Volvon 90-sarja saa jatkoa – ”Mallisto laajenee edelleen syksyllä”

Volvo esitteli 90-sarjan kolmannen jäsenen suurelle yleisölle parhaillaan käynnissä olevassa Geneven autonäyttelyssä. Nyt esitelty farmari tulee olemaan malliston myydyin versio.

Volvon ensimmäinen uuden sukupolven tekniikkaa käyttävä auto esiteltiin viime vuonna. Kyseessä oli 90-sarjan maasturi XC90. Mallisto on alkuvuodesta laajentunut S90 ja V90 -malleilla. S90:n tilauskirjat avattiin helmikuun alussa ja ensimmäisen reilun kuukauden aikana autoja on maahantuojan mukaan tilattu noin 250 kappaletta. Tässä luvussa ovat toki mukana muun muassa kaikkia jälleenmyyjien esittelyautot, joita on iso nippu. V90:n hinnastot ovat juuri julkaistu ja tämäkin on nyt tilattavissa.

– Täydelle vuodelle odotamme noin 2 500 auton yhteismyyntiä näiden mallien osalta, mikä on noin kolmannes koko merkin myynnistä Suomessa, kertoo Volvo Car Finlandin Thomas Hallbäck.

Summa on varsin suuri, sillä viime vuonna V70 ja S80 mallien yhteenlaskettu myynti oli reilu 1 200 autoa. Mallien ikä ja uusien versioiden odotus alkoi jo näkyvä sillä vuotta aiemmin malleja myytiin noin 1 800 kappaletta.

– Sedanin ja farmarin välillä myynti painottuu farmariin, ja odotamme sen ottavan myynnistä haltuun noin kaksi kolmasosaa, Hallbäck jatkaa.

Hallbäck myös paljastaa, ettei 90-sarja jää näihin kolmeen malliin, vaan mallisto laajenee edelleen syksyllä. Silloin tarjolle on tulossa vielä farmarin korotettu versio V90 Cross Country. Teknavin aiemmin saamien tietojen mukaan vuosikymmenen lopulla on luvassa myös ison Volvon coupé-versio, mutta tähän Suomen maahantuoja ei ottanut kantaa.

90-sarjan jälkeen Volvo malliston uudistamista pienemmillä malleilla. Luvassa ovat 60- ja 40-sarjojen uudet modulaarisille pohjalevyille rakentuvat mallit, joista kaikista on tulossa myös pistokehybridimallit. Näiden mallisarjojen lisäksi vuonna 2019 markkinoille on tulossa SPA-rakenteelle pohjautuva täyssähköauto, josta olemme myös kertoneet aiemmin.

Volvo S90-malliston hinnat alkavat D3-mallin 44 349 eurosta ja vastaavalla koneella varustettu V90 kustantaa 47 408 euroa. Molemmat autot ovat tilattavissa ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille syys-lokakuun aikana.

Kuvat: Mikko Autio