Asus julkisti 999 - 1 349 euron ROG Phone 6 -pelipuhelimensa - 165 hertsin AMOLED-näyttö ja ensimmäisenä Suomessa Snapdragon 8+ Gen 1

ROG Phone 6 -sarja sisältää kaksi mallia, ROG Phone 6:n ja ROG Phone 6 Pron.

Asus on julkistanut uudet ROG Phone 6 -sarjan pelipuhelimensa, jotka ovat varustettu uudella Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1- järjestelmäpiirillä ensimmäisten älypuhelinten joukossa – ja ensimmäisinä Suomessa myyntiin tulevina älypuhelimina.

Erot puhelinten välillä ovat vain takapinnan ratkaisuissa ja muistimäärissä. ROG Phone 6 Prossa on takana ROG Vision -nimeä kantava OLED-passiivimatriisinäyttö, kun ROG Phone 6 on varustettu ROG-logon muodossa pistemäisillä RGB LED -valoilla. Lisäksi ROG Phone 6 Pro tarjoaa suuremmat muistimäärät. ROG Phone -sarjan mallivariantit ja suositushinnat Suomessa ovat:

 • ROG Phone 6, 12+256 Gt: 999 €
 • ROG Phone 6, 16+512 Gt: 1 149 €
 • ROG Phone 6 Pro, 18+512 Gt: 1 349 €

ROG Phone 6 -puhelimiin kiinnitettävän AeroActive Cooler 6 -tuuletinlisäosan suositushinta on 99 euroa, mutta sen saa kaupan päälle lanseeraustajouksena myynnin alkuvaiheessa.

ROG Phone 6 on ennakkotilattavissa samantien julkistuksensa jälkeen ja toimitukset alkavat heinäkuun lopulla. ROG Phone 6 Pro on ennakkotilattavissa 1. elokuuta alkaen ja toimitukset alkavat elokuun lopulla.

Värivaihtoehtoja ROG Phone 6:sta ovat musta Phantom Black ja valkoinen Storm White. ROG Phone 6 Pro on puolestaan saatavilla ainoastaan valkoisena Storm White -värinä.

Sisuksissa Snapdragon 8+ Gen 1 ja jäähdytykseen panostettu

Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1.
Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1.

ROG Phone 6 -puhelimet ovat varustettu Qualcommin toistaiseksi viimeisimmällä, 20. toukokuuta 2022 julkistetulla huippuluokan Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirillä. Tällä kertaa plussaversio Qualcommin huippupiiristä oli poikkeuksellisen odotettu ja merkittävä uudistuksiltaan, sillä Qualcomm vaihtoi tässä yhteydessä piirin valmistajaa.

Snapdragon 8+ Gen 1:n valmistuksesta vastaa TSMC, kun Snapdragon 8 Gen 1:n valmistaja on Samsung. Kummatkin piirit valmistetaan 4 nanometrin tuotantoprosessilla, mutta TSMC:n prosessi on selvästi Samsungia parempi – ja se myös näkyy Snapdragon 8+ Gen 1:n ominaisuuksissa.

Snapdragon 8+ Gen 1 sisältää yhä kahdeksan keskussuoritinydintä: yhden ARM Cortex-X2 -huipputehoytimen nyt 3,2 gigahertsin kellotaajuudella verrattuna 3 gigahertsiin Snapdragon 8 Gen 1:ssä, kolme ARM Cortex-A710-tehoydintä sekä neljä vähävirtaisempaa ARM Cortex-A510 -ydintä.

Qualcommin mukaan Snapdragon 8+ Gen 1:n peruslaskennan CPU-suorituskyky on 10 prosenttia parempi kuin Snapdragon 8 Gen 1:ssä perustuen GeekBench-suorituskykytestin moniydintulokseen, minkä lisäksi myös Adreno 730 -grafiikkasuorittimen kellotaajuus on 10 prosenttia korkeampi.

Lisäksi energiatehokkuus on parantunut merkittävästi: Qualcommin mukaan Snapdragon 8+ Gen 1 on parhaimmillaan jopa yli 30 prosenttia energiatehokkaampi kuin Snapdragon 8 Gen 1, ja kokonaisuutena Qualcommin mukaan Snapdragon 8+ Gen 1 kuluttaa 15 prosenttia vähemmän virtaa kuin edeltäjänsä.

LPDDR5-tyypin RAM-käyttömuistia ROG Phone 6:ssa on 12 tai 16 gigatavua ja UFS 3.1 -tyypin tallennusmuistia 256 tai 512 gigatavua. ROG Phone 6 Prossa muistimäärät ovat 18 ja 512 gigatavua.

5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi ROG Phone 6 -puhelimet tukevat Wi-Fi 6 ja 6E / Bluetooth 5.2 / NFC -yhteyksiä

Asuksen mukaan jäähdytysjärjestelmä on kokenut nyt ROG Phone 6 -puhelimissa merkittävimmän uudistuksensa sitten alkuperäisen ROG Phonen esittelyn. Järjestelmäpiiri on sijoitettu laitteen keskelle ja kaksiosainen akku sijaitsee sen molemmin puolin. Lämpöä siirtävän höyrykammion kokoa Asus on kasvattanut 30 prosentilla ja grafiittilevyjen pinta-alaa 85 prosentilla.

Keskelle sijoitettu järjestelmäpiiri mahdollistaa sen kehittämän lämmön siirtämisen tasaisesti kohti laitteen reunoja ja kulmia mahdollistaen tehokkaamman toiminnan. Piirilevy on jaettu kahtia ja eniten lämpiävät osat sijoitettu sen eri puolille. Osansa ratkaisussa on kerrottu olevan myös boorinitridin hyödyntämisessä lämmön tehokkaassa siirtämisessa lämpiävistä komponenteista lämpöä laajemmalle jakaville jäähdytysjärjestelmän osille eli höyrykammiolle ja grafiittilevyille.

Asus ROG Phone 6 -puhelinten jäähdytysrakenne. Kuvassa myös erillinen ulkopuolelle kiinnitettävä AeroActive Cooler 6 -tuuletinlisäosa.
Asus ROG Phone 6 -puhelinten jäähdytysrakenne. Kuvassa myös erillinen ulkopuolelle kiinnitettävä AeroActive Cooler 6 -tuuletinlisäosa.

Haluttaessa jäähdytystä voi vielä tehostaa AeroActive Cooler 6 -tuuletinlisäosalla, joka on nyt uudistettu merkittävästi aiemmista versioista.

AeroActive Cooler 6 kiinnittyy ROG Phone 6 -puhelinten sivun USB-C-liitäntään ja pidikkeellä toiselta laidalta. Pyörivän tuulettimen lisäksi uudistuksena AeroActive Cooler 6 sisältää nyt myös Peltier-elementin, joka siirtää sähkövirran avulla lämpöä elementtien osien välillä. Asuksen mukaan AeroActive Cooler 6:n käyttö voi laskea laitteen lämpötilaa parhaimmillaan jopa 25 celsiusasteella.

Virtansa tuuletin saa puhelimen USB-C-portin kautta, eikä ulkoista virtalähdettä välttämättä tarvita. Peltier-elementtiä hyödynnetään vain raskaimmissa peleissä. Kaikkein tehokkaimmalla jäähdytysvaihtoehdolla tuuletinlisäosan sisältämään USB-C-porttiin on kytkettävä virtalähde.

Viilennyksen lisäksi AeroActive Cooler 6 sisältää neljä fyysistä AirTrigger-painiketa sekä oman RGB LED -valaistun logonsa.

Lisäksi ROG Phone 6 -puhelimet ovat edelleen yhteensopivia ROG Kunai 3 Gamepad -ohjaimen kanssa.

ROG Phone 6 Pro, AeroActive Cooler 6 -tuuletinlisäosa sekä ROG Kunai 3 Gamepad -ohjain.
ROG Phone 6 Pro, AeroActive Cooler 6 -tuuletinlisäosa sekä ROG Kunai 3 Gamepad -ohjain.

Tuttu muotoilu ja nopeampi näyttö

Asus ROG Phone 6 ja sen kaksi eri värivaihtoehtoa.
Asus ROG Phone 6 ja sen kaksi eri värivaihtoehtoa.

Muodoltaan ROG Phone 6 ja ROG Phone 6 Pro jatkavat tutuilla linjoilla. Pääosin tuttu edeltäjämalleista on ominaisuuksiltaan myös 6,78 tuuman Samsungin valmistama AMOLED-näyttö 20,4:9-kuvasuhteella, 2448×1080 pikselillä ja HDR10+-laajasävyskaalan väritoistolla.

Näytön maksimivirkistystaajuuden Asus on kuitenkin nyt nostanut edeltäjien 144 hertsistä nyt 165 hertsiin, joka on ennätystasoa älypuhelimissa. Samalla kosketustunnistuksen taajuus on tuplattu 720 hertsiin, ja lopputuloksena Asuksen mukaan kosketusviive on saatu painettua 24 millisekunnista ROG Phone 5s -puhelimissa alan johtavaa tasoa edustavaan 23 millisekuntiin ROG Phone 6 -puhelimissa. Näytön tyypillinen enimmäiskirkkaus yltää 800 nitiin ja huipussaan jopa 1 200 nitiin.

Sormenjälkilukija löytyy näytön alta. Näytön pintana on Corning Gorilla Glass Victus -lasi.

Näytön ylä- ja alapuolella ovat suuremmat reunukset, ja etukamera sijaitsee yläreunuksessa. Suuren näytön ja reunusten myötä ROG Phone 6 -puhelimet ovat kookkaita ja painavia: mitat ovat 172,83 x 77,25 x 10,39 millimetriä ja paino 228 grammaa.

Asus ROG Phone 6 Pro.
Asus ROG Phone 6 Pro.

Stereokaiuttimet ROG Phone 6 -puhelimissa ovat edelleen symmetriset ja eteenpäin suunnatut. Kumpikin kaiuttimista on kooltaan 12×16 millimetriä ja varustettu Cirrus Logic CS35L45 -vahvistimella. Asuksen mukaan se on tehnyt tänä vuonna parannuksia kaiuttimiin parantamalla kaiutinelementtien enimmäisliikettä 0,8 millimetriin.

Äänentoisto on edelleen viritetty yhteistyössä ruotsalaisen Diracin kanssa. Diracin ohjelmistolliset äänentoiston parannuksia on kehitetty muutamalla osa-alueella, kuten parannetulla ja laajennetulla äänikuvan asettumisella, pelitilassa tarkemmalla liikkuvien äänien suuntauksella sekä virtuaalisella bassolla, joka pyrkii paikkaamaan älypuhelimen tilarajoitteiden vuoksi pienikokoisilta kaiuttimilla vääjäämättä toistamatta jääviä matalia ääniä eri taajuuksilta.

ROG Phone 6 Pron uusi X-akselinen värinämoottori on Asuksen mukaan entistä voimakkaampi, mutta samalla vähävirtaisempi.

Takana ROG Phone 6:ssa on RGB LED -valaistu pisteistä koostuva ROG-logo, kun taas ROG Phone 6 Pro on varustettu jälleen ROG Vision -OLED-passiivimatriisinäytöllä. ROG Vision -näytölle voi valita erilaisia animaatioita eri tilanteissa, kuten X-tila-suorituskykytilan ollessa päällä, puhelun saapuessa, pelien yhteydessä, ladattaessa akkua, liitettäessä lisälaite tai yksinkertaisesti, kun etupuolen näytössäkin on valot päällä. Valmiiden animaatioiden lisäksi editorilla voi luoda myös omansa.

ROG Phone 6 Pron ROG Vision -näytölle saa määriteltyä erilaisia animaatioita eri toimintojen yhteyteen.
ROG Phone 6 Pron ROG Vision -näytölle saa määriteltyä erilaisia animaatioita eri toimintojen yhteyteen.
ROG Vision -OLED-passiivimatriisinäyttö on ROG Phone 6 Pron erikoisuus.
ROG Vision -OLED-passiivimatriisinäyttö on ROG Phone 6 Pron erikoisuus.

Takapinta on Gorilla Glass 3 -lasia. Kestävyyden puolesta ROG Phone 6 -kaksikko on ensimmäisinä pelipuhelimina IPX4-luokiteltu roiskevedenkestäviksi.

Pelaamista varten ROG Phone 6 -puhelimissa on aiemmista ROG Phoneista tuttuun tapaan ultraääniteknologialla toteutetut olkapainikkeet, joille voi määritellä useita erilaisia toimintoja peleissä. Lisäksi erilaisia toimintoja voi määritellä ilmaohjauseleille.

Lisäksi puhelimen käyttö kahdella kädellä pidellen esimerkiksi pelatessa on huomioitu kahdella USB-C-liitännällä, joista toinen löytyy puhelimen pohjasta ja toinen kyljeltä. Pidemmän sivukyljen USB-C-liitännässä on tuki myös 4K-ulostulolle (DisplayPort 1.4) sekä laitteen käyttämiselle suoralla verkkovirralla ilman akun lataamista. ROG Phone 6 -puhelimet ovat varustettu myös 3,5 millimetrin kuulokeliitännällä.

Pikalatausta ROG Phone 6 -puhelimet tukevat 65 watin teholla, jolla 6 000 milliampeeritunnin kaksiosainen akku latautuu Asuksen mukaan tyhjästä täyteen 42 minuutissa – yhdeksän minuuttia nopeammin kuin samantehoisella latauksella varustetussa ROG Phone 5:ssä. 65 watin pikalaturi toimitetaan mukana myyntipakkauksessa.

ROG Phone 6 -puhelimissa on toinen USB-C-liitäntä kyljellä.
ROG Phone 6 -puhelimissa on toinen USB-C-liitäntä kyljellä.

Kolme takakameraa

ROG Phone 6 -puhelimissa on kolme takakameraa.
ROG Phone 6 -puhelimissa on kolme takakameraa.

Asus on päivittänyt pääkameran ROG Phone 6 -puhelimiin edeltäjämallien 64 megapikselistä pienempään 50 megapikselin tarkkuuteen 1/1,56 tuumakoon Sony IMX766 -kennolla, joka tarjoaa 1,0 mikronin pikselikoon. Neljä pikseliä yhdistäen 12,5 megapikselin kuvakoolla pikselikoko on 2,0 mikronia.

Muut kaksi takakameraa ovat edelleen 13 megapikselin ultralaajakulmakamera 125 asteen kuvakulmalla ja 5 megapikselin makrokamera.

Videokuvaus pääkameralla onnistuu parhaimmillaan 8K 24 fps tai 4K 30 / 60 fps -tarkkuuksilla, ultralaajakulmakameralla 4K 30 fps -tarkkuudella. Lisäksi tuettuna on hidastuskuvaus (4K 120 fps, 1080p 120 / 240 fps, 720p 480 fps).

ROG Phone 6 -puhelinten etukamera on tarkkuudeltaan 12 megapikseliä Sony IMX663 -kennolla.

Mikrofoneja puhelimissa on kolme kappaletta, ja äänentallennuksessa hyödynnetään myös Nokian lisensoimia OZO-kohinanvaimennusalgoritmeja.

Päivityslupauksena kaksi versiota ja kaksi vuotta tietoturvaa

ROG Phone 6 -puhelimet ovat varustettu markkinoille tullessaan Android 12 -käyttöjärjestelmäversiolla.

Aiemmista ROG Phoneista tuttuun tapaan käyttöliittymätyylin saa valittua kahdesta eri vaihtoehdosta: tekniikkahenkisestä ja ulkonäöltään kustomoidusta ROG UI:sta tai lähempänä vakio-Androidia olevasta Zen UI:sta. Lisäksi Asus tarjoilee yhdessä pelijulkaisijoiden kanssa eri pelien mukaisia teemoja.

Päivityslupauksena Asus lupaa vain julkaista kaksi käyttöjärjestelmäversiopäivitystä (Android 13 ja 14) sekä vähintään kaksi vuotta tietoturvapäivityksiä. Luvattu päivitystuen pituus kalpenee siis lukuisille huippuhintaluokassa kilpaileville älypuhelimille, joissa päivityslupaus on 3+4 tai Samsungin osalta jopa 4+5 vuotta.

Asus ROG Phone 6:n ja ROG Phone 6 Pron tekniset tiedot

 • 6,78 tuuman Samsungin AMOLED-näyttö 20,4:9-kuvasuhteella, 2448×1080 pikselillä (395 PPI) ja 165 hertsin virkistystaajuudella, HDR10+-laajasävyskaalan väritoistolla, tyypillinen kirkkaus jopa 800 nitiä ja huippukirkkaus jopa 1 200 nitiä, kontrastisuhde 1000000:1, 720 hertsin kosketustunnistus, Pixelworks i6 -prosessori, Corning Gorilla Glass Victus -lasi
 • Sormenjälkilukija näytön alla
 • Takana RGB LED -valaistu ROG-logo (ROG Phone 6) tai ROG Vision -OLED-passiivimatriisinäyttö (ROG Phone 6 Pro)
 • AirTriggers 6 -ultraäänipainikkeet kyljellä
 • Eteenpäin suunnatut 5-magneettiset stereokaiuttimet (molemmat 12×16 mm) Cirrus Logic CS35L45 -vahvistimilla
 • Kolme takakameraa
  • 50 megapikselin pääkamera 1/1,56 tuumakoon Sony IMX766 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 2,0 mikronia 12,5 megapikselin kuvakoolla) ja f/1,9-aukolla
  • 13 megapikselin 125 asteen ultralaajakulmakamera 1/3,0 tuumakoon OmniVision OV13B -kennolla, 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,4-aukolla
  • 5 megapikselin makrokamera f/2,0-aukolla
  • Videokuvaus pääkameralla 8K 24 fps, 4K 30 / 60 fps, 1080p 30 / 60 fps, 720p 30 fps ja ultralaajakulmakameralla 4K 30 fps, 1080p 30 / 60 fps ja 720p 30 fps, hidastuskuvaus 4K 120 fps, 1080p 120 / 240 fps, 720p 480 fps
 • 12 megapikselin etukamera 1/2,93 tuumakoon Sony IMX663 -kennolla, 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,45-aukolla
 • Kolme mikrofonia Nokia OZO -kohinanvaimennuksella
 • Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri
 • RAM-käyttömuisti (LPDDR5) 12 tai 16 gigatavua (ROG Phone 6) tai 18 gigatavua (ROG Phone 6 Pro)
 • Tallennusmuisti (UFS 3.1) 256 tai 512 gigatavua (ROG Phone 6) tai 512 gigatavua (ROG Phone 6 Pro), ei muistikorttipaikkaa
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
  • 5G: taajuudet n1, n3, n5, n8, n28, n41, n77, n78, n79
 • Wi-Fi 6 ja 6E 802.11a/b/g/n/ac/ax (2,4 + 5 + 6 GHz) / Bluetooth 5.2 (SBC / AAC / aptX / aptX HD, aptX Adaptive / LDAC) / NFC -yhteydet
 • GPS (L1+L5) / GLONASS (L1) / BDS (B1+B2a) / Galileo (E1+E5a) / QZSS (L1+L5) / NavIC (L5) -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • Kaksi USB-C-liitäntää ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä
  • Kyljen USB-C: USB 3.1 Gen 2 / DisplayPort 1.4 & USB-PD 3.0 / Qualcomm Quick Charge 5.0 ja 3.0
  • Pohjan USB-C: USB 2.0 & USB-PD 3.0 / Qualcomm Quick Charge 3.0
 • 6 000 milliampeeritunnin kaksiosainen akku 65 watin pikalatauksella (maksimi 21 V / 3A)
 • IPX4-luokiteltu roiskevedenkestävyys
 • Mitat 172,83 x 77,25 x 10,39 millimetriä ja paino 228 grammaa
 • Android 12 -käyttöjärjestelmäversio osana Asus ROG UI -ohjelmistoa