Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: Tuleva 16 tuuman MacBook Pro korvaa 15 tuuman mallin – tämän verran uutuudesta toistaiseksi tiedetään

Applen on jo jonkin aikaa huhuttu valmistelevan uutta 16 tuuman näytöllä varustettua kannettavaa MacBook Pro -tietokonetta.

Nyt tutkimusyhtiö IHS Markit on tuoreimmassa raportissaan Forbesin mukaan kertonut odottavansa 16 tuuman MacBook Pron korvaavan mallistossa nykyisen 15 tuuman mallin. IHS Markitin lähteiden mukaan 15 tuuman MacBook Pron tuotanto on lakkaamassa marraskuussa, mikä käytännössä tarkoittaa 16 tuuman uutuuden tulevan ottamaan sen paikan mallistossa.

Lisäksi IHS Markit kertoi nyt odottavansa 16 tuuman MacBook Pron olevan varustettu edelleen Intelin 9. sukupolven suorittimilla, jotka löytyvät jo hiljattain päivitetystä 15 tuuman MacBook Prosta. Enimmillään suoritinytimiä myös 16 tuuman MacBook Pro tulisi sisältämään kahdeksan kappaletta.

Aiemmat paljastukset MacBook Prosta ovat kertoneet sen 16 tuuman näytön tarkkuudeksi 3072×1920 pikseliä. Laitteen näytönreunusten odotetaan olevan aiempaa pienemmät, minkä takia suuremmasta näytöstä huolimatta koko säilyisi 15-tuumaista MacBook Prota vastaavana.

Tärkeä uuteen MacBook Prohon odotettava muutos on lisäksi paluu perinteiseen saksikytkinrakenteeseen näppäimistössä paljon parjatun perhosrakenteisen näppäimistön sijaan. Applen viime vuosien Mac-läppärimallien perhosrakenteen näppäimistöissä ongelmia ovat olleet jumittuneet näppäimet, vahingossa helposti toistuvat painallukset sekä kovaäänisyys.

Applen odotetaan aloittavan 16 tuuman MacBook Pron tuotannon syyskuussa ja uutuuden tulevan saataville lokakuussa.

Tämän verran Applen uudesta 16 tuuman MacBook Prosta toistaiseksi tiedetään:

  • LCD-tekniikkaa edustava 16 tuuman näyttöpaneeli
  • 3072×1920 pikselin näytön tarkkuus, hieman suurempi kuin tämän hetken 15 tuuman MacBook Prossa, jonka näytössä pikseleitä on 2880×1800
  • Laitteen koko suunnilleen 15 tuuman MacBook Pron luokkaa, kiitos pienempien näytönreunusten
  • Intelin 9. sukupolven Coffee Lake-H -suorittimet, ei vielä uusia 10. polven suorittimia, enintään 8 suoritinydintä
  • Ei enää perhosnäppäimistöä, vaan paluun tekee saksikytkinrakenne – pitäisi tarjota parempaa kestävyyttä sekä myös syvempi näppäinliike kuin perhosnäppäimistöissä
  • Noin 3 000 dollarin hintalappu