Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: Huawei julkistaa Mate 30 -sarjan huippupuhelimet 19. syyskuuta

Huawei tulee julkistamaan Mate 30 -sarjan huippupuhelimensa 19. syyskuuta, ainakin jos on uskominen venäläistä Mail.ru-sivuston Hi-tech-osiota, joka perustaa raporttinsa väitetysti Huawein ohjelmistokehityksestä vastaavalta johtajalta Wang Chenglulta saamiin tietoihin.

Mitään muita viitteitä julkistusajankohdasta ei ole vielä kuultu mutta 19. syyskuuta kuulostaa sopivalta.

Huhut ja vuodot Mate 30 -puhelimista ovat viime aikoina. Malliston huipulle odotetaan Mate 30 Pro -mallia.

Mate 30 Pron odotetaan aiempien paljastusten ja vuotokuvien perusteella sisältävän merkittävästi reunoille kaartuvan ”vesiputousnäytön”. Kuvat ovat vahvistaneet myös näytön yläreunan sisältävän edelleen edeltäjämalli Mate 20 Pron tavoin leveän loven, jonka odotetaan sisältävän yhä infrapunalaseria ja pisteprojektoria hyödyntävän 3D-kasvojentunnistuksen.

Luotettavia vuotokuvia Mate 30 Prosta takaa ei ole vielä nähty. Kasvavien huhujen ja suojakuoripaljastusten perusteella horisontaalisesti edelleen keskellä sijaitseva kamerakohouma voi olla muuttumassa muodoltaan pyöreäksi. Kameroiden lukumäärän odotetaan kuitenkin kasvavan kolmesta neljään. Uutena lisäyksenä mukaan voi pääkameran, ultralaajakulmakameran ja telekameran jatkoksi tulla 3D ToF -kamera, kuten jo Huawei P30 Prossa.

Huhujen mukaan pääkameran lisäksi myös ultralaajakulmakameran tarkkuus voisi olla Mate 30 Prossa 40 megapikseliä. 40 megapikselin kameroiden kennojen koot olisivat aiemmin tuttu 1/1,7 tuumaa sekä entistä suurempi 1/1,55 tuumaa.

Taakse Mate 30 Prohon odotetaan pyöreän muotoista kamerakohoumaa.
Taakse Mate 30 Prohon odotetaan pyöreän muotoista kamerakohoumaa.

Huawei on perinteisesti esitellyt uuden huippuluokan järjestelmäpiirin syksyisin ja ottanut sen ensimmäisenä käyttöön Mate-sarjassa. Mate 30 Prohon on odotettu mahdollisesti Kirin 985 -nimen saavaa järjestelmäpiiriä. Venäläissivusto tosin mainitsee nyt piirin nimeksi Kirin 990. Aiemman Kirin 980:n tavoin uusi piiri valmistettaisiin yhä TSMC:n tehtailla 7 nanometrin tuotantoprosessilla, mutta käyttöön olisi tulossa kuitenkin piirivalmistustekniikassa merkittävä edistysaskel, Extreme Ultra Violet (EUV), eli käytännössä aallonpituudeltaan tavallista ultraviolettisäteilyä pienempi aallonpituus.

Uuden piirin pitäisi tarjota kehittyneemmän valmistusprosessin myötä korkeammat kellotaajuudet, jotka mahdollistavat paremman suorituskyvyn. Perussuoritinydinten ja grafiikkasuorittimen osalta piirin arkkitehtuurin kuitenkin odotetaan säilyvän pitkälti ennallaan.

Merkittävänä muutoksena uuden piirin odotetaan kuitenkin sisältävän ainakin yhtenä versionaan 5G-modeemipiirin integroituna osaksi järjestelmäpiiriä.

Mielenkiintoinen tuleva Mate 30 -julkistus tulee olemaan myös ohjelmiston osalta. Yhdysvaltojen rajoitusten jatkuessa on toistaiseksi epäselvää voiko Huawei tuoda Mate 30 -puhelimia enää markkinoille Googlen palveluilla varustettuna.

Lisäksi Mate 30 -sarjaan lukeutuvan edullisemman, keskihintaluokan Mate 30 Lite -mallin, on huhuttu voivan olla ensimmäinen puhelin Huawein omalla käyttöjärjestelmällä. Mate 30 Liten pitäisi olla sama puhelin kuin on jo Kiinassa esitelty Nova 5i Pro -mallinimellä.