Aktiivisuustavoitteen edistymisen voi tarkastaa napauttamalla laitetta kerran, jolloin yhden valon syttyminen tarkoittaa 25 prosentin edistymistä.

Valojen värillä kerrotaan erilaista informaatiota. Ranneke ilmoittaa tekstiviesteistä ja puheluista sinisellä valolla, minkä lisäksi se muistuttaa liiasta istumisesta purppuranpunaisella värillä. Ilmoitukset saa pois päältä, mikä säästää hieman laitteen akkua.

Värinähälytystä käytetään hiljaiseen herätykseen, jonka voi asettaa Fitbitin sovelluksesta. Jos laitteessa palaa vihreä valo, liikkumistavoite on täyttynyt. Valot onnistuvat välittämään oleellisen tiedon, vaikka Flex 2:n käytössä ranneketta tulee silmäiltyä aniharvoin. Tarpeelliset tiedot voi aina tarkistaa sovelluksesta.

Tunnistaa treenin automaattisesti

Treenikaverina Flex 2 ei luonnollisesti yllä urheilukellojen tasolle, mutta laitteessa on omat vahvuutensa. Ranneke tunnistaa automaattisesti uintiharjoituksen tai kävelyn, jos liike kestää yhtäjaksoisesti yli 15 minuuttia. Tämä on erinomainen ominaisuus ja vähentää turhaa laitteen näpräämistä. Fitbitin sovelluksesta voi määritellä altaan pituuden. Kun pituus on oikea, laite mittaa uintimatkan, vauhdin, keston ja kalorinkulutuksen.

Treenikaverina Flex 2 ei luonnollisesti yllä urheilukellojen tasolle, mutta laitteessa on omat vahvuutensa.

Automatiikka toimii myös nukkumaan mennessä. Aamulla käyttäjä voi tarkistaa sovelluksesta, kuinka monta tuntia hän on nukkunut sikeästi ja kuinka paljon unesta on ollut levotonta.

Kompromissi akun kestossa

Flex 2 on monipuolisempi kuin edeltäjänsä, mikä näkyy ikävällä tavalla akun kestossa. Akussa ei riitä potkua yhtä hyvin kuin ensimmäisessä Flexissä, mutta toisaalta selvästi paremmin kuin monessa älykellossa. Valmistaja ilmoittaa Flex 2:lle viiden päivän akun keston.

Flex 2:n käyttäjän on muistettava pitää laitteen oma laturi mukana, koska se on ainoa tapa ladata laite. Helpompaa olisi, jos Flexin voisi ladata standardimallisella kaapelilla.

Flex 2:n lataus etenee harmillisen hitaasti. Ranneketta tekisi mieli pitää kädessä mahdollisimman paljon, joten latausta ei jaksaisi odotella.

KENELLE?

Fitbit Flex 2 sopii käyttäjälle, joka haluaa huomaamattoman aktiivisuusrannekkeen. Flexiä ei tarvitse ottaa käytännössä ranteesta lainkaan, tosin valmistaja suosittelee sitä mahdollisten iho-ongelmien välttämiseksi. Sadan euron hinta on erittäin kohtuullinen laitteesta, joka toimii myös harjoitusapurina ja mittaa unen laatua. Flex 2 soveltuu hyvin myös naiselle, koska tuotepakkauksessa tulee mukana pienempi rannekekoko.