Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Video: Tällainen on Pariisin mielenkiintoisin sähköauto – toimintamatka yli 500 km

Ähäkutti, sanoi Opel. Saksalaismerkki pääsi yllättämään Pariisin autonäyttelyssä. Opel Ampera-e:tä osattiin toki odottaa, mutta sähköauton toimintamatka tuli puskista. Ennakkoon povatun alle 400 kilometrin toimintamatkan sijaan kantamaksi ilmoitettiinkin yli 500 km – mikä on jo kova lukema ja saa kilpailijat mietteliäksi.

Pariisin autonäyttelyssä sähköautoja tupsahti useampi julki. Mercedes sekä Volkswagen julkistelivat konseptejaan ja BMW kertoi i30:n toimintamatkan lisäyksestä. Renault puolestaan julkisti Zoe-sähkökulkineensa saapumista Suomeen sekä niin ikään toimintamatkan lisäyksestä. Silt Ampera-e on helppo nostaa messujen mielenkiintoisimmaksi sähkäautoksi.

Ampera-e kun vaikuttaa monin tavoin erittäin mielenkiintoiselta ja lupaavalta mallilta. Toimintamatka on luonnollisesti isoin ässä hihassa, mutta myös tilat ovat kokoluokkaansa nähden hyvät ja muotoilukin asiallinen. Kysymysmerkkejäkin toki löytyy. Pienen perheautouutuuden Suomen tulosta ei ole vielä hirveästi hajua – se voi kestää helposti yli vuodenkin. Toinen merkittävä tekijä tulee toki olemaan toistaiseksi hämärän peitossa oleva hinnoittelu.

Alla olevalla videolla Opel Suomen toimitusjohtaja Rami Kittilä kommentoi Ampera-e:tä ja sähköautoilua.

Kuva: Vesa Eskola
Video: Jussi Ojala