Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lipsauttiko operaattoripomo tiedon ajankohdasta? Uudet iPhonet voivat tulla saataville 20. syyskuuta alkaen

Merkittävän japanilaisoperaattorin SoftBankin johtaja Ken Miyauchi on vihjannut uusien iPhone-mallien olevan tulossa saataville 20. syyskuuta.

Japanissa on tulossa voimaan uusi laki, joka kieltää liittymän ja puhelimen kytkykaupan, lokakuun alusta. Siihen viitaten Miyauchi kommentoi tulosjulkistuksen yhteydessä kenties aluksi hieman liikaa paljastaen.

”Rehellisesti, mietin mitä pitäisi tehdä 10 päivän ajan. Ei, minun ei olisi pitänyt sanoa tuota”, kommentoi Miyauchi. ”Joka tapauksessa, en tiedä milloin uusi iPhone julkaistaan. Kuitenkin, lähes 10 päivän jälkeen, se irtoaa kytkykaupasta”, jatkoi Miyauchi pohdiskeluaan.

20. syyskuuta on jo aiemmin vaikuttanut todennäköiseltä seuraavan sukupolven iPhone-mallien myyntiintulopäivältä.

Apple on tyypillisesti julkistanut iPhonet syyskuun toisen viikon tiistaina tai keskiviikkona. Tänä vuonna nämä päivämäärät ovat 10. ja 11. syyskuuta. Jälkimmäistä päivää Apple on yleisesti välttänyt tilaisuuksiensa ajankohtana, muistuttaa 9to5Mac-sivusto, johtuen vuoden 2001 terrori-iskuista. Tiistai 10. syyskuuta vaikuttaa siis todennäköisimmiltä iPhone-julkistuspäivältä tänä vuonna.

Tämän jälkeen uusia iPhoneja odotetaan ennakkotilattavaksi seuraavana perjantaina, joka nyt sattuu olemaan 13. syyskuuta. Normaalin aikataulun mukaisesti tästä viikko eteenpäin, 20. syyskuuta, olisi toimitusten alkamisen ajankohta. Tämä sopii yhteen operaattoripomon kommenttien kanssa täydellisesti.

Tänä vuonna tulossa olevat iPhone-mallit ovat suorat seuraajat nykyisille iPhone XR:lle, iPhone XS:lle ja iPhone XS Maxille. XS-mallien seuraajat ovat koodinimiltään aiemmin raportoidusti D43 ja D44 ja iPhone XR:n seuraaja N104.

Design uusissa malleissa tulee säilymään pitkälti ennallaan lukuun ottamatta takakamera-alueen muutoksia. Kohouma on uutuuksissa muuttumassa neliön muotoiseksi. Ainakin huippu-iPhoneissa korotettu alue voi raportoidusti olla samaa lasipalaa kuin muu takapinta.

Luotettavaksi osoittautunut OnLeaks julkaisi aiemmin ensimmäisenä kaikista kolmesta tulevasta iPhone-mallista alta löytyviä mallinnoskuvia (iPhone XR:n seuraajaiPhone XS ja XS Maxin seuraajat).

Kaikki seuraavan sukupolven iPhone-mallit tulevat saamaan edeltäjiinsä verrattuna yhden lisäkameran. iPhone XS:n ja XS Maxin seuraajissa takakameroita tulee olemaan siis kolme ja iPhone XR:n seuraajassa kaksi. Huippumalleissa uusi lisäys on ultralaajakulmakamera. Lisäksi pääkameran ohella mukana tulee olemaan yhä telekamera, myös iPhone XR:n seuraajassa. Takalasi voi olla uudistuksena tulevissa iPhone-malleissa yhtenäinen kattaen myös kamera-alueen. Lisäksi pieni ulkoinen muutos on hiljennyskytkimen muodonmuutos pyöreäksi.

iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin seuraajat ovat noin puoli millimetriä paksumpia raporttien mukaan.

Aiempien paljastusten perusteella Apple tulee lisäämään uutena ominaisuutena käänteisen langattoman latauksen, joka mahdollistaa langatonta latausta tukevan AirPods-kotelon sekä muiden laitteiden lataamisen asettamalla ne iPhonen takapinnan päälle. Applen on raportoitu samalla kasvattavan myös akkujen kapasiteettia uusissa iPhone-malleissa.

Muita uusiin iPhoneihin odotettavia uudistuksia ovat parannettu Face ID -kasvojentunnistus, etukameran tarkkuuden kasvu 7 megapikselistä 12 megapikseliin sekä tietenkin uusi seuraavan sukupolven Apple A13 -järjestelmäpiiri, jonka tuotannon on kerrottu jo lähteneen käyntiin.

Tulevat iPhone XS ja iPhone XS -mallien seuraajat. Kuva: OnLeaks / CashKaro.
Tulevat iPhone XS ja iPhone XS -mallien seuraajat. Kuva: OnLeaks / CashKaro.
iPhone XR:n seuraaja. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.
iPhone XR:n seuraaja. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.