Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungilta on tulossa pian taittuvanäyttöinen simpukkapuhelin – tämä kaikki Galaxy Z Flipistä on toistaiseksi paljastunut

Samsungin Galaxy S20 -huippupuhelimet ovat olleet laajasti esillä vuodoissa viime päivinä. Galaxy S20 -kolmikon lisäksi Samsungilta odotetaan 11. helmikuuta järjestettävässä Unpacked-julkistustilaisuudessa myös sen toisen taittuvanäyttöisen älypuhelimen julkistusta.

Lopulta ilmeisesti Galaxy Z Flip -nimeä kantava tuleva uutuus on myös ollut esillä useissa huhuissa, paljastuksissa, vuodoissa ja viranomaistiedoissa. Pikku hiljaa puhelimesta ja sen ominaisuuksista on alkanut muodostua varsin kattava kokonaiskuva.

Kuvat ovat paljastaneet perinteisiä simpukkapuhelimia perusrakenteeltaan muistuttavan, pystysuunnassa taittuvalla näytöllä varustetun älypuhelimen, joka suljettuna on muodoltaan neliömäinen. Sisäpuolella tarkkuudeltaan 10 megapikselin selfie-kamera on sijoitettu reikänä näytön yläreunan keskelle selkeänä erona Samsungin ensimmäisestä taittuvanäyttöisestä älypuhelimesta Galaxy Foldista, jossa sisäpuolen kamerat sijaitsivat osana kookasta lovea näytön oikeassa yläkulmassa.

Samsungin taittuvanäyttöinen simpukkapuhelin aiemmassa vuotokuvassa.
Samsungin taittuvanäyttöinen simpukkapuhelin aiemmassa vuotokuvassa.

Auki taitettuna Galaxy Z Flipin näytön kooksi on kerrottu 6,7 tuumaa.

LetsGoDigital-sivusto on myös tuottanut vuotoihin ja paljastuksiin perustuen alta löytyvän näyttävän Galaxy Z Flip -ennakkoesittelyvideon.

Ulkopuolella simpukkamallin taittuvanäyttöisessä Samsung-älypuhelimessa on kaksi kameraa ja LED-kuvausvalo sekä lisäksi pienikokoinen näyttö, jolla näkyy kuvassa muun muassa kellonaika. Pääkameran tarkkuus saattaa olla 108 megapikseliä mutta tämä ei ole vielä aivan varmaa. Tuoreen raportin mukaan uutuus voi sisältää tuen myös 8K-videokuvaukselle.

Vahvojen huhujen mukaan puhelimen järjestelmäpiirinä on viime vuoden Qualcomm Snapdragon 855, myös Euroopassa, viimeisimmän sukupolven järjestelmäpiirien sijaan. Raportoidusti puhelimesta olisi tulossa myös kaksi versiota, 5G-tuella tai ilman.

Kahden akun yhteiskapasiteetti Galaxy Z Flipissä on 3 300 milliampeerituntia ja kiinalaisen 3C-tietokannan mukaan puhelimen mukana toimitetaan 15 watin pikalaturi.

Mielenkiintoa ennakolta on liittynyt myös taittuvan näytön pintamateriaaliin. Viimeisimmän tiedon mukaan Samsung todellakin käyttäisi puhelimessa uutta taittuvaa Ultra Thin Glass -lasimateriaalia, joka on paksuudeltaan vain 3 prosenttia tavanomaisiin älypuhelimissa käytettäviin laseihin, mutta lasin päällä olisi kuitenkin yhä myös kerros muovimaista materiaalia. Alkuperäisessä Galaxy Foldissa näytön pintana oli vielä ainoastaan polyimidimateriaali, käytännössä siis muovi.

Käyttöjärjestelmäversion odotetaan luonnollisesti heti olevan Android 10 osana Samsung One UI 2 -ohjelmistoa.

Hinnaltaan uusi taittuvanäyttöinen simpukkapuhelin asettuu jonkin verran Galaxy Foldia halvemmaksi, huhujen mukaan jopa alle 1 000 dollarin / euron tasolle.

Aiemman Bloombergin raportin mukaan Samsung olisi tehnyt tämän laitteen osalta yhteistyötä amerikkalaisen suunnittelijan Thom Brownen kanssa. Uutuus on suunnattu Galaxy Foldin teknisen kohderyhmän ohella enemmän myös muoti- ja luksusesineeksi. Puhelimen avautuvan muodon kerrotaan saaneen inspiraationsa erityisesti Lancomen avautuvasta puuterirasiasta ja Samsungin tavoitekohderyhmänä uutuudelle on parikymppiset naiset, kun sen ensimmäisen kirjan tavoin avautuvan taittuvanäyttöisen Galaxy Foldin kohderyhmänä oli vanhemmat miehet.

Samsungin simpukkapuhelimen konsepti vs. Lancomen puuterirasia. Kuva: SamMobile.
Samsungin simpukkapuhelimen konsepti vs. Lancomen puuterirasia. Kuva: SamMobile.