Apple julkisti täysin uuden iMac-tietokoneen

Apple on esitellyt uuden, tehokkaamman ja ohuemman iMac-tietokoneen.

Uutuus on rakennettu alusta asti Applen oman M1-piirin ympärille.

Applen täysin uudessa iMacissa on 24-tuumainen Retina-näyttö 4,5K-tarkkuudella. Applen mukaan paneelissa on yhteensä 11,3 miljoonaa pikseliä, ja sen enimmäiskirkkaus yltää 500 nitiin asti. Uusi iMac on varustettu myös muissa uusissa Mac-tietokoneissa jo nähdyllä M1-piirillä, jonka tehot riittävät ammattilaistason videomuokkaukseen jopa 8K-tarkkuudella tai jopa viiden 4K-videon samanaikaiseen editointiin.

Retina-näytön koko on 24 tuumaa.

Uusi iMac sisältää myös Apple-tietokoneiden toistaiseksi parhaan kameran 1080p-tarkkuudella. Applen mukaan kamera toimii hyvin myös hämärässä tarjoten myös tasokkaan videopuhelukokemuksen kolmen mikrofonin ja peräti kuuden kaiuttimen ansiosta. Myös Dolby Atmos -tilaäänituki on nyt mukana.

Uudessa iMacissa on yhteensä kuusi kaiutinta ja kolme mikrofonia.

Seitsemässä eri värissä julkaistavan iMacin runko on vain 11,5 millimetriä paksu, mutta näyttöpaneelin alla on edelleen varsin paksu reunus. Tietokone on hiljainen, eikä käyntiääni missään vaiheessa ylitä 10 desibeliä.

Uuden iMacin ohella Apple esitteli uusia lisäosia, kuten hiiren ja merkittävämmin uudistuneen Magic Keyboard -näppäimistön. Näppiksessä on Touch ID -sormenjälkilukija nopeaa ja turvallista kirjautumista varten, minkä ohella sen kallistuskulmaa on optimoitu. Näppäimistö julkaistaan niin ikään seitsemässä eri värissä, kuten hiirikin.

Uusittu Magic Keyboard -näppäimistö tukee Touch ID -kirjautumista.

Liitäntöjä on sekä iMacissa itsessään että virtajohdon muuntajassa. Muuntajassa on paikka Ethernet-verkkokaapelille, ja itse iMacissa on versiosta riippuen jopa neljä USB-C-liitäntää, kaksi Thunderbolt-liitäntää sekä tuki ulkoisille paneeleille enintään 6K-tarkkuudella.

Verkkokaapelin paikka on muuntajassa.

Uusi iMac toimii luonnollisesti yhteen muiden Apple-laitteiden kanssa, ja M1-piirillä varustettuna se tukee myös iOS-sovelluksia. Kahden, uusitun tuulettimensa ansiosta tietokone pysyy viileänä vaativassakin käytössä, Apple lupailee.

Applen uuden iMacin toimitukset alkavat toukokuun jälkipuoliskolla. Uutuuden hinnat alkavat Suomessa 1 499 eurosta.

Uuden iMacin hinnat Suomessa.
Uuden iMacin ominaisuuksia.
Uuden iMacin seitsemän värivaihtoehtoa.
Applen iMac-tietokoneiden kehityskaarta. Uusin iMac on vain 11,5 millimetrin paksuinen.