Ensitunnelmat Samsungin Galaxy S21 -sarjalaisista: Lupaavalta vaikuttavia huippupuhelimia

Samsung on julkistanut kolme uutta Galaxy S21 -sarjan huippupuhelintaan.

Uutuudet tulevat myyntiin 29. tammikuuta alkaen ja ennakkomyynti käynnistyy heti.

Perusfaktat ja esittelyt uusista malleista löytyvät julkistuksesta kertovasta jutustamme. Tässä artikkelissa keskitymme ensitunnelmiin Samsungin uusista huippupuhelimista.

Suomessa Galaxy S21 -puhelinten hinnat ovat:

 • Galaxy S21 5G, 8+128 Gt: 879 €
 • Galaxy S21 5G, 8+256 Gt: 949 €
 • Galaxy S21+ 5G, 8+128 Gt: 1079 €
 • Galaxy S21+ 5G, 8+256 Gt: 1149 €
 • Galaxy S21 Ultra 5G, 12+128 Gt: 1299 €
 • Galaxy S21 Ultra 5G, 12+256 Gt: 1349 €
 • Galaxy S21 Ultra 5G, 16+512 Gt: 1479 €

Ensituntuma kaikin puolin erinomainen – tietenkin tällä hinnalla

Vietimme Galaxy S21 -puhelinten kanssa toistaiseksi puhelinten julkistuksen alla vain hyvin lyhyen hetken, joten tarkempien käyttökokemusten aika on vasta myöhemmin.

Silti voi jo sanoa, että ensituntuma koko kolmikosta on positiivinen ja laadukas – puhelimet tuntuvat hyviltä ja mukavasti viimeistellyiltä. Toki 879-1479 euron hintalapulla tätä sopii odottaakin.

Uutuudet jatkavat Samsungille tuttua muotokieltä, mutta uutta on takakamera-alueen muotoilu nousemaan saumattomasti suoraan puhelimen kyljeltä ja yläreunasta. Tuntumaan kädessä tai ylipäänsä käyttöön tällä ei ole vaikutusta, vaan muutos on ennemminkin kosmeettinen. Silti tällaisenaan Galaxy S21 -puhelinten ulkonäössä tämä on hauska jippo, joka erottaa puhelimia muista.

Galaxy S21 Ultra 5G:n musta mattapinta on hillityn tyylikäs.
Galaxy S21 Ultra 5G:n musta mattapinta on hillityn tyylikäs.

Takakamera-alue Galaxy S21:ssä ja Galaxy S21+:ssa on varsin hillitty, kun taas Galaxy S21 Ultrassa se on selvästi kookkaampi neljännen kameran ja laser-automaattitarkennuksen anturien myötä.

Takapinta on Galaxy S21+:ssa Ultran tavoin lasia, mutta edullisimmassa ja pienimmässä Galaxy S21:ssä “vahvistettua polykarbonaattia”, eli käytännössä muovia. Silti myös Galaxy S21:n laatutuntuma on varsin laadukas, mutta toki muovipinnan alttius naarmuuntumiselle ja rumentavalle kulumalle ajan saatossa on kysymysmerkki.

Kaikki Galaxy S21 -puhelimet ovat takaa enemmän tai vähemmän mattapintaisia, mikä on miellyttävä ratkaisu. Mattapinta pysyy siistimpänä, sillä sormenjäljet eivät näy siinä niin selvästi. Samsungin mattaviimeistely tosin muistuttaa tuntumaltaan muovia myös oikeasti lasipintaisissa S21+:ssa ja S21 Ultrassa. Ulkonäöltään erityisen tyylikkäitä värivaihtoehdoista ovat ainakin hopea Phantom Silver Galaxy S21+:sta ja S21 Ultrasta ja musta Phantom Black.

Kyljiltään kaikki Galaxy S21 -puhelimet ovat alumiinia.

Galaxy S21 Ultra 5G:ssä on erilainen takakamera-alue kuin kahdessa muussa Galaxy S21 -mallissa.
Galaxy S21 Ultra 5G:ssä on erilainen takakamera-alue kuin kahdessa muussa Galaxy S21 -mallissa.

Käytännössä vain tasaisia näyttöjä

Aiemmin kyljille kaartuvista AMOLED-näytöistä ehti kasvaa yksi Samsungin huippupuhelinten tunnusmerkeistä. Pikku hiljaa Samsung on kuitenkin kaarevuutta vähentänyt. Kevään 2020 Galaxy S20 -malleissa näytöt olivat jo selvästi vähemmän kaarevia, ja nyt uutuuksista Galaxy S21:ssä ja S21+:ssa on tasaiset näytöt ja myös Galaxy S21 Ultrassa kaarevuus reunoilta on hyvin minimaalista – käytännössä senkin osalta voidaan jo puhua lähes tasaisesta näytöstä.

Reunukset näyttöjen ympärillä ovat pienet, mutta kyljille näytöt eivät enää kaarru Galaxy S21 -puhelimissa.
Reunukset näyttöjen ympärillä ovat pienet, mutta kyljille näytöt eivät enää kaarru Galaxy S21 -puhelimissa.

Reunoiltaan kaarevat näytöt näyttävät toki hienoilta, mutta käytettävyyden ja katselukokemuksen kannalta kaartuvista reunoista on aina ollut enemmän haittaa kuin hyötyä. Tässä mielessä Samsungin paluu takaisin tasaisiin näyttöihin on tervetullut muutos.

AMOLED-näyttöpaneelit Galaxy S21 -puhelimissa ovat luonnollisesti erittäin laadukkaita. Koko kolmikko yltää 120 hertsin virkistystaajuuteen ja väritoisto on Samsungille ominaiseen tapaan ensiluokkaista.

Galaxy S21 Ultran näyttö on vielä teknisesti hieman kahta sisarmalliaan edellä: siinä enimmäiskirkkaus yltää jopa 1 500 nitiin verrattuna S21:n ja S21+:n 1 300 nitiin, ja myös muun muassa kontrastisuhde on parempi suuremman tarkkuuden (3200×1440 vs. 2400×1080 pikseliä) ohella. Koko kolmikossa näyttö on erinomainen, ja Galaxy S21 Ultrassa mahdollisesti markkinoiden paras.

Kooltaan Galaxy S21 on selvästi pienempi kuin toisiaan varsin lähellä olevat Galaxy S21+ ja S21 Ultra. Näyttöjen koot ovat 6,2, 6,7 ja 6,8 tuumaa.

Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G ja Galaxy S21 Ultra 5G takaa.
Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G ja Galaxy S21 Ultra 5G takaa.

S21 Ultra selkeästi muiden yläpuolella

Myös muuten kuin paremmalta näytöltään, erottuu Galaxy S21 Ultra -huippumalli selvästi Galaxy S21:stä ja S21+:sta.

Samsung on tuonut Galaxy S21 Ultraan ensi kertaa Galaxy S -sarjassa tuen aiemmin Note-sarjasta tutulle S Pen -kynälle. Säilytyspaikkaa kynälle puhelimessa ei kuitenkaan ole, eikä sitä toimiteta puhelimen mukana, vaan Samsung tuo kynän ja sille säilytyspaikat sisältävät suojakuoret myyntiin erikseen.

Galaxy S21 Ultran S Pen -kynää tai suojakuoria ei ollut vielä nähtävissä puhelimiin ennakkotutustumisen yhteydessä.

S Pen -kynän osalta on hyvä huomata, että Galaxy S21 Ultralle ensin lisävarusteena myyntiin tuotavassa S Penissä kyse on todella käytännössä vain kynästä ilman Bluetooth-yhteyttä. Vasta myöhemmin tämän vuoden aikana myyntiin tuleva S Pen Pro mahdollistaa myös Bluetooth-yhteytensä ansiosta aiemmin Galaxy Note -puhelimissa nähdyt kauko-ohjaintoiminnot esimerkiksi kameran laukaisemiseen etäältä tai siirtymiseen esityksessä tai selattavissa kuvissa eteenpäin.

Merkittävimmät erot sisarmalleistaan Galaxy S21 Ultra tarjoaa kameroissa. 12 megapikselin pääkameran sijaan viime vuoden Galaxy S20 ja Note20 Ultra -mallien tavoin Galaxy S21 Ultra on varustettu 108 megapikselin pääkameralla, mutta uudella kennolla, jota Samsung kehuu aiempaa paremmaksi tarkennuksen ja dynamiikan osalta.

Galaxy S21 Ultra 5G ei 6,8 tuuman näytöstään huolimatta tunnu liian suurelta.
Galaxy S21 Ultra 5G ei 6,8 tuuman näytöstään huolimatta tunnu liian suurelta.
Galaxy S21 Ultrassa on neljä takakameraa ja viides reikä sisältää laser-automaattitarkennuksen anturit.
Galaxy S21 Ultrassa on neljä takakameraa ja viides reikä sisältää laser-automaattitarkennuksen anturit.

Lisäksi Galaxy S21 Ultrassa on nyt kaksi telekameraa – 3x ja 10x optisella zoomilla – samalla, kun Galaxy S21:ssä ja S21+:ssa on edelleen ilman varsinaista optista zoomia 64 megapikselin kamera, jonka suurta tarkkuutta hyödynnetään niissä hyvälaatuisen 3x hybridizoomin tarjoamiseen.

Zoom-kuvauskyvyiltään Galaxy S21 Ultran voi odottaa nousevan selkeästi Suomen älypuhelinmarkkinoiden kärkipaikalle, kun Huawei ei lopulta tuonutkaan myöskin 10x optisen zoomin periskooppikameralla varustettua Huawei P40 Pro+ -puhelintaan myyntiin Suomessa.

Kokonaisuutena Galaxy S21 Ultran kamerakattaus vaikuttaa hyvin lupaavalta, ja muun muassa zoom-kuvien laatuun perehdytään tarkemmin tulevassa arvostelussa.

Esimerkinomainen asetelma Galaxy S21 Ultralla - kuvakulmat eri kameroilla: ultralaajakulmakamera (noin 0,5x), pääkamera (1x), 3x-telekamera ja 10x-telekamera.
Esimerkinomainen asetelma Galaxy S21 Ultralla – kuvakulmat eri kameroilla: ultralaajakulmakamera (noin 0,5x), pääkamera (1x), 3x-telekamera ja 10x-telekamera.

Exynos 2100 nyt lupaavampi

Samoin kameroiden ohella myös Samsungin uusi järjestelmäpiiri Exynos 2100 herättää lupauksia. Ennakkoon paljastuneiden suorituskykytestitulosten perusteella Exynos 2100 on nyt tasaväkisempi Snapdragon 888:n kanssa kuin esimerkiksi viime vuoden Exynos 990 verrattuna Snapdragon 865:een.

Samsungin itsensä mukaan mukaan CPU-peruslaskennassa Exynos 2100:n suorituskyky on useammalla ytimen vertailussa 33 prosenttia ja yhdellä ytimen vertailussa 19 prosenttia parempi kuin Exynos 990:n.

Exynos 2100:ssa ei enää ole käytössä Samsungin itse suunnittelemia suoritinytimiä, vaan yksi ARM Cortex-X1 2,9 gigahertsin, kolme ARM Cortex-A78 2,8 gigahertsin ja neljä ARM Cortex-A55 -ydintä 2,2 gigahertsin kellotaajuudella.

Grafiikkasuorittimena Exynos 2100 sisältää 14-ytimisen ARM Mali-G78:n, jonka avulla graafinen GPU-suorituskyky on jopa 40 prosenttia edeltäjää parempi. Tekoälylaskennassa Exynos 2100:n laskentakyky yltää jopa 26 biljoonaan operaatioon sekunnissa verrattuna Exynos 990:n 15 biljoonaan eli tässä suhteessa suorituskyky on kasvanut 73 prosentilla.

Kaiken kaikkiaan suorituskyky on ainakin lupausten perusteella Galaxy S21 -puhelimissa ihan hyvin kohdallaan. Kilpailu Snapdragon 888 -puhelinten kanssa on toki tiukkaa, mutta välttämättä selvää paremmuutta ei tänä vuonna kannata lähteä vielä julistamaan – toisin kuin viime vuosina Snapdragonin eduksi.

Puuttuuko ominaisuuksista jotain?

Galaxy S21 -puhelimet ovat kokonaisuutena varustettu erittäin kattavasti – eikä ominaisuuksista juuri puutu mitään tärkeää. Yksi poikkeus tähän kuitenkin on: Samsung on nimittäin tällä kertaa päättänyt syystä tai toisesta jättää muistikorttipaikan kokonaan pois Galaxy S21 -puhelimista.

Yhdessäkään kolmesta Galaxy S21 -puhelimesta ei siis ole enää microSD-muistikorttipaikkaa. Samoin toki myöskään 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää ei puhelimista löydy, mutta siitä myös Samsung on luopunut jo aiemmin.

Lataus edelleen vain 25 wattia

Suorituskykyyn liittyen varsin mielenkiintoinen ratkaisu Samsungilta on myös sen pitäytyminen tuetun pikalatauksen tehon osalta yhä vain tutussa 25 watissa. Samanaikaisesti jo viime vuonna Suomessakin nähtiin esimerkiksi erittäin nopeasti 65 watin teholla latautuva OnePlus 8T, ja useat eri kiinalaiset älypuhelinvalmistajat ovat julkistaneet uusia älypuhelinmallejaan jopa 120 watin tai yli tehoisella pikalatauksilla, joilla akku latautuu tyhjästä täyteen vain vartissa.

Samsung on pikalatauksen osalta ennemminkin samoilla linjoilla Applen kanssa, joka pysyi USB-PD-standardin mukaisissa ratkaisuissa ja tuetussa 20 watin enimmäistehossa myös syksyn 2020 iPhone 12 -puhelimissakin.

Langattoman latauksen osalta koko Galaxy S21 -kolmikko tukee myös edelleen 15 watin tehoa.

Ei laturia, ei kuulokkeita – uusi normaali

Pikalaturin joutuu nyt myös Galaxy S21 -puhelimille ostamaan erikseen, jollei sellaista entuudestaan omista. Kuten Apple iPhone 12 -puhelinten julkistuksen yhteydessä, myös Samsung on nyt luopunut Galaxy S21 -puhelimissaan laturin ja kuulokkeiden sisällyttämisestä myyntipakkaukseen. Mukana on itse puhelimen lisäksi vain USB-C-kaapeli ja SIM-kortin avaustyökalu.

Todennäköisesti älypuhelinten myyntipakkausten typistymisestä on tulossa alan uusi normaali.

Myyntipakkauksen koko on nyt Galaxy S21 -puhelimissa pienentynyt, kun varusteita on mukana vähemmän.
Myyntipakkauksen koko on nyt Galaxy S21 -puhelimissa pienentynyt, kun varusteita on mukana vähemmän.

Muutosta on helppo perustella ympäristösyillä: monelta sopiva laturi sekä kuulokkeet, langalliset tai langattomat, löytyvät jo entuudestaan eikä näin tarvetta uusille välttämättä ole. Maailma välttyy turhan tuotannon ympäristövaikutuksilta, kun laturin ja kuulokkeet hankkivat vain ne, joille niille tarvetta on.

Samoin myyntipakkauksen niukempi varustus tarkoittaa myös pienikokoisempia pakkauksia, mikä puolestaan vähentää huomattavasti kuljetustarvetta.

Toki samalla myyntipakkausten karsiminen varusteista kätevästi myös leikkaa valmistajien kuluja, auttaa pitämään älypuhelinten myyntihintoja kurissa ja tarjoaa lisäksi mahdollisuuden kannattavaan lisävarustemyyntiin.

Hyvät kaupanpäälliset ennakkotilaajille

Vaikka itse myyntipakkauksen varustusta on karsittu, on Galaxy S21 -puhelinten ennakkotilaajille Samsungilla tarjota mukavia etuja. Puhelimet ovat tulossa varsinaiseen myyntiin ja saataville perjantaista 29. tammikuuta alkaen ja sitä ennen puhelimen tilaaville Samsung tarjoaa kaupan päälle täyslangattomat nappikuulokkeet sekä lisäksi uuden esineisiin kiinnitettäväksi tarkoitetun Galaxy SmartTag -paikantimen.

Galaxy S21:n ja S21+:n ostajille kaupan päälle tarjolla on syksyllä 2020 esitellyt Galaxy Buds Live -kuulokkeet, Galaxy S21 Ultran ostajille puolestaan uusien puhelinten rinnalla julkistetut Galaxy Buds Pro -kuulokkeet.

Galaxy S21:n sekä S21+:n osalta ennakkotilausedun arvo on 198,90 euroa ja Galaxy S21 Ultran osalta 258,90 euroa. Kummassakin tapauksessa kaupanpäälliset saa lunastettua Samsungilta 9,90 euron toimitusmaksulla.

Jos kolmesta Galaxy S21 -puhelimesta joku siis on herättänyt kiinnostuksen, kannattaa puhelin ostaa joko jo ennakkomyynnin aikana tai odotella paljon pidemmälle, jolloin hinnat taas vasta laskevat tai tarjolle tulee uusia etukampanjoita.

Ensimmäisenä seuraavaan sukupolveen

Samsungin kevääseen perinteisesti kuuluneiden Galaxy S -sarjan lippulaivapuhelinten julkistus ja myyntiintulo tapahtuvat tällä kertaa poikkeuksellisen varhaisessa vaiheessa vuotta viime vuosiin verrattuna.

Esimerkiksi viime vuonna Galaxy S20 -huippupuhelinkolmikko julkistettiin 11. helmikuuta ja myyntiin ne tulivat vasta 13. maaliskuuta, eli noin puolitoista kuukautta myöhemmässä vaiheessa vuotta kuin tänä vuonna Galaxy S21 -puhelimet.

Euroopan ja Suomen markkinoille Galaxy S21 -puhelimet ehtivätkin nyt ensimmäisinä seuraavan sukupolven järjestelmäpiirillä varustettuina Android-huippupuhelimina ennen muun muassa Xiaomin ja OnePlussan lähiaikoina odotettavia Mi 11 ja OnePlus 9 -sarjojen uutuuksia.

Kovimmat kilpailijat Galaxy S21 -puhelimille ovatkin tulossa vasta lähiviikkojen ja -kuukausien aikana. Jos siis nyt aivan alkuvuodesta on aikeissa hankkia parhaimman mahdollisen Android-älypuhelimen, ovat Samsungin uutuudet toistaiseksi selkeä valinta.

Ilahduttavaa on sekin, että välillä hinnat myös laskevat. Galaxy S21 -puhelinten lähtöhinnat ovat laskeneet edeltävien Galaxy S20 -mallien suositushinnoista 170 eurolla S21:n, 70 eurolla S21+:n ja 100 eurolla S21 Ultran osalta. Toki tiukasti kilpailluilla älypuhelinmarkkinoilla Samsungin huippupuhelimet kaipasivatkin hieman alempia hintoja, eikä esimerkiksi alkaen 1 299 euron hintaista Galaxy S21 Ultra 5G:tä vieläkään kovin edullisena voi pitää.

Galaxy S21 -puhelinten tekniset ominaisuudet

 • Näyttö
  • Galaxy S21: 6,2 tuuman Dynamic AMOLED 2X, tarkkuus Full HD+ 2400×1080 pikseliä (421 PPI) 20:9-kuvasuhteella, virkistystaajuus 48-120 Hz, jopa 1 300 nitin kirkkaus, HDR10+, Gorilla Glass Victus -lasi
  • Galaxy S21+: 6,7 tuuman Dynamic AMOLED 2X, tarkkuus Full HD+ 2400×1080 pikseliä (394 PPI) 20:9-kuvasuhteella, virkistystaajuus 48-120 Hz, jopa 1 300 nitin kirkkaus, HDR10+, Gorilla Glass Victus -lasi
  • Galaxy S21 Ultra: 6,8 tuuman Dynamic AMOLED 2X, tarkkuus WQHD+ 3200×1440 pikseliä (515 PPI) 20:9-kuvasuhteella, virkistystaajuus 10-120 Hz, jopa 1 500 nitin kirkkaus, 3000000:1-kontrastisuhde, HDR10+, Gorilla Glass Victus -lasi, S Pen -kynätuki
 • Aiempaa suurikokoisempi ja nopeampi ultraäänisormenjälkilukija näytön alla
 • Stereokaiuttimet
 • Takakamerat
  • Galaxy S21 ja S21+:
   • 12 megapikselin pääkamera 79 asteen kuvakulmalla, f/1,8-aukolla, dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella, 1/1,76 tuuman kennolla, 1,8 mikronin pikselikoolla ja optisella kuvanvakaimella
   • 12 megapikselin ultralaajakulmakamera 120 asteen kuvakulmalla, f/2,2-aukolla, kiinteällä tarkennuksella, 1/2,55 tuuman kennolla ja 1,4 mikronin pikselikoolla
   • 64 megapikselin 3x hybridizoomin ”telekamera” 76 asteen kuvakulmalla, f/2,0-aukolla, PDAF-automaattitarkennuksella, 1/1,76 tuuman kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla ja optisella kuvanvakaimella
   • 30X Space Zoom -digizoomaus
  • Galaxy S21 Ultra:
   • 108 megapikselin pääkamera 79 asteen kuvakulmalla, f/1,8-aukolla, 1/1,33 tuuman kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla ja optisella kuvanvakaimella
   • 12 megapikselin ultralaajakulmakamera 120 asteen kuvakulmalla, f/2,2-aukolla, dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella, 1/2,55 tuuman kennolla, 1,4 mikronin pikselikoolla
   • 10 megapikselin 3x optisen zoomin telekamera 35 asteen kuvakulmalla, f/2,4-aukolla, dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella, 1/3,24 tuuman kennolla, 1,22 mikronin pikselikoolla ja optisella kuvanvakaimella
   • 10 megapikselin 10x optisen zoomin telekamera 10 asteen kuvakulmalla, f/4,9-aukolla, dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella, 1/3,24 tuuman kennolla, 1,22 mikronin pikselikoolla ja optisella kuvanvakaimella
   • 100X Space Zoom -digizoomaus
   • Laser osana automaattitarkennusta
  • Videokuvaus 8K UHD 24 fps, 4K UHD 30 / 60 fps, 1080p Full HD 30 / 60 / 240 fps, 720p HD 960 fps
 • Etukamera
  • Galaxy S21 ja S21+: 10 megapikselin kamera 80 asteen kuvakulmalla, f/2,2-aukolla, dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella, 1/3,24 tuuman kennolla ja 1,22 mikronin pikselikoolla
  • Galaxy S21 Ultra: 40 megapikselin kamera 80 asteen kuvakulmalla, f/2,2-aukolla, PDAF-automaattitarkennuksella, 1/2,8 tuuman kennolla ja 0,7 mikronin pikselikoolla, myös automaattitarkennus
 • Järjestelmäpiiri Euroopassa Samsung Exynos 2100 (1x 2,9 GHz, 3x 2,8 GHz, 4x 2,2 GHz)
 • RAM-käyttömuisti (LPDDR5)
  • Galaxy S21 ja S21+: 8 gigatavua
  • Galaxy S21 Ultra: 12 ja 16 gigatavua
 • Sisäinen tallennusmuisti (UFS 3.1)
  • Galaxy S21 ja S21+: 128 ja 256 gigatavua
  • Galaxy S21 Ultra: 128, 256 ja 512 gigatavua
 • Ei microSD-muistikorttipaikkaa
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa (nano-SIM) ja integroitu eSIM
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
  • 5G: NSA / SA, alle 6 gigahertsin taajuudet
 • Yhteydet:
  • Galaxy S21 ja S21+: Wi-Fi 6 / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet, Galaxy S21 Ultrassa myös Wi-Fi 6
  • Galaxy S21 Ultra: Wi-Fi 6 ja 6E / Bluetooth 5.2 / NFC -yhteydet
 • UWB ultrawide band -tuki Galaxy S21+:ssa ja Galaxy S21 Ultrassa, ei Galaxy S21:ssä
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin / Hall-tunnistin
 • Akku
  • Galaxy S21: 4 000 mAh
  • Galaxy S21+: 4 800 mAh
  • Galaxy S21 Ultra: 5 000 mAh
 • 25 watin pikalataus, 15 watin langaton lataus sekä langaton virranjako (Qi)
 • USB-C-liitäntä
 • Mitat ja paino
  • Galaxy S21: 151,7 x 71,2 x 7,9 millimetriä ja 169 grammaa
  • Galaxy S21+: 161,5 x 75,6 x 7,8 millimetriä ja 200 grammaa
  • Galaxy S21 Ultra: 165,1 x 75,6 x 8,9 millimetriä ja 227 grammaa
 • IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenne
 • Android 11 -käyttöjärjestelmäversio osana One UI 3.1 -ohjelmistoa