Aioitko ostaa Apple-kannettavan nyt? Odota vielä hetki

Apple on aikeissa päivittää kaikki kolme kannettavaa MacBook-tietokonettaan tehokkaammalla tekniikalla 5. kesäkuuta WWDC-kehittäjäkonferenssin avaavassa julkistustilaisuudessa, raportoi Bloomberg.

Koska uudet mallit ovat aivan ovella, ei uuden MacBookin ostaminen nyt ole järkevää ilman pakottavaa tarvetta. Vaikka uudistukset eivät kiinnostaisikaan, laskevat uudet mallit myös nykyisten vanhaksi jäävien hintaa jälleenmyyjien myydessä niitä pois.

Bloombergin lähteet kertovat Applen aikovan päivittää viime syksynä esitellyn MacBook Pron Intelin uudemmilla Kaby Lake -arkkitehtuurin suorittimilla. Kaby Lake -suoritin tuo pienemmän virrankulutuksen sekä hitusen lisää suorituskykyä. Lisäksi Apple kehittää myös 12 tuuman kevyestä MacBookistaan uutta versiota nopeammalla Intelin suorittimella. Hieman yllättäen myös vanha 13 tuuman MacBook Air olisi saamassa uuden suorittimen, sillä Applen edullisimman kannettavan myynti on pysynyt yllättävän vahvana. Edellisen kerran Airia on päivitetty uudella tekniikalla vuonna 2015.

Applen tiedetään Bloombergin aiemman raportin perusteella kehittäneen myös omaa uutta lisäpiiriään Intelin suorittimen rinnalle tulevaan MacBook Prohon virrankulutusta pienentämään, mutta sen mukaantulo jo kesäkuussa tulevassa päivityksessä on vielä epäselvää.

Tämän vuoden WWDC:n julkistustilaisuudesta saattaa tulla yllättävän laitepainotteinen, sillä muuten Applen odotetaan mahdollisesti julkistavan myös uudet 10,5 ja 12,9 tuuman iPad Prot sekä aivan uuden Siri-kaiuttimen. Apple ei ole esitellyt laitteita WWDC:ssä sitten vuoden 2013.

WWDC:ssä odotetaan lisäksi myös iOS:n ja macOS:n seuraavien syksyllä julkaistavien versioiden ensiesittelyä.