Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: OnePlus 10 Pro saamassa huippunopean akun pikalatauksen 125 watin teholla

Tehokkaampi pikalataus näyttää olevan yksi seuraavan OnePlus-lippulaivapuhelimen uudistus.

Myös OnePlussan seuraava huippupuhelin OnePlus 10 Pro tulee tukemaan tehokasta ja huippunopeaa akun 125 watin pikalatausta.

Näin kertoo Twitterissä tunnettu vuotaja Mukul Sharma, joka on twiitannut kiinankielisen listauksen, jolla OnePlussan lisäksi on listattu emobrändi Oppon ja sisarbrändi Realmen odotetusti myös 125 watin pikalatausta tukevat älypuhelinmallit.

OnePlus 10 -sarjan älypuhelinten julkistusta odotetaan todennäköisesti alkuvuoden 2022 aikana. Toistaiseksi väitetystä OnePlus 10 Prosta on nähty jo aiemmin vuotaja Steve Hemmerstofferin eli OnLeaksin yhteistyössä Zouton.com-sivuston kanssa julkaisemat mallinnoskuvat. Ne kertoivat uudenlaisesta takakamerakohoumasta.

OnePlus kulki aiemmin nopeamman pikalatauksen kärkijoukoissa älypuhelimissa, mutta pysytteli vielä 65 watin enimmäistehossa vuoden 2021 malleissaan.

Älypuhelinten pikalataustehot ovat jatkaneet kasvamistaan. Suomen markkinoilla toistaiseksi tehokkaimmalla pikalatauksella on varustettu Xiaomi 11T Pro, jonka 120 watin pikalataus täyttää 5 000 milliampeeritunnin akun Xiaomin mukaan 2 prosentista 100 prosenttiin 17 minuutissa.

125 watin pikalatauksen mahdollisuudella myös seuraavassa OnePlus-huippupuhelimessa oli helppo spekuloida jo aiemmin, kun sisarbrändi Realme vahvisti jo omalta osaltaan siltä olevan tulossa älypuhelin 125 watin pikalatauksella. Realme ensiesitteli prototyyppitasolla näin tehokasta latausta ensi kerran jo heinäkuussa 2020 ja kertoi tuolloin 125 watin pikalatauksen täyttävän kapasiteetiltaan 4 000 milliampeeritunnin akkua tyhjästä 33 prosentin varaukseen vain 3 minuutissa ja täyteen asti 20 minuutissa.

OnePlussan tavoin Realme on Oppon alabrändi, ja koko kolmikko on jo aiemmin jakanut esimerkiksi 65 watin pikalatausteknologian perustan keskenään.

Tarkempia tietoja tulevista OnePlus 10 -puhelimista ei vielä juuri ole, mutta niihin odotetaan Qualcommin näillä näkymin 30. marraskuuta alkavassa Snapdragon Tech Summit -tapahtumassa julkistettavaa seuraavan sukupolven huippuluokan Snapdragon-järjestelmäpiiriä, nimeltään mahdollisesti Snapdragon 898.

Lisäksi jo aiemmin on virallisesti kerrottu, että seuraavassa lippulaivasarjan OnePlus-puhelimessa tullaan näkemään OnePlussan OxygenOS:n ja Oppon ColorOS:n yhdistävä uusi ohjelmisto, yksi ”yhtenäinen ja päivitetty globaali käyttöjärjestelmä”.

Korjattu OnePlus 10:n odotettu julkistusajankohta vuodeksi 2022.