Kaksi uutta kannettavaa Marshall-kaiutinta julki - Willen on toistaiseksi pienikokoisin Marshall-kaiutin, Emberton II:ssa pari merkittävää uudistusta

Zound Industries on julkistanut kaksi uutta Marshall-brändin kannettavaa langatonta Bluetooth-kaiutinta.

Uutuuksista Willen on toistaiseksi pienikokoisin Marshall-kaiutin, kun taas Emberton II on uusi versio astetta kookkaammasta kannettavasta Bluetooth-kaiuttimesta. Molemmat tulevat saataville kesällä 2022.

Marshall Willenin hinta on 99 euroa ja Marshall Emberton II:n 169 euroa.

Willen tuo tutun Marshall-designin entistä pienemmässä koossa. Se on varustettu yhdellä 2 tuuman kokoisella täyden äänialan kaiuttimella kytkettynä 10 watin vahvistimeen sekä kahdella passiivisäteilijällä. Tuettuna on Bluetooth 5.1 -yhteys ja varustukseen kuuluu myös mikrofoni puhelukäyttöön. Toiston ohjaus onnistuu monitoimipainikkeella.

Useampia Willen-kaiuttimia voi myös yhdistää toimimaan yhdessä Stack Mode -tilalla luoden yhdessä voimakkaamman äänentoistokokemuksen.

Kestävyydeltään Marshall Willen on IP67-luokiteltu, eli sen on testattu kestävän upotus 1 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi. Takaa kaiuttimesta löytyy kumihihna, jolla kaiuttimen voi kiinnittää eri tavoin.

Akunkesto sisäänrakennetulla akulla yltää yli 15 tuntiin. Täysi lataus tyhjästä kestää 3 tuntia, mutta jo 20 minuutin pikalataus antaa kolme tuntia kuunteluaikaa.

Marshall Willenissä on kumihihna kaiuttimen kiinnittämiseksi.
Marshall Willenissä on kumihihna kaiuttimen kiinnittämiseksi.

Marshall Willenin mitat ovat 101,6 x 100,5 x 40,4 millimetriä ja paino 0,31 kilogrammaa. Värivaihtoehtoja ovat musta Black and Brass sekä vaalea Cream. 60 prosenttia kaiuttimessa käytetystä muovista on kierrätettyä.

Toisessa uutuudessa Emberton II:ssa on puolestaan kaksi 2 tuuman kokoista koko äänialan kaiutinta 10 watin vahvistimilla sekä kaksi passiivisäteilijää. Yhteys paritettuun laitteeseen hoituu Bluetooth 5.1:llä, mutta toisin kuin Willen, Emberton II ei sisällä mikrofonia.

Marshall Emberton II tarjoaa 360 asteen True Stereophonic -tilaääniominaisuuden ja useita kaiuttimia voi myös yhdistää toimimaan yhdessä Stack Mode -tilalla.

Marshall Emberton II on IP67-luokitellusti pöly- ja vesitiivis.
Marshall Emberton II on IP67-luokitellusti pöly- ja vesitiivis.

Pienemmän Willenin tavoin myös Emberton II on IP67-luokitellusti pöly- ja vesitiivis (1 metrin syvyys 30 minuutin ajan).

Emberton II tarjoaa sisäänrakennetulla akullaan yli 30 tunnin kuunteluajan. Akun lataus tyhjästä täyteen vie 3 tuntia, mutta jo 20 minuutin lataus tuo 4 tuntia kuunteluaikaa.

Mitoiltaan Emberton II on 68 x 160 x 76 millimetriä ja painoltaan 0,7 kilogrammaa. Värivaihtoehtoja ovat musta Black and Brass ja vaalea Cream. Muovimateriaalista 50 prosenttia on kierrätettyä.

Sekä Willen että Emberton II toimivat yhdessä Marshall-sovelluksen kanssa. Sovelluksella voi muun muassa säätää taajuuskorjainasetuksia ja asentaa ohjelmistopäivityksiä.

Emberton II:n uudistuksia alkuperäisestä Embertonista ovat sovellustuen ohella rakenteen IP67-luokiteltu kestävyys sekä aiemmasta 20 tunnista 30 tuntiin pidentynyt akunkesto.

Marshall Emberton II Cream-värissä.
Marshall Emberton II Cream-värissä.
Marshall Emberton II -kuulokkeita voi yhdistää toimimaan yhdessä toistensa kanssa.
Marshall Emberton II -kuulokkeita voi yhdistää toimimaan yhdessä toistensa kanssa.