Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvavuoto: Tässä on tuleva alle 500 euron OnePlus Nord -älypuhelin

OnePlus tulee julkistamaan uuden edullisemman keskihintaluokkaan sijoittuvan, alle 500 euroa maksavan Nord-älypuhelinmallinsa 21. heinäkuuta.

Tulevan julkistuksen alla OnePlus on jo pikku hiljaa paljastunut tulevasta älypuhelimestaan tiedon murusia yksi kerrallaan, minkä lisäksi Nordista on nähty myös muutamia vuotoja – kuten jälleen nyt, kun tuttu vuotaja Evan Blass on paljastanut kuvat OnePlus Nordista edestä ja takaa, tosin suojakuoren sisään kätkettynä.

OnePlussan itse jo viime viikolla julkaiseman videon tavoin OnePlus Nordissa nähdään uusissakin kuvissa kaksi etukameraa, jotka ovat sijoitettu reikänä näytön vasempaan yläkulmaan. Huhujen mukaan kameroista pääetukameran tarkkuus olisi 32 megapikseliä ja ultralaajakulman 8 megapikseliä.

Lisäksi OnePlus Nord on varustettu tasapintaisella – ei siis sivuille kaartuvalla – näytöllä toisin kuin OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro. Näytön ominaisuuksista OnePlus on vahvistanut kyseessä olevan AMOLED-paneelin kalliimpien malliensa tavoin. Näytön virkistystaajuudeksi on huhuttu 90 hertsiä.

OnePlus Nord suojakuoren sisällä. Kuvat: evleaks / Evan Blass.
OnePlus Nord suojakuoren sisällä. Kuvat: evleaks / Evan Blass.

OnePlus-puhelinten tunnusmerkki, kolmiasentoinen liukukytkin hiljentämiseksi, on myös mukana Nordin oikealla kyljellä. Takana OnePlus Nordissa on neljää kameraa. OnePlus on jo myös vahvistanut, että OnePlus Nordin pääkamera tulee sisältämään optisen kuvanvakaimen. Android Central -sivuston tietojen mukaan OnePlus Nordin pääkameran tarkkuus on 48 megapikseliä ja muut kamerat ovat tarkkuudeltaan 8, 5 ja 2 megapikseliä. Mukana on ultralaajakulmakamera, makrokamera ja syvyyskamera.

Vuotaja Evan Blass on julkaissut kuvan myös OnePlus Nordin sisäpuolta esittävästä suojakuoresta. Kuvassa nähdään leikkaus eri komponenteista sekä mielenkiintoisesti myös maininta suositusta YouTube-kanavasta JerryRigEverythingistä, joka on erikoistunut puhelinten kuritustesti- ja purkuvideoihin. Kuvassa näkyvä QR-koodi ohjaa legendaariseen Eiffel 65:n Blue-kappaleeseen YouTubessa. Tämä voidaan nähdä vihjauksena OnePlus Nordin tulosta saataville mahdollisesti myös sinisessä värissä.

Vilkaisu OnePlus Nordin sisälle. Kuvat: evleaks / Evan Blass.
Vilkaisu OnePlus Nordin sisälle. Kuvat: evleaks / Evan Blass.

Muuten OnePlus on jo aiemmin vahvistanut OnePlus Nordin olevan varustettu Qualcomm Snapdragon 765G -järjestelmäpiirillä ja sisältävän sen integroidun 5G-modeemin myötä myös tuen 5G-verkkoyhteydelle. Lisäksi hinnaksi on kerrottu alle 500 euroa.

OnePlus Nordin seuraava rajattu ennakkomyynti on ohjelmassa 24 tunnin ajan 15. heinäkuuta. Näistä tilausmahdollisuuksista kerrotaan OnePlussan sivuilla. Ennakkomyynnissä puhelimesta tehdään varaus 20 euron ennakkomaksulla, jota vastaan toimitetaan myöhemmin 20 euron alennuksen puhelinta varsinaisesti tilattaessa antava etukuponki. Ensimmäinen 100 puhelimen erä oli tarjolla ennakkomyynnissä jo viime viikolla ja 8. heinäkuuta tarjolla oli 900 puhelimen erä. Molemmat erät myytiin nopeasti loppuun.

Varsinaiseen myyntiin OnePlus Nordia voidaan odottaa pian sen täyden julkistuksen jälkeen.

OnePlus Nord seuraa OnePlussan uutta liiketoimintastrategiaa, jonka tavoitteena on laajentaa tuoteportfoliota ja esitellä uusia tuotteita edullisemmalla hintapisteellä. Uusi tuotelinja vastaa OnePlussan mukaan myös sen  jatkuvasti kasvavan käyttäjäyhteisön palautteeseen. Yhteisö on toivonut edullisempaa älypuhelinmallia, joka täyttäisi OnePlussan lippulaivatason tuote- ja käyttäjäkokemuksen standardit.

OnePlussan uusi älypuhelinmalli tulee olemaan merkittävästi edullisempi kuin sen tänä keväänä markkinoille tulleet OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro, joiden lähtöhinnat Suomessa ovat 699 ja 899 euroa. Uutuus on ideatasolla jatkoa myös OnePlussan aiemmalle, tuolloinkin sen huippumalleja edullisemmalle OnePlus X:lle vuodelta 2015. Edullisemmalle mallille on nyt OnePlus-mallistossa tilaa, kun OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro olivat jälleen edeltäjiään kalliimpia.

Alla kuvia Nordista aiemmalta OnePlussan julkaisemalta videolta. Kuvissa nähdään myös OnePlus Nordin harmaa värivaihtoehto.

OnePlus Nordissa on kaksi etukameraa, jotka sijaitsevat reikänä näytön vasemmassa yläkulmassa.
OnePlus Nordissa on kaksi etukameraa, jotka sijaitsevat reikänä näytön vasemmassa yläkulmassa.
OnePlus Nordin näyttöpaneeli vaikuttaa olevan tasainen.
OnePlus Nordin näyttöpaneeli vaikuttaa olevan tasainen.
OnePlus Nordin takakamerat, joita pitäisi olla neljä kappaletta, sijaitsevat allekkain vasemmassa ylänurkassa.
OnePlus Nordin takakamerat, joita pitäisi olla neljä kappaletta, sijaitsevat allekkain vasemmassa ylänurkassa.