Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuumat huhut tulevasta Nokia 9:stä - julkistus vielä tänä vuonna?

HMD Globalin seuraavan huippupuhelimen Nokia 9:n julkistus lienee jo lähellä. Viime päivien suojakuorikuvien jatkoksi on nyt jälleen tarjolla uusia mehukkaita huhuja tulevasta Nokia-lippulaivapuhelimesta.

Melko luotettavista tiedoistaan tunnettu Nokibar on kertonut muutamia mielenkiintoisia yksityiskohtia Nokia 9:n ominaisuuksista. Niistä saadaan vahvistusta aiempiin raportteihin. Tietojen mukaan Nokia 9:n pitäisi pölyn- ja vedenkestävä IP67-luokituksen mukaisesti ja tukea langatonta latausta – molemmat uusia asioita uusissa HMD Globalin Nokia-älypuhelimissa. Uutta Nokia-älypuhelimissa olisi myös 3,5 millimetrin perinteisestä kuulokeliitännästä luopuminen, joka on ollut odotuksissa jo aiemmin paljastuneiden design-materiaalien myötä.

Nokia 9:stä odotetaan lasipintaista myös takaa. Ulkoisesti merkittävin uudistus puhelimessa on suurempi näyttö, joka ylettyy lähemmäs laitteen reunoja kuin esimerkiksi toistaiseksi Nokia-puhelinten huippua edustavassa Nokia 8:ssa ja myös kaartuu hieman puhelimen pidemmille kyljille. Näytön koko voisi olla 5,5-5,7 tuumaa, kun Nokia 8:ssa on 5,3 tuuman näyttö.

Nokia 9:lle väitetysti sopivat kuoret.
Nokia 9:lle väitetysti sopivat kuoret.

Mielenkiintoisin kysymysmerkki Nokia 9:n suhteen onkin aikataulu. Spekulaatioissa julkistusta on veikkailtu myös torstaina ja perjantaina Helsingissä järjestettävän Slushin yhteyteen, mutta nämä odotukset saivat niskaansa kylmää vettä, kun aikataulussa oleva ”Product launch” näyttääkin liittyvän lopulta jonkin puettavan laitteen julkistukseen Nokia-älypuhelinlanseerauksen sijaan.

Venäläinen Akket-sivusto puolestaan raportoi, että Nokia 9:n julkistus voisi tapahtua joulukuun puolivälissä ja myyntiintulo nopeasti tämän jälkeen.

Nokia 9:n aikataulu on ongelmallinen kysymys varmasti myös HMD Globalille. Puhelin tuntuu olevan hieman myöhässä niin, ettei se ehdi enää joulumarkkinoille mutta toisaalta myyntiintulon venyminen uhkaa tehdä Nokia 9:stä jo osittain vanhentuneen laitteen. Uusia seuraavan sukupolven huippupuhelimia on muilta valmistajilta luvassa jo alkuvuodesta. Nokia 9 on varustettu samalla Qualcommin Snapdragon 835:llä kuin Nokia 8, kun vuoden alkupuoliskon aikana markkinoille odotetaan jo seuraavalla Snapdragon 845:llä varustettuja uutuuksia.