Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen seuraavien iPhone-mallien akut näyttävät paljastuneen viranomaistietokannoista – kapasiteetit yllättäen laskemassa iPhone 11 -malleista

Applen seuraava iPhone-sukupolvi lähestyy vääjäämättä, vaikka tänä vuonna koronaviruspandemian vaikutuksista, esimerkiksi matkustusrajoituksista, johtuen lanseeraus saattaakin viivästyä hieman tavanomaisesta syyskuun aikataulusta.

Tulevista iPhoneista on kuultu paljon erilaisia huhuja ja yleiskuva tulevista iPhoneista on varsin hyvin selvillä. Nyt uutena paljastuksena on tarjolla tietoa uusien iPhone-mallien akkukapasiteeteista.

Tällä hetkellä Applen iPhone-mallisto koostuu 6,1 tuuman iPhone 11:stä LCD-näytöllä, sekä OLED-näytöllisistä 5,8 tuuman iPhone 11 Prosta ja 6,5 tuuman iPhone 11 Pro Maxista. Seuraavassa sukupolvessa iPhone 11 Pro -mallit ovat saamassa seuraajakseen 6,1 ja 6,7 tuuman OLED-näytöillä, kolmella takakameralla ja 3D ToF -kameralla varustetut uutuudet ja iPhone 11 kaksi mallia, 5,4 ja 6,1 tuuman OLED-näytöilllä sekä edelleen kahdella takakameralla.

MySmartPrice-sivusto on kertonut nyt löytäneensä eri viranomaisten tietokannoista tietoa kolmesta uudesta Apple-akusta:

  • A2471: 2 227 mAh
  • A2431: 2 775 mAh
  • A2466: 3 687 mAh

Paljastuneet akkukapasiteetit ovat mielenkiintoisia erityisesti verrattuna iPhone 11:n 3 110, iPhone 11 Pron 3 046 ja iPhone 11 Pro Maxin 3 969 milliampeeritunnin akkuihin. 5,4 tuuman malli tulee olemaan kooltaan huomattavasti pienempi, joten myös sen akun voidaan olettaa selvästi pienempi. Yllättävämpää kuitenkin on, että myös 6,1 ja 6,7 tuuman mallien akut näyttäisivät olevan pienemässä verrattuna iPhone 11 -malleihin.

Aiemmissa huhuissa esimerkiksi uuteen 6,7 tuuman iPhone-huippumalliin odotettiin 10 prosentin kasvua akkukapasiteetissa 4 400 milliampeerituntiin.

Akkujen odotettiin kasvavan muun muassa iPhoneihin lisäyksenä tulevan 5G-tuen asettamien vaatimusten vastapainoksi.

Paljastuneista akuista suurin (A2466) on malliltaan L:n muotoinen.
Paljastuneista akuista suurin (A2466) on malliltaan L:n muotoinen.

Lisäksi samalla nyt on paljastunut viranomaistietokannoista myös maininnat uusista Applen 5 ja 20 watin latureista mallikoodeilla A1443 ja A2244. Uusi 20 watin laturi on nähty jo aiemmin myös vuotokuvissa. Aiempien vahvojen huhujen mukaan Apple ei tule toimittamaan enää tulevien iPhone-mallien myyntipakkauksessa mukana laturia tai kuulokkeita.

Seuraavan iPhone-sukupolven muotoilun odotetaan muistuttavan iPad Pro -laitteissa nähtyä. Kyljet ovat siis tasaiset ja muotoilu suoralinjaisempaa kuin on viime vuosina iPhoneissa nähty. Lisäksi näyttöreunukset ja näyttölovi ovat pienenemässä. Sekä näyttö- että takalasi eivät seuraavan sukupolven iPhoneissa olisi enää juuri lainkaan kaarevia reunoiltaan vaan käytännössä täysin tasaisia.

Taakse uusiin iPhone-huippumalleihin odotetaan kolmea kameraa sekä lisäksi hiljattain julkistettujen iPad Pro -laitteiden tavoin 3D ToF -syvyyskameraa, Apple-kielellä LiDAR-skanneria.

Pro-malleihin odotetaan tukea 120 hertsin näytön virkistystaajuudelle, jota Apple kutsuu todennäköisesti ProMotion-nimellä kuten jo aiemmin iPad Pro -laitteissa.

Alla kuvissa kuitenkin esitetään miltä koko mallisto voisi näyttää. Uutena värinä Pro-malleihin odotetaan tummansinistä mattapintaista ”Navy Blue” -vaihtoehtoa, joka saattaa korvata iPhone 11 Pro -mallien keskiyönvihreän.

 

 

 

 

Taakse tuleva 3D ToF -kamera on uusi lisäys iPhoneissa ja se tulisi parantamaan omalta osaltaan todennäköisesti automaattitarkennuksen toimintaa sekä mahdollistamaan tarkempia lisätyn todellisuuden sovelluksia. 3D ToF -kamerassa on käytännössä kyse infrapunalaserista sekä kamerasta, joka mittaa puhelimen lähettämän infrapunasäteen takaisin kimpoamista auttaen muodostamaan näin kolmiulotteisen mallinnuksen kameran edessä olevasta ympäristöstä.

Aiemmat huhut melko luotettavaksi lähteeksi viime aikoina kohonneelta XDA Developers -sivuston Max Weinbachilta ovat myös kertoneet, että Apple testaisi 64 megapikselin kameraa tuleviin iPhoneihin, kun tähän asti iPhoneissa kameroiden tarkkuus on ollut korkeintaan 12 megapikseliä. Lisäksi Weinbachin tietojen mukaan ultralaajakulmakamera on saamassa 35 prosenttia suuremman f/1,6-koon aukon ja paremman makrokuvauksen, ja Yö-tila on laajenemassa käytettäväksi telekameran kanssa, sekä myös mahdollisesti ultralaajakulmakameran ja selfie-kameran kanssa. Smart HDR -algoritmista olisi myös kehitteillä parannettu versio, ”Smart XDR”.

Telekameran zoom-taso on myös ainakin Pro-huippumalleissa nousemassa tähän asti iPhoneissa nähdystä 2x-zoomista 3x-zoomiin.

Kokonaisuutena kamerat tulevat iPhone 11 -sukupolven tavoin säilymään keskeisenä muutosten alueena myös ensi syksyn uutuuksissa. Luonnollisesti sisuksiin uutuuksiin odotetaan uuden sukupolven tehokkaampaa A14-järjestelmäpiiriä ja kaikkien seuraavan sukupolven iPhone-mallien pitäisi sisältää tuki 5G-verkoille. Face ID -kasvojentunnistus on myös jälleen paranemassa entistä laajemman kuvakulman kameralla.

Uusien iPhone-mallien aikataulu on koronavirustilanteen vaikutusten takia vielä osittain auki – ja viime aikoina raportteja on kuultu molempiin suuntiin. Bloombergin mukaan osan uusista iPhone-malleista myyntiintulo saattaa viivästyä viikoilla mutta tapahtua edelleen ”tavanomaisen ikkunan sisällä”. Apple ei myöskään ole ilmoittanut alihankkijoille merkittävistä viivästyksistä, ja sen työntekijöiden odotetaan toukokuussa matkaavan Kiinaan viimeistelemään suunnitelmat tuotannon aloittamiseksi.