Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tältä ensi syksyn iPhone-huippumallin odotetaan näyttävän – uusi design esillä näyttävissä renderöinneissä

Huhuja syksyllä 2020 odotettavista seuraavan sukupolven iPhoneista on kuultu jo kuukausien ajan ja pikku hiljaa huhumyllyssä on alkanut muodostua varsin hyvä kokonaiskuva siitä mitä on luvassa.

Nyt YouTube-kanava EverythingApplePro yhteistyössä vuotaja Max Weinbachin kanssa tarjoaa tammikuulta peräisin olevaan CAD-suunnittelutiedostoon pohjautuen erittäin mielenkiintoisen katsauksen tulevaan myös tyylikkäästi luotujen renderöintien muodossa.

Video löytyy alta.

Seuraavan iPhone-sukupolven muotoilun odotetaan muistuttavan iPad Pro -laitteissa nähtyä. Kyljet ovat siis tasaiset ja muotoilu suoralinjaisempaa kuin on viime vuosina iPhoneissa nähty. Mielenkiintoisia uudella videolla ovat uutta ”iPhone 12 Pro Max” -mallia nykyiseen iPhone 11 Pro Maxiin vertaavat kuvat.

Seuraavan sukupolven mallin näytönreunusten odotetaan olevan huomattavissa pienemmät näytön koon kasvaessa 6,5 tuumasta 6,7 tuumaan, minkä lisäksi myös näyttölovi on pienentymässä. Tämän hetken parhaimman käsityksen mukaan näyttölovi olisi suunnilleen yhtä korkea kuin aiemmin mutta kapeampi. Apple on kuitenkin tiettävästi testannut myös erilaisia prototyyppejä.

Sekä näyttö- että takalasi eivät seuraavan sukupolven iPhoneissa olisi enää juuri lainkaan kaarevia reunoiltaan vaan käytännössä täysin tasaisia.

Etualalla iPhone 11 Pro Max ja taustalla seuraavan sukupolven mallin renderöinti.
Etualalla iPhone 11 Pro Max ja taustalla seuraavan sukupolven mallin renderöinti.

Alta löytyvä kuva kertoo, hyvin näytönreunusten odotettavasta kaventumisesta.

 

 

Mittakuvat kertovat, että uusi ”iPhone 12 Pro Max” olisi selvästi iPhone 11 Pro Maxia pidempi (160,84 x 157,95 millimetriä) mutta vain marginaalisesti leveämpi (78,09 vs. 77,84 millimetriä) ja huomattavasti ohuempi (7,39 vs. 8,10 millimetriä).

Taakse uusiin iPhone-huippumalleihin odotetaan kolmea kameraa sekä lisäksi hiljattain julkistettujen iPad Pro -laitteiden tavoin 3D ToF -syvyyskameraa, Apple-kielellä LiDAR-skanneria.

Tällä hetkellä Applen iPhone-mallisto koostuu 6,1 tuuman iPhone 11:stä LCD-näytöllä, sekä OLED-näytöllisistä 5,8 tuuman iPhone 11 Prosta ja 6,5 tuuman iPhone 11 Pro Maxista. Seuraavassa sukupolvessa iPhone 11 Pro -mallit ovat saamassa seuraajakseen 6,1 ja 6,7 tuuman OLED-näytöillä, kolmella takakameralla ja 3D ToF -kameralla varustetut uutuudet ja iPhone 11 kaksi mallia, 5,4 ja 6,1 tuuman OLED-näytöilllä sekä edelleen kahdella takakameralla.

Toistaiseksi on epäselvää, ulottuuko uusi suoralinjaisempi iPad Prota muistuttava design kaikkiin uusiin iPhone-malleihin vai vain Pro-huippumalleihin, kuten Bloomberg aiemmin jo vähimmillään vahvasti.

”Ainakin kahdessa huippuluokan laitteessa on tasaiset kyljet ruostumattomasta teräksestä nykyisen kaarevan designin sijaan kuin myös tiukemmin pyöristetyt kulmat kuten 2018 esitellyssä iPad Prossa. iPhone 5:n designin tavoin uudet puhelimet tulevat sisältämään tasaiset näytöt nykyisten mallien laskevien reunojen sijaan”, kertoi Bloomberg lähteisiinsä viitaten.

Alla kuvissa kuitenkin esitetään miltä koko mallisto voisi näyttää. Uutena värinä Pro-malleihin odotetaan tummansinistä mattapintaista ”Navy Blue” -vaihtoehtoa, joka saattaa korvata iPhone 11 Pro -mallien keskiyönvihreän.

 

 

 

 

Edellä mainittujen muotoilun muutosten, pienempien näytönreunusten ja näyttöloven lisäksi yksi merkittävä lisäys seuraavan sukupolven iPhoneissa on mahdollisesti iPadeista tutun Smart Connector -liitännän mukaantulo. CAD-suunnittelutiedoston perusteella uusi lisälaiteliitäntä tulee sijaitsemaan puhelimen oikealla kyljellä – ja näkyy alla olevassa kuvassa violettina.

Uuden liitännän tieltä SIM-korttipaikka on siirtymässä iPhonen vasemmalle kyljelle.

 

 

Taakse tuleva 3D ToF -kamera on uusi lisäys iPhoneissa ja se tulisi parantamaan omalta osaltaan todennäköisesti automaattitarkennuksen toimintaa sekä mahdollistamaan tarkempia lisätyn todellisuuden sovelluksia. 3D ToF -kamerassa on käytännössä kyse infrapunalaserista sekä kamerasta, joka mittaa puhelimen lähettämän infrapunasäteen takaisin kimpoamista auttaen muodostamaan näin kolmiulotteisen mallinnuksen kameran edessä olevasta ympäristöstä.

Aiemmat huhut melko luotettavaksi lähteeksi viime aikoina kohonneelta XDA Developers -sivuston Max Weinbachilta ovat myös kertoneet, että Apple testaisi 64 megapikselin kameraa tuleviin iPhoneihin, kun tähän asti iPhoneissa kameroiden tarkkuus on ollut korkeintaan 12 megapikseliä. Lisäksi Weinbachin tietojen mukaan ultralaajakulmakamera on saamassa 35 prosenttia suuremman f/1,6-koon aukon ja paremman makrokuvauksen, ja Yö-tila on laajenemassa käytettäväksi telekameran kanssa, sekä myös mahdollisesti ultralaajakulmakameran ja selfie-kameran kanssa. Smart HDR -algoritmista olisi myös kehitteillä parannettu versio, ”Smart XDR”.

Kokonaisuutena kamerat tulevat iPhone 11 -sukupolven tavoin säilymään keskeisenä muutosten alueena myös ensi syksyn uutuuksissa. Luonnollisesti sisuksiin uutuuksiin odotetaan uuden sukupolven tehokkaampaa A14-järjestelmäpiiriä ja kaikkien seuraavan sukupolven iPhone-mallien pitäisi sisältää tuki 5G-verkoille. Näytön osalta seuraavan sukupolven iPhoneihin, todennäköisesti Pro-huippumalleihin, on tulossa puolestaan aiempaa suurempi 120 hertsin virkistystaajuus, joka on jo myös tuttu iPad Pro -laitteista ProMotion-brändättynä.

Uusien iPhone-mallien aikataulu on koronavirustilanteen vaikutusten takia vielä osittain auki – ja viime aikoina raportteja on kuultu molempiin suuntiin. Bloombergin mukaan osan uusista iPhone-malleista myyntiintulo saattaa viivästyä viikoilla mutta tapahtua edelleen ”tavanomaisen ikkunan sisällä”. Apple ei myöskään ole ilmoittanut alihankkijoille merkittävistä viivästyksistä, ja sen työntekijöiden odotetaan toukokuussa matkaavan Kiinaan viimeistelemään suunnitelmat tuotannon aloittamiseksi.