Apple esitteli USB-C:llä päivitetyn version AirPods Pro -kuulokkeista

Ensimmäiset AirPodsit myös USB-C-aikakauteen.

Apple on esitellyt USB-C-liitännällä varustettujen iPhone 15 -puhelinten rinnalla myös uuden, USB-C-liitännällä latauskotelossa varustetun version 2. sukupolven AirPods Pro -kuulokkeistaan.

Uusi versio AirPods Pro -kuulokkeista on jo tilattavissa muun muassa Applen verkkokaupasta 279 euron hinnalla. Toimitukset alkavat 22. syyskuuta.

Aiemmin AirPods-kuulokkeiden latauskotelot ovat olleet varustettu Applen omalla Lightning-liitännällä, mutta Apple aloittaa myös niissä siirtymän USB-C-standardiliitäntään ennakoiden Euroopan unionin loppuvuodesta 2024 voimaan astuvia vaatimuksia.

AirPods Pro -latauskotelossa on nyt USB-C-liitäntä.
AirPods Pro -latauskotelossa on nyt USB-C-liitäntä.

Muilta osin kuin latauskotelon liitännältä AirPods Pro -kuulokkeet ovat säilyneet pitkälti ennallaan verrattuna Applen alun perin 7. syyskuuta julkistamiin alkuperäisiin 2. sukupolven AirPods Pro -kuulokkeisiin.

Mukaan on kuitenkin saatu nyt parannettu IP54-kestävyysluokitus sekä kotelon että kuulokkeiden osalta. Aiempi versio 2. sukupolven AirPods Pro -kuulokkeista oli IPX4-luokiteltu, joten vedenkestävyys on säilynyt ennallaan roiskeita kestävänä, mutta nyt AirPods Pro -kuulokkeille taataan myös varsin hyvä pölynkestävyys.

AirPods-kuulokkeiden valikoimassa AirPods Prot erottuvat edelleen suljetulla, tulpallisella rakenteella, aktiivisella taustamelun vaimennuksella ja läpikuuluvuustilalla. Ominaisuuksiin kuuluvat lisäksi esimerkiksi tilaäänitoisto sekä dynaaminen pään seuranta.

USB-C:n ja IP54-luokituksen ohella AirPods Pro -kuulokkeiden uusi versio tuo käyttöön tuen häviöttömälle äänenlaadulle (20-bit, 48 kHz) yhdessä Apple Vision Pron kanssa matalalla viiveellä.

USB-C-latauksen ohella latauskotelo tukee yhä langatonta latausta (Qi ja MagSafe).

Muista AirPods-kuulokkeistaan Apple ei vielä esitellyt USB-C-versioita.

Jo kesäkuun alussa WWDC23-tapahtumassaan Apple ensiesitteli AirPods-kuulokkeille useita ohjelmistouudistuksia, kuten mukautuvan äänen, joka yhdistää melunvaimennuksen ja läpikuuluvuustilan automaattisesti mukautuvaksi käyttötilaksi. Nämä uudistukset ovat tulossa saataville nyt syksyllä yhdessä iOS ja iPadOS 17:n ja muiden Applen uusien käyttöjärjestelmäversioiden kanssa.