Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin suosikkipuhelimesta tulossa pian tehokkaampi versio - Galaxy A52s 5G esillä uudessa vuodossa

Samsungilta on jo jonkin aikaa tiedetty olevan tulossa pian jo uusi Galaxy A52s 5G -älypuhelinmalli.

Nyt WinFuture.de-sivustolla Roland Quandt on paljastanut uusia kuvia sekä vahvistanut kokonaisuudessaan Galaxy A52s 5G:n tekniset tiedot. Raportti kertoo myös, että markkinoilletulon pitäisi tapahtua jo elokuun loppupuolella.

Tuleva uutuus on jatkoa Samsungin suositulle, tänä keväänä markkinoille tulleelle Galaxy A52 5G:lle, joka on jälleen vuoden edetessä noussut myydyimpien älypuhelinten joukkoon myös Suomessa.

Galaxy A52s 5G on varustettu Qualcommin Snapdragon 778G -järjestelmäpiirillä, kun Galaxy A52 5G:ssä järjestelmäpiirinä on Snapdragon 750G. Qualcommin toukokuussa julkistama Snapdragon 778G tarjoaa Snapdragon 750G:een verrattuna selvästi, jopa kymmeniä prosentteja, paremman suorituskyvyn.

Galaxy A52s 5G:llä Samsung vastaakin tiukentuneeseen kilpailutilanteeseen: Galaxy A52 5G:n kilpailijoiksi samaan hintaluokkaan ilmestyneet Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Snapdragon 780G) ja OnePlus Nord 2 5G (MediaTek Dimensity 1200-AI) ovat huomattavasti Galaxy A52 5G:tä tehokkaampia, mutta Galaxy A52s 5G:n pitäisi nousta kilpailemaan tasaisemmin tämän kaksikon kanssa.

Euroopassa Galaxy A52s 5G:n hinnaksi on tulossa 449 euroa varustettuna 6 gigatavun RAM-käyttömuistilla sekä 128 gigatavun tallennusmuistilla, jota voi laajentaa microSD-muistikortilla.

Samsungin puhelinten hinnoissa on tyypillisesti pieniä eroja eri Euroopan markkinoilla johtuen esimerkiksi eri arvonlisäverokannoista, joten Suomen markkinoille saapuessaan Galaxy A52s 5G:n hinta voi olla tätä muutamalla kympillä korkeampi.

Muut ominaisuudet järjestelmäpiiriä lukuun ottamatta Galaxy A52s:ssä ovat säilymässä ennallaan Galaxy A52 5G:stä, jossa on 6,5 tuuman Super AMOLED -näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella, neljä takakameraa optisesti vakautetulla 64 megapikselin pääkameralla, 12 megapikseliun ultralaajakulmakameralla sekä 5 megapikselin makro- ja syvyyskameroilla, 32 megapikselin etukameralla, sekä 4 500 milliampeeritunnin akku tuella 25 watin pikalataukselle. Galaxy A52 5G on myös IP67-luokitellusti pölyn- ja vedenkestävä.

Ulkoisesti Galaxy A52s 5G vastaa muotoilultaan aiempaa Galaxy A52 5G -sisarmalliaan ja kuorten materiaalina on yhä muovi. Mukaan on kuitenkin tulossa uusi Awesome Mint -värivaihtoehto, minkä lisäksi kuvissa on nähty musta Awesome Black, valkoinen Awesome White sekä violetti Awesome Purple. Aiemmin kuvia julkaisi Twitterissä jo nimimerkki Snoopy / _snoopytech_.

Samsung Galaxy A52s 5G, Awesome Mint. Kuva: _snoopytech_ / Twitter.
Samsung Galaxy A52s 5G, Awesome Mint. Kuva: _snoopytech_ / Twitter.
Samsung Galaxy A52s 5G, Awesome Black. Kuva: _snoopytech_ / Twitter.
Samsung Galaxy A52s 5G, Awesome Black. Kuva: _snoopytech_ / Twitter.
Samsung Galaxy A52s 5G, Awesome White. Kuva: _snoopytech_ / Twitter.
Samsung Galaxy A52s 5G, Awesome White. Kuva: _snoopytech_ / Twitter.
Samsung Galaxy A52s 5G, Awesome Purple. Kuva: _snoopytech_ / Twitter.
Samsung Galaxy A52s 5G, Awesome Purple. Kuva: _snoopytech_ / Twitter.