Honor julkisti taittuvanäyttöisen Magic V -huippupuhelimen Kiinassa - sisältää Snapdragon 8 Gen 1:n, kolme 50 megapikselin takakameraa ja kaksi 42 megapikselin etukameraa

Honor on julkistanut ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimensa Magic V:n Kiinan kotimarkkinoillaan.

Samalla Honor Magic V on ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin varustettuna Qualcommin viimeisimmällä huippuluokan Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirillä.

Honor Magic V on kirjan tavoin vaakasuunnassa auki taittuva laite, jossa sisältä auki taittuu 7,9 tuuman näyttö ja kannessa on 6,45 tuuman näyttö. Kaksi puoliskoa Honor Magic V:ssä taittuvat kiinni niin, ettei niiden väliin jää suurempaa rakoa ja Honorin mukaan Magic V:n Floating Waterdrop Hinge -nimeä kantava saranarakenne onkin markkinoiden ohuin vastaavanlaisissa tuotteissa.

Honor Magic V tulee aluksi saataville Kiinassa 18. tammikuuta alkaen eikä laajemmasta saatavuudesta ole toistaiseksi tarkempaa tietoa. Kiinassa Magic V:n hinnat ovat tallennusmuistin määrästä riippuen 9 999 juania eli noin 1 385 euroa (12+256 Gt) ja 10 999 eli noin reilut 1 520 euroa (12+512 Gt).

Tyylivaihtoehtoja Honor Magic V:stä on kolme erilaista: takaa lasipintaiset musta ja hopea Space Silver, sekä lisäksi kolmantena tekonahkapintainen oranssi Burnt Orange.

Toimitusjohtaja George Zhao julkisti Honor Magic V:n.
Toimitusjohtaja George Zhao julkisti Honor Magic V:n.

”Honorilla on vahva kunnianhimo nousta parhaiten menestyväksi älypuhelinbrändiksi premium-tason taittuvien laitteiden markkinoilla ja olemme luottavaisia, että ensimmäinen lippulaivatason taittuva laitteemme tulee olemaan erittäin kilpailukykyinen olemassa olevien mallien kanssa”, kommentoi Honorin toimitusjohtaja George Zhao.

Saranan rakenteessa Honor Magic V:ssä on käytetty korkean lujuuden titaaniseosta, zirkonium-pohjaista liquid metal -materiaalia sekä korkean lujuuden hiilikuitua. Kestävyyden osalta rakenteen on testattu kestävän ainakin 200 000 taittokertaa. Ohuen saranan lisäksi Honorin mukaan Magic V on symmetrinen ja tasapainoinen, sillä laitteen kahden puoliskon painoero on vain alle 10 grammaa. Laitteen kylkiä kiertää alumiinirunko.

Honor Magic V:n sisältä taittuu auki 7,9 tuuman näyttö.
Honor Magic V:n sisältä taittuu auki 7,9 tuuman näyttö.

Honor Magic V:n auki taittuvan 7,9 tuuman AMOLED-sisänäytön kuvasuhde on 10,3:9, tarkkuus 2272×1984 pikseliä (381 PPI) ja virkistystaajuus 90 hertsiä. Honorin mukaan näyttö ”rypytön”, eli taitoskohdassa ei pitäisi näkyä merkittävää juovaa tai epätasaisuutta.

Magic V:n 6,45 tuuman kansinäyttö on reunaltaan kaareva jopa 44 asteen kulmassa. Kansinäytön kuvasuhde on 21,3:9, tarkkuus 2560×1080 pikseliä (431 PPI) ja virkistystaajuus 120 hertsiä. Muodoltaan kansinäyttö on lähempänä tavallisia älypuhelimia kuin esimerkiksi Samsungin kilpailevan Galaxy Z Fold3:n pitkulaisempi 25:9-kuvasuhteen kansinäyttö. Reunukset ovat myös pienemmät näyttö-runkosuhteen ollessa 90 prosenttia. Honorin mukaan hyvän käytettävyyden kansinäyttö on tärkeä, sillä merkittävä osa taittuvanäyttöisten älypuhelinten käytöstä tapahtuu yhä kansinäytön kautta.

Honor Magic V eri väreissä.
Honor Magic V eri väreissä.
Honor Magic V suljettuna ja avattuna.
Honor Magic V suljettuna ja avattuna.

Kumpikin näyttö tukee 100 prosentin DCI-P3-väriskaalaa ja HDR10+-laajasävyskaalan väritoistoa 1,07 miljardilla värillä. Honor Magic V on myös saanut ensimmäisenä älypuhelimena IMAX Enhanced -sertifikaatin. Sisänäytön kirkkaus yltää huipussaan 800 nitiin ja kansinäytön 1 000 nitiin.

Kansinäytön pinnassa Magic V:ssä on käytetty nanokristalleja sisältävää lasia, jonka avulla pinnasta on saatu ohuempi ja kevyempi, mutta samanaikaisesti tavallisia lasia vahvempi ja kestävämpi pudotuksia vastaan. Sisänäytössä puolestaan on kalvo, jonka myötä heijastussuhde on vain 1,5 prosenttia Honorin mukaan.

Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirinsä myötä Honor Magic V on taittuvanäyttöisten älypuhelinten joukossa ajantasaisimmalla tavalla huippuluokan järjestelmäpiirillä varustettu laite. Qualcomm julkisti Snapdragon 8 Gen 1:n marras-joulukuun taitteessa. 4 nanometrin prosessilla valmistettava järjestelmäpiiri tuo mukanaan lisää suorituskykyä niin peruslaskennassa kuin erityisesti grafiikkasuorittimen ja tekoälylaskennan osalta. Lisäksi osana järjestelmäpiiriä on myös muun muassa aiempaa kyvykkäämmät 5G-modeemi sekä kuvasignaaliprosessori. Honor Magic V:ssä Snapdragon 8 Gen 1:tä viilentävä jäähdytysjärjestelmä puolestaan sisältää kolmannen sukupolven grafeenirakenteen.

Järjestelmäpiirin rinnalta Honor Magic V:stä löytyy 12 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennusmuistia. Muistikorttipaikkaa ei ole.

Honor Magic V:n takakamerat.
Honor Magic V:n takakamerat.

Takana Magic V sisältää kolme 50 megapikselin kameraa, jotka ovat sijoitettu yhtenäisen reunoiltaan kaarevan lasipinnan alle. Kamerakohouman vierellä on kaksisävyinen LED-kuvausvalo. Takakamerat ovat 50 megapikselin pääkamera f/1,9-aukolla, 50 megapikselin 122 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla sekä 50 megapikselin ja f/2,0-aukon Spectrum Enhanced -kamera, jonka tarkoitus on parantaa värien tallentumista. Takaa löytyy lisäksi TOF-laser-syvyyssensori.

Sekä sisäpuolella että kannessa Honor Magic V sisältää 42 megapikselin etukameran. Kamerat sijaitsevat reiässä kansinäytön yläreunan keskellä sekä keskellä sisänäytön oikean puoliskon yläreunaa.

Sekä taka- että etukameroilla tuettuna on 4K-tarkkuuden videokuvaus.

Muihin ominaisuuksiin Honor Magic V:ssä lukeutuvat vielä stereokaiuttimet. Lisäksi mukana on DTS: X Ultra -tilaäänialgoritmi, joka mukauttaa tilaäänen toiston sopivaksi erilaisille kuulokkeille. Sormenjälkilukija löytyy puhelimen sivulta virtapainikkeesta.

Honor Magic V on varustettu 4 750 milliampeeritunnin kaksiosaisella akulla. 66 watin Honor SuperCharge -pikalatauksella akku latautuu tyhjästä 50 prosentin varaukseen vain 15 minuutissa ja täyteen asti 40 minuutissa.

Honor Magic V sivulta.
Honor Magic V sivulta.

Honorin mukaan Magic V on toistaiseksi ohuin taittuvanäyttöinen älypuhelin kiinni taitettuna. Suljettuna Honor Magic V:n mitat ovat 160,4 × 72,7 × 14,3 millimetriä ja avattuna 160,4 x 141,1 x 6,7 millimetriä. Painoa on 288 tai 293 grammaa tyyliversiosta riippuen.

Valitettavasti rakenne ei ole IP-luokitellusti pölyn- ja vedenkestävä.

Ohjelmiston osalta Honor Magic V on varustettu uudella Magic UI 6.0 -versiolla. Ohjelmistossa on tuki näytön jakamiselle useammalle sovellukselle (Multi-Windows), ja tekoälyjärjestelmä suosittelee sisältöjä lisättäväksi jaetun näytön näkymään.

Magic UI 6.0 esittelee muun muassa Honorin Magic Live -tekoälytoiminnon, joka oppii käyttäjän tapojen ja käyttäytymisen perusteella tekemään räätälöityjä ehdotuksia, esimerkiksi matkustamisen yhteydessä muistuttamaan check-in-ajoista ja porttimuutoksista. Magic Liven toimintojen on tarkoitus vielä laajentua tulevaisuudessa, ja alkuvaiheessa esitellyt vaikuttavat suunnatuilta pääosin Kiinan markkinoille. Lisäksi Magic V:ssä mukana on esimerkiksi Link Turbo X -toiminto, joka yhdistää Wi-Fi- ja mobiiliverkon toimimaan saumattomasti yhteydessä.

Turvallisuuteen Honor Magic V:ssä on panostettu kaksiosaisella Honorin ja Qualcommin (HTEE+QTEE) turvajärjestelmällä, minkä lisäksi Honor Magic V:ssä on myös itsenäinen turvapiiri esimerkiksi salasanojen ja biometristen tietojen turvalliseen tallentamiseen.

Honor Magic V:n tekniset tiedot

 • 7,9 tuuman taittuva AMOLED-näyttö 10,3:9-kuvasuhteella, 2272×1984 pikselin tarkkuudella (381 PPI) ja 90 hertsin virkistystaajuudella, kirkkaus huipussaan 800 nitiä
 • 6,45 tuuman AMOLED-kansinäyttö 21,3:9-kuvasuhteella, 2560×1080 pikselin tarkkuudella (431 PPI) ja 120 hertsin virkistystaajuudella, kirkkaus huipussaan 1 000 nitiä
 • Sormenjälkilukija sivulla virtapainikkeessa.
 • Stereokaiuttimet
 • Kolme takakameraa
  • 50 megapikselin pääkamera 1/1,5 tuuman kennolla, 23 mm -polttovälillä ja f/1,9-aukolla
  • 50 megapikselin 122 asteen ultralaajakulmakamera 13 mm -polttovälillä, f/2,2-aukolla
  • 50 megapikselin Spectrum Enhanced -kamera 1/2,5 tuuman kennolla, 20 mm -polttovälillä ja f/2,0-aukolla
  • 8×8 dTOF -laser-tarkennus
  • 4K-videokuvaus
  • Kaksisävyinen LED-kuvausvalo
 • Kannessa 42 megapikselin etukamera 1/3,2 tuuman kennolla ja 24 mm -polttovälillä, 4K-videokuvaus
 • Sisäpuolella 42 megapikselin etukamera 1/3,2 tuuman kennolla ja 24 mm -polttovälillä, 4K-videokuvaus
 • Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri
 • 12 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 6 (2,4 + 5 GHz) / Bluetooth 5.2 / NFC -yhteydet, infrapunalähetin
 • DTS: X Ultra -tilaäänituki
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • USB-C-liitäntä (USB 3.1 Gen 1, DisplayPort 1.2)
 • 4 750 milliampeeritunnin akku 66 watin Honor SuperCharge -pikalatauksella
 • Mitat 160,4 × 72,7 × 14,3 millimetriä suljettuna ja 160,4 x 141,1 x 6,7 millimetriä avattuna
 • Paino 288 grammaa (oranssi tekonahkaversio) tai 293 grammaa (musta ja hopea lasiversio)
 • Android 12 -käyttöjärjestelmäversio osana Magic UI 6.0 -ohjelmistoa