Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tältä näyttää uusi edullisempi OnePlus Nord -älypuhelin – ensivilahdus OnePlussan julkaisemalla videolla

OnePlussalta on tulossa heinäkuun aikana uusi edullisempi keskihintaluokan Nord-älypuhelinmalli. Nyt OnePlus on jakanut puhelimesta ensivilahduksen uudella Instagramissa julkaistulla videollaan.

Vaikka uudellakin videolla puhelin nähdään vain vilaukselta, vahvistaa video jo useampia uusia yksityiskohtia OnePlus Nordin ominaisuuksista.

Videon perusteella OnePlus Nordissa on aiemmin huhutulla tavalla kaksi etukameraa, jotka ovat sijoitettu reikänä näytön vasempaan yläkulmaan. Huhujen mukaan kameroista pääetukameran tarkkuus olisi 32 megapikseliä ja ultralaajakulman 8 megapikseliä.

Lisäksi videolta saadaan vahvistus myös sille, että OnePlus Nord on varustettu tasapintaisella – ei siis sivuille kaartuvalla – näytöllä toisin kuin OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro. Näytön ominaisuuksista OnePlus ei ole vielä kertonut mutta huhujen mukaan kyseessä olisi 90 hertsin virkistystaajuuteen yltävä AMOLED-paneeli.

OnePlus-puhelinten tunnusmerkki, kolmiasentoinen liukukytkin hiljentämiseksi, on myös mukana Nordin oikealla kyljellä.

Taakse OnePlus Nordiin on odotettu huhuissa neljää kameraa, ja myös takakamera-alue vilahtaa uudella videolla. Väriltään videolla nähtävä OnePlus Nord on harmaansininen.

Muuten OnePlus on jo aiemmin vahvistanut OnePlus Nordin olevan varustettu Qualcomm Snapdragon 765G -järjestelmäpiirillä ja sisältävän sen integroidun 5G-modeemin myötä myös tuen 5G-verkkoyhteydelle. Lisäksi hinnaksi on kerrottu alle 500 euroa.

OnePlus Nordin näyttöpaneeli vaikuttaa olevan tasainen.
OnePlus Nordin näyttöpaneeli vaikuttaa olevan tasainen.
OnePlus Nordin takakamerat, joita pitäisi olla neljä kappaletta, sijaitsevat allekkain vasemmassa ylänurkassa.
OnePlus Nordin takakamerat, joita pitäisi olla neljä kappaletta, sijaitsevat allekkain vasemmassa ylänurkassa.

OnePlus Nordin seuraava rajattu ennakkomyynti on ohjelmassa 8. heinäkuuta ja sitten 24 tunnin ajan 15. heinäkuuta. Näistä tilausmahdollisuuksista kerrotaan OnePlussan sivuilla. Ennakkomyynnissä puhelimesta tehdään varaus 20 euron ennakkomaksulla, jota vastaan toimitetaan myöhemmin 20 euron alennuksen puhelinta varsinaisesti tilattaessa antava etukuponki. Ensimmäinen 100 puhelimen erä oli tarjolla ennakkomyynnissä jo aiemmin tällä viikolla.

OnePlus Nord seuraa OnePlussan uutta liiketoimintastrategiaa, jonka tavoitteena on laajentaa tuoteportfoliota ja esitellä uusia tuotteita edullisemmalla hintapisteellä. Uusi tuotelinja vastaa OnePlussan mukaan myös sen  jatkuvasti kasvavan käyttäjäyhteisön palautteeseen. Yhteisö on toivonut edullisempaa älypuhelinmallia, joka täyttäisi OnePlussan lippulaivatason tuote- ja käyttäjäkokemuksen standardit.

OnePlussan uusi älypuhelinmalli tulee olemaan merkittävästi edullisempi kuin sen tänä keväänä markkinoille tulleet OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro, joiden lähtöhinnat Suomessa ovat 699 ja 899 euroa. Uutuus on ideatasolla jatkoa myös OnePlussan aiemmalle, tuolloinkin sen huippumalleja edullisemmalle OnePlus X:lle vuodelta 2015. Edullisemmalle mallille on nyt OnePlus-mallistossa tilaa, kun OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro olivat jälleen edeltäjiään kalliimpia.