OnePlus 7T julki: uutuuspuhelimen kohokohtia 90 hertsin näyttö ja kolme takakameraa – hintaa Euroopassa ei vielä kerrottu

OnePlus on julkistanut uuden OnePlus 7T -älypuhelinmallinsa. Sen sijaan huhuttua OnePlus 7T Prota ei julkisteta vielä tänään, vaan se on tulossa vasta 10. lokakuuta, jolloin OnePlus järjestää uusien puhelintensa Euroopan lanseeraustilaisuuden Lontoossa.

OnePlus 7T:n julkistus tänään on poikkeuksellinen, sillä puhelimen hinnat ja tarkat saatavuustiedot Euroopan osalta kerrotaan vasta 10. lokakuuta.

Yhdysvalloissa OnePlus 7T:n hinta on 599 dollaria verrattuna OnePlus 7 Pron 669 dollariin. Tällä perusteella OnePlus 7T:n hinnan Euroopassa voisi spekuloida olevan ainakin 649 euroa. Tämä on kuitenkin toistaiseksi vain arvailua.

OnePlus 7T tuo merkittäviä uudistuksia verrattuna edeltäjäänsä OnePlus 7:ään: näytön koko ja kuvasuhde ovat muuttuneet ja se toimii nyt OnePlus 7 Prosta tutulla 90 hertsin päivitysnopeudella, takalasi on viimeistelty mattapintaiseksi sekä kamera-alue on nyt muodoltaan pyöreä – ja sillä on kolme kameraa.

Kenties merkittävimmät OnePlus 7T:n uudistukset ovatkin kameroissa. 48 megapikselin pääkameran rinnalla on nyt ultralaajakulmakamera ja telekamera, kun OnePlus 7:ssä oli tyytyminen vain 5 megapikselin syvyyskameraan pääkameran lisäksi.

OnePlus 7T tulee myyntiin kahtena takaa mattapintaisena värivaihtoehtona, jotka ovat sininen Glacier Blue sekä harmaa Frosted Silver. Suomessa ainoa myyntiin tuleva muistiversio sisältää 8 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia.

OnePlus 7T Frosted Silver.
OnePlus 7T Frosted Silver.

Uusi 90 hertsin näyttö

OnePlus laajentaa OnePlus 7 Prossa kehutun 90 hertsin virkistystaajuuden näytössä nyt myös OnePlus 7T:hen. 90 hertsin näyttö päivittää kuvansa tavanomaisen 60 kerran sijaan 90 kertaa sekunnissa. Näin liike näytöllä, mukaan lukien käyttöliittymän animaatiot ja sisällön selaaminen, näyttävät sulavammilta.

Samalla myös näytön koko ja kuvasuhde ovat muuttuneet verrattuna edeltäviin OnePlus 6T ja OnePlus 7 -malleihin, joissa oli 6,41 tuuman näyttö 19,5:9-kuvasuhteella. OnePlus 7T:n 6,55 tuuman AMOLED-näytön kuvasuhde on nyt 20:9. Näyttö on tasainen eikä kaarru reunoille erona OnePlus 7 Prosta ja tulevasta OnePlus 7T Prosta.

Etukamera OnePlus 7T:ssä sijaitsee edelleen näytön yläreunan lovessa, joka on kuitenkin 31,46 prosenttia aiempaa pienempi.

OnePlussan mukaan OnePlus 7T:n näyttö on myös aiempaa kirkkaampi, auringonvalossa kirkkaus voi yltää 27 prosenttiakin suuremmaksi, jopa yli 1 000 nitiin, kun aiemman huippumallin OnePlus 7 Pron näytön kirkkauskin yltää vain 800 nitiin. Lisäksi näyttö tukee nyt myös HDR10+-toistoa.

Uusi näyttö suodattaa myös 40 prosenttia sinistä valoa, ja on näin miellyttävämpi silmille. Ohjelmistopuolella OnePlus on myös kehittänyt erillistä lukutilaansa monipuolisemmaksi niin, että se esittää nyt sisällön täysissä väreissä.

OnePlus 7T kyljiltä. Virtapainike, hiljennyskytkin ja äänenvoimakkuuspainikkeet kaikki tutuilla paikoillaan.
OnePlus 7T kyljiltä. Virtapainike, hiljennyskytkin ja äänenvoimakkuuspainikkeet kaikki tutuilla paikoillaan.

Kolme takakameraa

  • 48 megapikselin pääkamera Sony IMX586 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla, f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 16 megapikselin 117 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
  • 12 megapikselin 2x optisen zoomin telekamera 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
  • Kaksisävyinen LED-kuvausvalo
  • Videokuvaus 4K tai 1080p 30/60 fps, hidastuskuvaus 1080p 240 fps ja 720p 480/960 fps
 • 16 megapikselin kiinteätarkenteinen etukamera Sony IMX471 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla, videokuvaus 1080p 30 fps

OnePlus 7:n tavoin OnePlus 7T:n pääkameran tarkkuus on 48 megapikseliä. Nyt sen rinnalla on kuitenkin ultralaajakulma- sekä telekamerat, joten kokonaisuutena OnePlus 7T:n kameraratkaisu on huomattavasti monipuolisempi ja houkuttelevampi kuin OnePlus 7:ssä.

Kolme takakameraa on yhdessä LED-kuvausvalon kanssa sijoitettu pyöreän muotoiselle kamera-alueelle, joka kohoaa varsin paljon puhelimen muusta takapinnasta. Koska kamera-alue sijaitsee keskellä, voi puhelinta käyttää melko vakaasti myös sen ollessa pöydällä.

OnePlus 7T:n 12 megapikselin telekamera tarjoaa 2x optisen zoomin, kun se OnePlus 7 Prossa on 3x-tasolla. 117 asteen ja 16 megapikselin ultralaajakulmakamera puhelimissa on samanlainen.

Optinen kuvanvakain OnePlus 7T:stä löytyy ainoastaan pääkamerasta, kun se OnePlus 7 Prossa on myös telekamerassa.

Ohjelmistopuolella sekä Nightscape-yötila että videokuvaus onnistuvat nyt lisäyksenä pääkameran lisäksi myös ultralaajakulmakameralla. Muotokuvatila puolestaan toimii nyt sekä pää- että telekameralla. Uutena kuvaustilana kamerasovellukseen on tuotu jopa vain 2,5 senttimetrin etäisyydeltä tarkentava, ultralaajakulmakameraa hyödyntävä makrotila.

Etukamera on tarkkuudeltaan edelleen 16 megapikseliä.

OnePlus 7T:n pohjassa on edelleen vain USB-C-liitäntä sekä mikrofoni/kaiutinaukot.
OnePlus 7T:n pohjassa on edelleen vain USB-C-liitäntä sekä mikrofoni/kaiutinaukot.

Qualcomm Snapdragon 855+ ja tehokkaampi pikalataus

OnePlus 7T sisältää Qualcommin viimeisimmän, päivitetyn huippupiirin Snapdragon 855+:n. Qualcommin mukaan Snapdragon 855+ tarjoaa 855:tä 15 prosenttia paremman graafisen suorituskyvyn, minkä lisäksi myös peruslaskennan CPU-tehoydinten kellotaajuutta on nostettu neljällä prosentilla 2,96 gigahertsiin.

Suorituskyvyltään Snapdragon 855+:n myötä OnePlus 7T edustaa Android-puhelinten kärkitasoa.

OnePlus 7T:ssä on Qualcommin tehokkain Snapdragon 855+.
OnePlus 7T:ssä on Qualcommin tehokkain Snapdragon 855+.

Pikalatauksen huipputeho OnePlus 7T:ssä on yhä OnePlus 6T:n McLaren-erikoisversiosta sekä OnePlus 7 Prosta tutut 30 wattia mutta Warp Charge 30T -pikalataus on kuitenkin aiempaa nopeampi. Lataus onnistuu samalla laturilla ja kaapelilla jopa 23 prosenttia nopeammin kuin vielä Warp Charge 30:lla.

OnePlus 7T:ssä on 100 milliampeerituntia OnePlus 7:ää suurempi 3 800 milliampeeritunnin akku. Pikalataus täyttää akun tyhjästä OnePlussan mukaan 50 prosenttiin vain 20 minuutissa, 70 prosenttiin 30 minuutissa ja täyteen asti 60 minuutissa.

Päivitetyn järjestelmäpiirin ja pikalatauksen ohella OnePlus 7T sisältää OnePlussan mukaan myös uuden kehittyneemmän, voimakkaamman ja tarkemman värinämoottorin, joka ei kuitenkaan ole sama kuin OnePlus 7 Prossa.

Langatonta latausta OnePlus 7T ei tue, minkä lisäksi ominaisuuksista puuttuu OnePlussalle tyypillisesti edelleen esimerkiksi muistikorttipaikka sekä luokiteltu pölyn- ja vedenkestävyys.

Varustettu heti Android 10:llä

OnePlus 7T tulee myyntiin varustettuna heti tuoreimmalla, Googlen 3. syyskuuta julkaisemalla Android 10 -käyttöjärjestelmäversiolla osana OnePlussan OxygenOS 10.0 -ohjelmistoa.

OnePlus 7T onkin ensimmäinen puhelin, joka ehtii markkinoille Googlen palveluilla varustetulla Android 10:llä.

OnePlussan Android-versiota OxygenOS:ää pidetään markkinoiden parhaimmistoon lukeutuvana, minkä lisäksi OnePlus on kunnostautunut viime aikoina myös päivitysten julkaisunopeudessa. Uudelle 7T:llekin OnePlus antaa jo tutun päivityslupauksen: kaksi vuotta käyttöjärjestelmän versiopäivityksiä ja kolme vuotta tietoturvapäivityksiä.

OnePlus 7T:ssä on edelleen näytönalainen optinen sormenjälkilukija. Sen käytön yhteydessä esitettävää animaatiota on uudistettu ja lukituksen avaus käy nyt entistä sulavammin. Halutessaan asetuksista ylimääräisen animaation saa kuitenkin kytkettyä myös pois.

Lisäksi OxygenOS:n uudistuksista OnePlus 7T:n yhteydessä esiin on nostettu uudistunut Galleria-sovellus, joka sisältää uudistuksina kätketyn kokoelman, videokollaaseja luovat älykkäät kokoelmat sekä ympäristön ja kasvojentunnistukseen perustuvat haku- ja järjestelytoiminnot.

Tulossa myös OnePlus 7T Pro

OnePlus 7T:n lisäksi OnePlussalta on tulossa myös uusi 7T Pro -malli kevään OnePlus 7 Pron seuraajaksi. Se kuitenkin julkistetaan vasta 10. lokakuuta Lontoon lanseeraustilaisuudessa.

Huhujen mukaan OnePlus 7T Pro tulee olemaan vain pikkupäivitys edeltäjästään. Se sisältäisi OnePlus 7T:n tavoin uudemman Snapdragon 855+ -järjestelmäpiirin sekä nopeamman Warp Charge 30T -pikalatauksen. Akun kapasiteetti kasvaa huhujen mukaan 85 millimapeeritunnilla eli 2,1 prosentilla 4 085 milliampeerituntiin.

Vuotaneissa kuvissa OnePlus 7T Pro Haze Blue. Kuvat: Ishan Agarwal.
Vuotaneissa kuvissa OnePlus 7T Pro Haze Blue. Kuvat: Ishan Agarwal.

Näiden ja uuden Haze Blue -värin lisäksi muita muutoksia itse laitteen osalta ei ole huhuissa mainittu. Näin ollen OnePlus 7T tuleekin kohoamaan ominaisuuksiltaan lähelle uuttakin Pro-mallia. Puhelinten eroiksi näyttävät olevan jäämässä design – 7T:ssä tasainen näyttö, 7T Prossa sivuille reunoiltaan kaareva ilman lovea ja esiin nousevalla etukameralla – sekä pienet erot teknisissä ominaisuuksissa, kuten 7T Prossa ennallaan OnePlus 7 Prohon nähden oletettavasti säilyvä telekamera, joka sisältää 3x optista zoomia ja optisen kuvanvakaimen, sekä OnePlus 7T Pron näytön hieman suurempi koko ja tarkkuus kuin myös kapasiteetiltaan suurempi akku.

OnePlus 7T Prota odotetaan myyntiin huhujen mukaan myös McLaren-erikoisversiona, jossa on suuremmat RAM-käyttömuisti ja tallennusmuisti.

OnePlus 7T:n tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • 6,55 tuuman Fluid AMOLED HDR10+ -näyttö 20:9-kuvasuhteella ja 2400×1080 pikselillä (402 pikseliä tuumaa kohti), 3D Gorilla Glass -lasi
 • Näytönalainen sormenjälkilukija
 • Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
 • Kolme takakameraa
  • 48 megapikselin pääkamera Sony IMX586 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla, f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 16 megapikselin 117 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
  • 12 megapikselin 2x optisen zoomin telekamera 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
  • Kaksisävyinen LED-kuvausvalo
  • Videokuvaus 4K tai 1080p 30/60 fps, hidastuskuvaus 1080p 240 fps ja 720p 480/960 fps
 • 16 megapikselin kiinteätarkenteinen etukamera Sony IMX471 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla, videokuvaus 1080p 30 fps
 • Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri
 • 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • 128 gigatavua UFS 3.0 -tallennusmuistia (ei muistikorttipaikkaa)
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 18/13, maks. 1200/150 Mbit/s)
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • GPS (L1+L5) / GLONASS / BDS / Galileo (E1+E5a) -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • USB-C-liitäntä (USB 3.1 Gen 1, ei 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää)
 • 3 800 milliampeeeritunnin akku
 • OnePlus Warp Charge 30T -pikalataus (5V/6A)
 • Mitat 160,94 x 74,44 x 8,13 millimetriä
 • Paino 190 grammaa
 • Android 10 -käyttöjärjestelmäversio + OxygenOS 10 -ohjelmisto