Google julkisti uuden edullisemman Chromecast with Google TV (HD):n - heti myyntiin Suomessa 43 euron suositushinnalla

Google on julkistanut uuden Chromecast with Google TV (HD):n, joka tulee heti myyntiin myös Suomessa.

Chromecast with Google TV (HD) on myynnissä Suomessa torstaista 22. syyskuuta alkaen 43 euron suositushinnalla. Se on saatavilla valkoisessa Snow-värissä, ja sen mukana on Chromecast-kaukosäädin.

Uusi Chromecast with Google TV (HD) on edullisempi versio Googlen aiemmasta Chromecast with Google TV:stä, jonka se julkisti alun perin jo syyskuun lopulla 2020, mutta joka Suomessa tuli virallisesti myyntiin vasta touko-kesäkuussa 2022.

Chromecast with Google TV (HD) tukee 1080p Full HD -tarkkuutta ja HDR-toistoa, kun alkuperäinen Chromecast with Google TV tukee 4K HDR -tarkkuutta. Vastineena on noin kolmanneksen edullisempi hinta, sillä Chromecast  with Google TV tuli myyntiin Suomessa 69,99 euron suositushinnalla.

Chromecast with Google TV (HD) sopii erinomaisesti pariksi esimerkiksi televisioille, jotka eivät tue 4K-tarkkuutta.

Ulkonäöltään Chromecast with Google TV (HD) vastaa alkuperäistä Chromecast with Google TV:tä. Myös kaukosäädin on samanlainen.

Chromecastien Google TV:n käyttöliittymän etusivu.
Chromecastien Google TV:n käyttöliittymän etusivu.

Chromecast with Google TV -laitteet ovat jatkoa Googlen suuren suosion vuodesta 2013 alkaen saavuttaneille Chromecast-mediatoistimille, jotka liitetään televisioon tai muuhun näyttöön HDMI-liitännän kautta.

Aiemmista Chromecasteista poiketen Chromecast with Google TV -laitteet on kuitenkin varustettu nyt Googlen käyttöjärjestelmällä televisioihin sekä kaukosäätimellä. Aiempi Android TV nimettiin Chromecast with Google TV:n yhteydessä laajemmaksi Google TV -kokonaisuudeksi, jonka pohjana toimii edelleen Android TV -käyttöjärjestelmä. Google TV tarjoaa käyttöliittymän, jossa on tarjolla muun muassa sisällöt ja sovellukset yhteen kokoava etusivunäkymä, suositukset, katselulistatoiminto ja äänihaku Google Assistantilla.

Google TV järjestää sisällöt eri sovelluksista ja tilauksista, tarjoaa suosituksia ja kertoo tuoreista sisällöistä. Lisäksi mukana tulee sovelluskauppa, jossa on tarjolla tuhansia asennettavia sovelluksia, kuten YouTube, Netflix, Disney+, Yle Areena, C More Suomi, Ruutu, Viaplay, Prime Video, HBO Max ja Apple TV.

Luonnollisesti Chromecast with Google TV -laitteisiin voi ohjata edelleen katsottavaa Google Castin kautta myös älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Uutta kuitenkin on se, että Chromecast with Google TV toimii nyt myös itsenäisesti ja suoraan sen kautta voi valita kaukosäätimellä haluamaansa katsottavaa.

Chromecast with Google TV -laitteiden kaukosäätimessä on mikrofoni ja Google Assistant -painike, jolla voi aktivoida äänikomentojen kuuntelun. Puhuen voi esimerkiksi etsiä katsottavaksi elokuvia, sarjoja tai tyylilajeja. Ääniohjauksella voi säätää myös äänenvoimakkuutta, vaihtaa televisiokanavia ja sulkea ja avata television. Lisäksi kaukosäätimessä on omat painikkeensa niin Googlen omistamalle YouTubelle kuin myös suoratoistopalveluista Netflixille. Kaukosäätimessä on Bluetooth-yhteys Chromecastiin sekä infrapunalähetin television, soundbarin tai muun laitteen hallintaan.

Chromecastien Google TV:n näkymä lapsille.
Chromecastien Google TV:n näkymä lapsille.