Volkswagenin sähkömalliston lippulaivan aikataulu ja kantama varmistuivat

Volkswagen esittelee Geneven autonäyttelyssä ensi kertaa maailmalle uuden I.D. Vizzion -konseptinsa. Uusi malli edustaa Volkswagenin visiota sähkömalliston keulakuvasta ja tulevasta arkkitehtuurista. Uusi malli tähtää vuoden 2022 markkinoille 665 kilometrin toimintasäteellä.

Valitse kaikki tarvitsemasi autoilun palvelut edulliseen kuukausihintaan.

Klikkaa All In One >>>

I.D. Vizzionin suunnittelussa on hyödynnetty sähköisyyden ja autonomian tuomaa vapautta sisätilojen ja ulkopuolen muotoilussa. Lisäksi auton ulkomitat ylittävät premiumautoille tyypillisen viiden metrin pituuden. Valmistajan mukaan tavoitteena on ollut luoda mahdollisimman tilava ja mukava ajoneuvo matkustamiseen.

Ajoneuvon ja ihmisen välistä vuorovaikutusta on vahvistettu virtuaalisilla ohjauselementeillä, joita hallitaan näkö- ja äänikomennoilla. Auto puolestaan paitsi lukee eleitä, myös kykenee oppimaan ja vastaamaan empaattisesti. Uusia innovaatioita on tarkoitus laajentaa tuotantoon pikkuhiljaa. Näkymät ulottuvat aina vuoteen 2030 asti, jolloin pyritään saavuttamaan laajennetun todellisuuden mahdollistamia käyttäjätoimintoja. Sitä ennen automaattisen ajamisen korkeimmalle tasolle siirtyminen on valmistajan mukaan mahdollista aloittaa vuonna 2025.

Volkswagen on suunnitellut nostavansa sähköautojen tuotantonopeuden miljoonaan autoon vuodessa vuoteen 2025 mennessä. I.D.-tuoteperhe on tässä avainasemassa, ja ensimmäinen tuotantoauto nähdään vuonna 2020.

Kuvat: Mikko Autio ja valmistaja

Geneven autonäyttely on avoinna yleisölle torstaista lähtien 8.3.-18.3. Teknavin löydät verkkosivujen lisäksi Facebookista, Instagramista sekä Twitteristä.