Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: Apple on kehittänyt uniseurantatoimintoja Apple Watchiin – voidaan esitellä jo ensi viikolla

Monista muista älykelloista poiketen Apple ei ole tarjonnut Apple Watchissa toistaiseksi itse minkäänlaisia uniseurantatoimintoja. Tilanne voi kuitenkin muuttua pian.

9to5Mac-sivusto raportoi lähteisiinsä perustuen Applen kehitystyöstä uniseurantatoimintojen osalta.

Tietojen mukaan Apple Watchin uniseurantatoiminnot eivät tule vaatimaan lisälaitteita. Apple hankki vuonna 2017 suomalaisen Beddit-yrityksen, jonka kehittämän patjan alle sijoitettavan unianturin uuden version myymistä Apple on yhä jatkanut.

Applella on julkistustilaisuus ensi viikon tiistaina 10. syyskuuta, jolloin sen odotetaan esittelevän uuden sukupolven iPhonet ja Apple Watcheja, joissa uutta on ainakin titaani- ja keraamirunko.

Toistaiseksi ei ole tiedossa vaativatko uudet uniseurantatoiminnot uuden Apple Watch -mallin mutta se ei toistaiseksi vaikuta todennäköiseltä.

Applen koodinimellä Burrito ja tuotenimellä Time in Bed tracking tunnettu ominaisuus tulee hyödyntämään Apple Watchin eri antureilla havaitsemia liiketietoja, syketietoja ja mikrofonilla havaittuja ääniä seuraamaan käyttäjän unenlaatua. Tallennetut tiedot unen laadusta esitetään Terveys-sovelluksessa sekä uudessa unisovelluksessa kellossa.

Mahdollisuutta käyttää Apple Watchia unen seurantaan heikentää tarve ladata kelloa, jonka akunkesto yltää parhaimmillaan käytännössä kahteen päivään. Käytännössä monet lataavat Apple Watchinsa juurikin öisin nukkuessaan. 9to5Mac kertoo Applen kehittäneen ohjelmistoon muistutuksen, joka kehottaa lataamaan kellon ajoissa ennen nukkumaanmenoa.

Uuden ominaisuuden myötä jatkossa jos käyttäjä herää Apple Watch ranteessaan ja nousee ylös ennen herätystä, kytkee Apple Watch herätyksen automaattisesti pois päältä. Lisäksi oletuksena herätykset soivat jatkossa Apple Watchin kautta, jos se on käytössä nukkuessa. Tarjolle tulee myös vaihtoehto hiljaiseen värinäherätykseen.