Apple Watch Series 5 julki – näyttö pysyy nyt aina päällä

Apple on julkistanut Apple Watchista uuden Series 5 -sukupolven ja tuonut sen jo tilattavaksi omassa verkkokaupassaan. Saataville uutuus tulee 20. syyskuuta alkaen uusien iPhone-mallien rinnalla.

Apple Watch Series 5:n merkittävin uudistus on aina päällä pysyvä näyttö. Uuden Apple Watchin näytössä käytetään nyt LTPO-tekniikkaa, joka mahdollistaa näytön virkistystaajuuden vaihtelun 60 hertsistä alaspäin jopa vain 1 hertsiin eli yhteen kertaan sekunnissa ja näin vähävirtaisuuden. Näytön maksimikirkkaus on edelleen 1 000 nitiä.

Uudenkin Apple Watchin osalta Apple kertoo akunkeston yltävän täyteen päivään eli samaan 18 tuntiin kuin aiemminkin.

 

Toisena uutena ominaisuutena Apple Watch Series 5 sisältää kompassin. Mukana on myös oma erillinen uusi kompassisovelluksensa osana watchOS-käyttöjärjestelmää.

Apple Watch Series 5 tukee myös hätäpuhelujen soittamista ilman iPhonea yli 150 maassa.

Sisuksissa Apple Watch Series 5:ssä on uutta nimeä kantava S5-piiri, joka vastaa suorituskyvyltään aiempaa S4-piiriä, sekä yhteyksistä vastaava W3-piiri.

Myös Apple Watch Series 5 on edelleen vedenkestävä 50 metrin syvyyteen asti, sisältää rannesykemittauksen ja EKG-sydänsähkökäyrämittauksen ja tutut anturit. Tallennusmuistia on 32 gigatavua.

Apple Watch Series 5 tulee saataville useampina runkovaihtoehtoina kuin aiemmin: alumiini, ruostumaton teräs, titaani kahtena eri värinä ja valkoinen keraami. Titaani- ja keraamiversiot eivät kuitenkaan näytä kuuluvan Applen valikoimiin Suomessa. Esimerkiksi Saksassa titaanisen version hinnat lähtevät 849 eurosta ja keraamisen 1 399 eurosta.

Apple Watch Series 5:n alumiinirungosta on kolme värivaihtoehtoa, jotka ovat hopea, tähtiharmaa ja kulta. Ruostumattoman teräksen osalta värit ovat samat mutta tähtiharmaan tilalla on tummempi tähtimusta. Tarjolla on myös Nike-versio tähtiharmaana ja hopeanvärisenä.

Lisäksi Apple tuo luonnollisesti tarjolle laajan valikoiman uusia rannekevaihtoehtoja.

Uuden Apple Watch Series 5:n lähtöhinnat urheilurannekkeella Suomessa ovat:

  • Apple Watch Series 5, alumiini, 40 mm, GPS: 459 €
  • Apple Watch Series 5, alumiini, 44 mm, GPS: 489 €
  • Apple Watch Series 5, alumiini, 40 mm, GPS + Cellular: 559 €
  • Apple Watch Series 5, alumiini, 44 mm, GPS + Cellular: 589 €
  • Apple Watch Series 5, ruostumaton teräs, 40 mm, GPS + Cellular: 759 €
  • Apple Watch Series 5, ruostumaton teräs, 44 mm, GPS + Cellular: 809 €

Nike-versioiden hinnat vastaavat alumiiniversioita.

Suomessa Apple Watchin mobiiliyhteyttä tukee operaattoreista toistaiseksi Telia.

Apple tarjoaa nyt Apple Watcheja aiempaa joustavammin eri runko- ja rannekevaihtoehdoilla, myös verkkokaupassaan. Näin tilaukseen voi yhdistää haluamansa runko- ja ranneketyylin. Yllä mainitut hinnat ovat lähtöhintoja urheilurannekkeella varustettuna. Nahka- ja muut rannekkeet tuovat lisähintaa.

Apple jatkaa yhä myös Apple Watch Series 3:n myyntiä alennetulla hinnalla.