Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Näin paljon Samsungin tulevat Galaxy Note10 -huippupuhelimet maksavat

Samsungin tulevat huippupuhelimet Galaxy Note10 ja Galaxy Note10+ nähtiin aiemmin tällä viikolla ensi kertaa virallisissa markkinointikuvissa, jotka vuotivat verkkoon. Oheiset kuvat julkaisi Ishan Agarwal Twitterissä.

Nyt kuvien jatkoksi Roland Quandt on kertonut WinFuture.de-sivustolla myös tietoja tulevien uutuuksien hinnoittelusta Euroopassa. Galaxy Note10:n lähtöhinnaksi Euroopassa on tulossa 999 euroa ja Galaxy Note10+:n 1 149 euroa. Galaxy Note10:n lähtöhinta vastaa Galaxy Note9:n kanssa nähtyä mutta nyt tarjolle on tulossa myös kalliimpi Galaxy Note10+.

Suomessa hinnat ovat usein Samsungin tapauksessa olleet pari-kolmekymppiä yleiseurooppalaista tasoa korkeammalla ja sama saattaa toistua tälläkin kertaa.

Lähtöhinnoilla Galaxy Note10:n ja Note10+:n kerrotaan tulevan sisältämään 256 gigatavua tallennusmuistia, joten Samsung korottaa muistimäärän lähtötasoa uutuuksissaan. Lisäksi tarjolle odotetaan korkeammin hinnoin suurempia muistivaihtoehtoja, 512 gigatavua ja 1 teratavua.

Puhelin myyntiintuloon on aikaa vielä noin kuukauden päivät. Samsung on vahvistanut aiemmin järjestävänsä seuraavan Galaxy Unpacked -julkistustilaisuutensa 7. elokuuta New Yorkissa.

Aiempien huhujen mukaan Samsungilta odotetaan jopa neljää Galaxy Note10 -mallia, Galaxy Note10:n ja Galaxy Note10+:n lisäksi 5G-versioita. 5G-malleista ei ole nähty vielä erikseen vuotokuvia tai kuultu edes juuri tarkempia raportteja.

Samsung Galaxy Note10+. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10+. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10. Kuva: Ishan Agarwal.

Yhteistä Galaxy Note10:lle ja suuremmalle Galaxy Note10+:lle on laajasti etupuolen kattava näyttö, jossa yksittäinen etukamera on sijoitettu reikänä näytön yläreunan keskelle. Lisäksi kummastakaan ei löydy enää 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Myös rakenteeltaan ja sijoittelultaan puhelinten odotetaan vastaavan toisiaan: pohjasta löytyy kaiutin- ja mikrofoniaukkojen lisäksi USB-C-liitäntä sekä S Pen -kynän paikka, yläreunasta puolestaan korttipaikkojen kelkka sekä mahdollisesti myös infrapunalähetin.

Missään Galaxy Note10 -sarjan puhelimissa ei myöskään ole nähty lainkaan painikkeita puhelinten oikealla kyljellä. Vasemmalta kyljeltä löytyy äänenvoimakkuuden säätökytkimen ohella yksi painike, joka on virta/lukituspainike. Erillistä Bixby-painiketta Note10-sarjan puhelimissa ei siis enää ole.

Galaxy Note10:ssä näytön koko on noin 6,3 tuumaa ja Galaxy Note10+:ssa 6,75 tuumaa. Koon lisäksi keskeisin ero puhelinten välillä on suuremman mallin lisänä sisältämä neljäs takakamera, 3D ToF -syvyyskamera. Kolmen muun takakameran odotetaan olevan laajakulmainen pääkamera, ultralaajakulmakamera sekä optisen zoomin mukaan tuova telekamera.

Galaxy Note10:n mitat ovat tietojen mukaan 151 x 72 x 7,9 millimetriä, 8,3 millimetriä kameran kohdalta, ja Galaxy Note10+:n 162,3 x 77,4 x 7,9 millimetriä, 8,5 millimetriä kameran kohdalta. Suurempi malli olisi näillä mitoilla vain 0,4 millimetriä pidempi ja 1 millimetrin leveämpi kuin Galaxy Note9, vaikka näytön koko on kasvamassa 6,4 tuumasta 6,75 tuumaan. Galaxy Note9:ssä on vielä verrattain kookkaat reunukset näytön ylä- ja alapuolella, kun uutuudessa ne on minimoitu.

Galaxy Note10 -puhelimiin odotetaan teknisinä ominaisuuksina hieman Galaxy Note9 ja Galaxy S10 -mallien Exynos 9820 -järjestelmäpiiriä tehokkaampaa Exynos 9825 -järjestelmäpiiriä (piirin valmistusprosessi voi muuttua 8 nanometristä 7 nanometriin), uutta nopeampaa UFS 3.0 -tallennusmuistityyppiä sekä Galaxy Note10+:ssa tukea jopa 45 watin tehoiselle pikalataukselle. Sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle. Takana Galaxy Note10 -puhelimissa ei myöskään ole enää Samsungin pitkään huippupuhelimiinsa tätä ennen sisällyttämää sykeanturia.

Huhujen mukaan Samsungilta on tulossa ainakin neljä Galaxy Note10 -sarjan mallia, joista kaksi tukisivat myös 5G-mobiiliverkkoyhteyttä. Toistaiseksi ei ole tietoa, eroavatko 5G-mallit muiltakin ominaisuuksiltaan kahdesta muusta.