Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvat: Anniina Pohjonen ja huippusuojattu konesali Vantaalla – tuhdit varavirtajärjestelmät takaavat kriisikestävyyden

Teknavin Anniina Pohjonen pääsi vierailemaan huipputeknologiaa ja huippusuojausta hyödyntävään Ficolon konesaliin Vantaalla.

Ficolon The Air -niminen konesali Vantaalla hyödyntää julkisivussaan lämpöä talteen ottavaa materiaalia, ja yhtiö voi jopa myydä keräämäänsä energiaa ulospäin. Tämä ei ole Ficolon strategian ainoa vastuullinen ratkaisu.

– Erikoisuutemme on täysi hiilineutraalius, CCO Kim Gunnelius kertoo.

Ficolon liiketoiminta perustuu pilvipalvelu- ja konesalitoimintaan ja sen toiminta on sertifioitu ilmastoneutraaliksi. Sen asiakaskuntaan kuuluvat esimerkiksi Fujitsu, Solita ja muun muassa yhdysvaltalainen suuri teknologia-alan yritys.

– Konesaleissamme tuotetaan palveluja erilaisilla turvatasoilla. Voi olla jaettua konesalitilaa, jossa muutkin asiakkaat pystyvät liikkumaan, sitten voi olla yhdelle asiakkaalle dedikoitua tilaa, jossa on vaikkapa häkki ympärillä. Lisäksi voidaan tehdä näköesteitä, että kukaan ei pysty näkemään mitä salissa tapahtuu.

Anniina Pohjonen Ficolo Oy
Ficolon The Air -konesalin julkisivu Vantaalla kerää talteen lämpöä.

Erittäin tärkeä osa Ficolon toimintaa on saatavuus. Se liittyy esimerkiksi virransaantiin ja tietoliikenneyhteyksiin. Itse konesalien laitteistot on asennettu räkkeihin. Niiden virransaanti on varmistettu tuplayhteyksin ja vaihtoehtoisilla virtalähteillä.

– Taustalla on myös ”upsi”, jonka yhteydessä on akusto. Se takaa toimintavarmuuden vähintään 15 minuutiksi. Ja sitten, jos virta on oikeasti alhaalla yli tämän ajan, siirrymme dieselgeneraattoreihin ja toimintavarmuus säilyy suuremmassakin kriisissä, Gunnelius selvittää.

Lisää voit lukea Ficolon verkkosivuilta täällä.

Anniina Pohjonen Ficolo Oy
Anniina pääsi konesaliin sisälle vain näyttämällä turvallisuutta valvovalle tietokoneelle silmiensä iirikset.

Anniina Pohjonen Ficolo Oy
Konesalien paloturvallisuutta kontrolloidaan hapen määrää säätelemällä.
Anniina Pohjonen Ficolo Oy
Kim Gunnelius on Ficolon Chief Commercial Officer ja perustajajäsen.
Anniina Pohjonen Ficolo Oy
Ficolon laitteistot eivät jää ilman virtaa vakavissakaan kriiseissä, sillä virransaannista huolehtii muun muassa dieselgeneraattorit. Anniinan kanssa kierroksella myyntijohtaja Antti Kivalo.