Motorola julkisti 269 euron One Action -älypuhelimen – erikoisuutena vaakasuunnan videokuvaus ultralaajakulmakameralla puhelin pystyasennossa

Lenovon Motorola-brändi on julkistanut uuden One Action -älypuhelimen, joka tulee saatavilla väreissä Denim Blue ja Pearl White 30. elokuuta alkaen useilta jälleenmyyjiltä 269 euron suositushinnalla.

Muiden One-sarjan puhelinten tavoin One Action tulee Euroopassa kuulumaan Android One -ohjelmaan ja sisältämään näin puhtaan vakioversion Android-käyttöjärjestelmästä.

One Actionissa kyse on edullisemman keskihintaluokan älypuhelimesta, jonka kuoret on valmistettu muovista.

Motorola One Action on varustettu 21:9-kuvasuhteen näytöllä, reikänä näytöstä löytyvällä etukameralla sekä kolmella takakameralla.
Motorola One Action on varustettu 21:9-kuvasuhteen näytöllä, reikänä näytöstä löytyvällä etukameralla sekä kolmella takakameralla.

Motorola One Action on varustettu pitkulaisella 21:9-kuvasuhteen näytöllä, jossa on 2520×1080 pikseliä. Etukamera on upotettu näytön keskelle vasempaan yläkulmaan. Näytön koon pitäisi olla 6,3 tuumaa.

Takana One Actionissa on kolme kameraa. Erikoisuus on 117 asteen näkymän tallentava 16 megapikselin ultralaajakulmakamera, jota Motorola nimittää Action Camiksi. Sen erikoisuus on mahdollisuus kuvata vaakasuuntaisia videoita myös pidettäessä puhelinta pystyasennossa. Videokuvaus kameralla onnistuu 60 ruudun sekuntinopeudella 1080p Full HD -tarkkuudella eikä sitä voida käyttää valokuvaukseen.

 

Pääkamera on tarkkuudeltaan 12 megapikseliä ja pikselikooltaan 1,25 mikronia sekä varustettu f/1,8-aukolla, minkä lisäksi kolmantena kamerana on 5 megapikselin syvyyskamera. Sormenjälkilukija on sijoitettu taakse ja siitä löytyy myös Motorola-logo.

Näyttöreiästä löytyvän etukameran tarkkuus on myös 12 megapikseliä.

Sisuksista Motorola One Actionista löytyy Samsungin kahdeksanytiminen Exynos 9609 -järjestelmäpiiri, joka on pitkälti identtinen esimerkiksi Samsungin omassa Galaxy A50:ssä käytetyn Exynos 9610:n kanssa mutta hieman matalammin kellotaajuuksiin. RAM-käyttömuistia One Actionissa on 4 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua, jota voi laajentaa microSD-muistikortilla.

Akun kapasiteetti on 3 500 milliampeerituntia ja sen lataus hoituu USB-C-liitännän kautta. Mukana toimitetaan 10 watin laturi. Lisäksi yläpäästä löytyy 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

One-puhelinten mallistossa nyt esitelty One Action sijoittuu edullisemmaksi kuin aiemmin myyntiin tullut One Vision, jossa on esimerkiksi samanlainen näyttö ja sama järjestelmäpiiri mutta tarkemmat ja perinteisemmät kamerat.