Apple julkisti uuden iPad-perusmallin 10,2 tuuman näytöllä

Apple on julkistanut uuden iPad-perusmallin 10,2 tuuman näytöllä. Uutuus korvaa iPad-mallistossa aiemman, suositun 9,7-tuumaisen perusmallin.

Uusi iPad 10,2 tuuman näytöllä tulee Suomessa saataville 30. syyskuuta ja se on jo tilattavissa Applen verkkokaupasta. Hinnat ovat:

  • iPad 10,2" 32 Gt / Wi-Fi: 399 €
  • iPad 10,2" 32 Gt / Wi-Fi + LTE: 539 €
  • iPad 10,2" 128 Gt / Wi-Fi: 499 €
  • iPad 10,2" 128 Gt / Wi-Fi + LTE: 639 €

Värivaihtoehtoja ovat hopea, tähtiharmaa ja kulta.

Applen uusi seitsemännen sukupolven iPad-perusmalli sisältää aiempaa suuremman, 10,2-tuumaisen Retina-näytön, jossa on lähes 3,5 miljoonaa pikseliä. Uusi iPad sisältää Applen A10 Fusion -suorittimen, ja tällä kertaa perusmalliin saa myös Smart Keyboard -näppäimistön mukaan lisätyn Smart Connector -liittimen ansiosta.

Apple on panostanut myös iPad-perusmallissaan paljon iPadOS-käyttöjärjestelmään, joka muistuttaa iOS:ää, mutta on optimoitu suurille näytöille. iPadOS tarjoaa muun muassa paremman moniajon, leijuvan pikkunäppäimistön vaikkapa verkkoselaimen tueksi sekä päivitetyn videoeditorin, jotka kaikki ovat käytettävissä yksinkertaisesti liukueleillä.

iPadOS tarjoaa myös pienen leijuvan näppäimistön.
iPadOS tarjoaa myös pienen leijuvan näppäimistön.
Moniajo iPadOS:llä.
Moniajo iPadOS:llä.

Applen päivitetty iPad-perusmalli tukee luonnollisesti myös Touch ID -tunnistautumista ja Apple Pencil -kosketuskynää monine eleineen ja toimintoineen. Kosketuskynää tai näppäimistöä ei toimiteta tabletin mukana.

Mukana on myäs Apple Pencil -tuki.
Mukana on myäs Apple Pencil -tuki.

Apple kertoi myös, että 10,2 tuuman iPadin ostajalle on luvassa myös vuosi Apple TV+ -jäsenyyttä kaupan päälle ja koko perheelle. Sama koskee myös muita Applen tulevia laitteita älypuhelimista läppäreihin.